Thursday, June 9, 2011

Tenang di Cherengin Hills

Assalamualaikum,

sebenarnya kita bukan ke johor baru 
tapi ke Janda Baik saje dalam hutan jugakan
pada yang salah faham hari tu ...sori ye 

tempat ini sesuailah untuk orang yang betul-betul
nak berehat dari segala aktiviti dengan tenang hanya 
dengan keluarga macam keluarga kita yang punya
anak yang buas baik ni...sesuai sangat...hehe

ketika kami sampai masa tu baru saje 2 bas 
meninggalkan hotel jadi suasana lengang dan aman 
hotel yang baru tahun ni beroperasi pun 
jadi macam ana yang punya...
anak-anak bebas ke lobby dan swimming pool 

kami dapat check in awal...pkl 12 dah dpt masuk bilik...best!

syahmi suka main pondok di lobby ni

nak keluar dinner ..syahmi tunjuk 1 malaysia...cayalah

snap by syahmi...dinner di kampung bawah CH...sejuk betui malam disini
lepas dinner ..lepak di lobby anak2 bermain ...papa tenetlah..
pagi yang dingin dan tenang... i like ^___~

pool ini ..syahmi yg punya...weeee~

berendam saje...tak mau keluar

sungai di bawah ni sejuk dan byk batu


b4 check out..baru dpt snap 1 fmly...along n angah saje takde

mungkin hotel ni masih baru ...ramai yang masih
tak tahu kewujudan hotel ni dan mungkin kami datang
pada weekday sebab tu tak ramai orang

kalau hanya nak berehat bersama keluarga 
Cherengin Hills lah tempatnya


selepas balik...syahmi asyik kata nak gi rumah besar saje...huhu ^_____^


55 comments:

ana said...

ana br lepak kat sana hujung bln lepas...memang tenang tempat tu.

tapi klu time hujan jgn mandi pool, sbb atas bukit senang kena petir. org hotel tu remind kami mcm tu.

nurkass said...

wahhh..mmg best..sejuk mata memandang bukit tu..release tension..

Adyla said...

bestnye..bile la sy dapat g lak..:P

bujal X said...

ui~~cantik~~berapa kadar semalaman? makan sedap tak?

pena rozie said...

Nampak best jer. kene G ni.

puteraduyong said...

wah...penuh kehijauan yang mendamaikan suasana...sangat suka...

kakngah said...

adam ada school holiday program kat situ 2hb - 4hb haritu.. ntah2 yg 2 bas tu.. group adam kot..

not bad jugak eh tempat tu. nyaman. selain makan kt resort, kat luar senang nak dpt kedai makan tak? boleh masuk wishlist cuti2 mesia nih! hihihi!!! room rate berapa?

Ieda Al-Habsyi said...

best wooo, ieda ni asik balik kg laki aje, eringin gak nak bejalan kesana hehehe :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

nampak macam best jer hotel tue... saya tak tahu pulak ada hotel 5star kat janda baik nie..

sha a.s said...

Kak,Sha br je pegi ujung bulan may hr tu..ade teambuilding..seronok,tpt tu tenang,rs mcm blk kg pulak

Hanis Azla said...

nmpk best sgt tempat tu.. lagi best sbb boleh conquer swimming pool tu.. he..he..

Daddy Ziyyad said...

nak makan senang tak?

missgee said...

Bercuti bersama keluarga
memang best..
Anak2 sure org paling gembira :)

- GC - said...

best gila kalo dapat mandi sungai yang ada batu2 tu.. serius best...

..::SangRatoo::.. said...

beshnye kan..ofis jue pun ada buat teambuilding kat situ..tapi jue tarik diri sebab anak masih BF..maybe next time nak juga merasa pergi sendiri nanti :)

kakchik@ella said...

apa2 pun nak bagitau .. opis ella la kontraktor yg bina hotel ni.

miloais said...

bestnyaaaaaaaaa!~
iols tak tau pun ada hotel ni...
hiks

So Shy Lady said...

baru tau ;D hb bz sokmo....mmng ada suggest kt dia sruh survey tmpat pcutian kt JB je, dkat sikit

Cik Pah said...

kak..cuba cerita detail.. rate berapa semalam.. b/fast provide tak ? lunch or dinner kat situ atau kene gi tempat lain..

makaseh.

yg benar..


insan yg memerlukan cuti yg panjang

redza said...

xpenah gi cherangin hills ni..bila agaknya dpt kesana huhuh

Zie said...

waa..memang menarik,mmg boleh buat hilang serabut la tmpt mcm ni..

bunga said...

wahhh...best la..:)

en_me said...

sonoknyerr uoolss.. ehehe

cemomoi said...

mujur tak jumpa janda yang baik-baik kat situ, maklum le musim orang kawin ni...

dah lama tak ke situ, sejuk lagi ke?

sal said...

wah cantik tempat tu..
puas anak2 mandi manda..

Zullism said...

cuti2 tu akak...tempat tinggi ker

Ati Masrif said...

ana,

nasib masa kami dtg hanya hujan renyai je

Ati Masrif said...

kass,

pasal bukit dan kehijauan nilah
yg buat kak ati nak gi sgt :)

Ati Masrif said...

adyla,

masa hidup nilah kita nk gi cuti
plan yr time ok :)

LIPISLADY said...

Sallam Ati,

Best dapat berehat ditempat begitu bersama keluarga, tenang je.

Hari Jumaat tu saya ada tunggu, sampai pukul 4 ptg, kena balik awal ada anak2 datang rumah. Kedai BMC tu tingkat 3, saya tingkat 2, kelas komputer bukan kedai komputer, kat depan kedai ada banner Kelas Komputer, kat banner tu ada no telefon saya, sebelum tu terlupa kita nak bertukar no telefon. Tak pe kalau datang nanti call aja saya, nanti saya tunggu, no telefon saya ada simpan ke?

Ati Masrif said...

bujal,

bilik kak ati dapat harga rm200
with bfst..

mcm bujal mesti dpt gomen discount
makan ok :)

Ati Masrif said...

rozie & p. duyong,

harus pergi :)

Ati Masrif said...

kak ngah,

masa kami nk balik pun ada 1 bas
baru mai ..

Ati Masrif said...

ieda,

hubby kamu org pahang ke ..

Ati Masrif said...

BSB,

kita tak sure 5tsar ke tapi
ada star lah kot :)

Ati Masrif said...

sha,

kalau gi dgn hubby mesti
lagi tenangkan sha..kehkeh

Ati Masrif said...

hanis,

part pool tu yg best sekali
hari ke2 mummy dia pun join sekali
berenang ala katak gitew..hahaha~

Ati Masrif said...

daddy ziyyad,

makan kat hotel tu sediakan
makasan sampai malam

kalau nak makan luar pun ada
kat kampung bawah hill ni
macam-macam adaa....

nabilah_2908 said...

menariknya kak tmpt ni...ada website tak Cherengin Hills ni...nombor telefon ke....

Ati Masrif said...

missgee,

pasai anak2lah ikut perut
bawa gak gi bercuti ..hehe

Ati Masrif said...

cg,

mengidam ke nak mandi sungai
yang ada batu...hehe

Ati Masrif said...

ratoo,

nanti pergi dgn fmly..harus tenang

Rinna said...

Cantik laa tempat nie.. mungkin one day..boleh ke sana plak.. :)

Ati Masrif said...

ella,

wow...mesti ella yg mula2 rasmi stay
kat hotel tu ye

yang bangga tu orang melayu kita punya dan masa dinner tu pakcik
kedai tu pak saudara dia

Ati Masrif said...

milo,

kita pun tahu dari kawan hubby
yg mmg suka jalan2..nmpak tenang
dan hotel pun baru lagi

Ati Masrif said...

SSL,

apalagi cikgu musim cuti ni
gi lah melancong...hehe

Ati Masrif said...

cikpah,

dia ada website
type je cherengin hills ...ok

gilah honeymoon dgn hubby dan anak2

ainnoraini said...

bestnye tempat tu...nyaman jauh dari bunyi bising2 ye..

tak pernah lagi pegi kesana...

diana said...

kak ru..
hotel tu berapa semalam???:p

kayrul-shah said...

tak pernah lagi sampai tempat tue...tapi kat janda baik pernah la sampai...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

best kalau ada aktiviti masuk hutan jugak

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka tempat tinggi! best tgk kabus

Sofya said...

bestnya....

jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari JAKSEL..