Thursday, June 9, 2011

Mandi Bersama Gajah di Kuala Gandah

Assalamualaikum

selamat petang 

selepas turun dari janda baik kami ke Kuala Gandah pula
perjalanan dalam 1 jam then masuk jauh ke dalam hutan
mula tu muncung juga muka kita ni ...takutkan sunyi saje tapi 
bila sampai saje eh..penuh dengan kereta dan bas
pelancong dari luar negara pun ramai tau




kalau nak rasa pengalaman mandi bersama gajah
datanglah kesini ....anak-anak pasti suka 
kita tengok mat saleh tu sporting betul mandi
dengan anak-anak mereka tapi syahmi takut betul
macam mummy dia juga...hehehe




sungguh pun tempat ni penuh dengan
pelbagai pokok yang besar tapi hangatnya 
macam duduk tepi pantai saje...mungkin kerana
musim panas kot


gajah ni dah berusia 37 tahun tau

farah berani pegang gajah yg kuat makan batang pisang

kami hanya berani dari jauh saje...huhu
kuat makan gajah ni...non stop ^__^

makan ais krim dulu...hangat betui
ada banyak lagi gajah-gajah yang dipelihara 
tapi tidak di pamerkan 
sesekali terdengar gajah-gajah itu melaung
macam dalam cerita jurassic park je rasanya
ngeri betul...huhuhu

papa yang nak sangat anak2 dia merasa tengok gajah2 ni 
pengalaman baru buat mereka ^____~

32 comments:

cheqna said...

wah beshnya...dapat gak lepak2 ngan gajah ye kak =)

Dinas Aldi said...

huih seronok nih! tapi nak pi sorang2 takut jugak ya, kena pi ramai2 baru ok..

kakchik@ella said...

ella dah penah gi dah tempat ni.

Hanis Azla said...

mmg pengalaman baru yg best ni.. menarik..

cemomoi said...

tak nampak anak orang asli dok tepi sungai tu... dok peratikan kita yang macam tak pnah jumpa gajah ni

Daddy Ziyyad said...

pengalaman menarik ni..takyah jauh2 nak ke thailand...berapa tiket masuk?

nurkass said...

walauwehhhhhhh..
rugilah kak ati tak pegang gajah tu..hehe..

bujal X said...

gajah tu kalau kita nak bawak balik kena bayar berapa?he~~

Ayuraza said...

seronoknya..tapi semalam tengok berita gajah mengamok kat india...serammm...hehe :P

redza said...

wah main air ngan gajah..best2

Nur Hawa Mohd Zin said...

tempat ni pernah masuk majalah3 kalu tak silap..heeh..bestnye mandi ngan gajah :)

nabilah_2908 said...

akak merasa tk tunggang gajah...? :)


eee..ee...comelnya anak gajah tu.. :)

munna said...

munna tak sampai lagi ke sana walaupun dekat je....

Kakzakie said...

Pandai Ati cari tempat ini ye. Baguslah. Tapi gajah tu tak membuang ke? Kot nanti mandi dgn najis dia sekali. Hehehe...

Sofya said...

bestnya tempat ni..
kalau tunjuk gambar2 ni kat anak2 mesti nangis2 nak pegi sana jugak..

Sz said...

samalah kita kak ati..
saya pun ngeri je nak dekat2 ngan gajah..
seriau!

diana said...

saya pernah kena baling batu dengan gajah..
apa hal entah gajah tu meluat sangt tengok saya..:)

kakngah said...

teringat kandang gajah yg 'bacin' kt zoo negara.. :P

sha a.s said...

tomeiinyer anak gajah tu....anak2 akak pn comel2.... :)

suri solehah said...

salam ati..wah cuti2 msia sungguh ati ....tp sayang aida tak leh tengok gamba gajah tu..lapy ni prob kot

missgee said...

Aikkk
Ramai pulak yg suka
mandi dan berani ngan gajah..
Gajah2 mesti kiut2 :)

Dee said...

tp mmg bestkan..dee pegi dah 3 kali..hehehe..

Zie said...

waaa..seumur idup zie x pernah lagi tengok gajah live..ishk..bila nak pegi nih..padahal encik pakwe kita org pahang nun dekat je ngn umah dia..

kasihredha said...

waktu akak ke sini...hujan lebat...so air sungai tu naik...acara mandi dgn gajah dibatalkan...anak2 semua frust

jeBateja said...

den pun gerun..kalau dia hompap...pehhhhh

aNIe said...

Ati..akak pun takut kalau dekat2 dengan gajah tu...seram...

Abang Jonni said...

best tu.. huhuhu...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kat hutan hangat sebab kelembapan cuaca tu


best plak mandi bersama gajah. mcm tarzan

Rinna said...

Seronoknyaa.. dpt tgk gajah live yer.. :)

lalink7 said...

saya pernah pergi kuala gandah tapi g jumpa orang asli yang kat area situu..hmmm...

nak p skali lgi lah main ngan gajah lak..hehehe..mcm best je..hehe

Papa Daniel said...

Siapa yg malas memandu boleh ikut Travel Agent ( Reliance )

eisyaawie said...

bestnya....tak sabar nak tengok gajah..