Wednesday, June 15, 2011

Kenapa Dengan Telinga Syahmi?

Assalamualaikum,

sejak bangun dari tido petang tadi
syahmi asyik merengek saje 
selalu dia hanya akan membuas saje
hairan jadinya...

check badan ... tak panas
check perut ... tak kembung
apasal dengan teruna kita ni...?

malam dia mula mengadu telinga dia sakit
rasa tak sedap hati kita pun ambil lampu suluh 
nak tengok apa dalam telinga dia
nampak macam ada benda tapi dah
kat dalam benar...
cuba congkel dengan alat facial kita tapi 
dapat sikit saje tak berani nak buat lebih lagi

papa dahlah tengah sibuk sekarang ni
malam ni tak dapat nak balik pun 
esok pagi papa balik kenalah ke hospital
putrajaya pasti kena rujuk ke ENT...alahai

harap dapat di selesaikan dgn mudah...tolong doa2kan ye!

28 comments:

missgee said...

Insyaallah,
Mudah-mudahan dipermudahkan.. :)

jeBateja said...

ada lebihan putik kapas kot....biasanya mcm tu lah....ahakz

Abang Jonni said...

bawak ke klinik...

asliner said...

tahi telinga keras kot..

Piasara said...

"rasa setuju dgn asliner..sbb ank saya pernah kena..apa2pon pergi jumpa pakar,biar dia teropong(teropong doc ada kanta kt hujung,leh nmpak jelas)takde apa2 lah..insyaallah"

Budak Botak said...

Harap xda apa2.

Entry terbaru -> Great Knaresborough Bed Race - Perlumbaan Katil Yang Pelik Tapi Menarik... (",)

ghost writer said...

patut lar faham kalau saya staff gomen..rupanya kak ati duk putrajaya.

sian kat syahmi.

Gen2Merah said...

harap2 takda pa2 kan kak. semoga semuanya ok. Itu lah pengorbanan seorang ibu demi anak2 tercinta..

Penjejak Mimpi said...

insya allah takde pape... berdoalah..

Acik Erna said...

pi hospital semoga masalah dapat diselesaikan..sakit telinga ni orang kata macam sakit gigi jugak..sakit sangat..sian ngan teruna ati tu..

gedek! said...

ENT tempat rujok terbaik

sha a.s said...

jmpe pakar ENT nnt okla tu....insyaAllah kak

Kakzakie said...

Takut ada serangga masuk tak Ati? Ent tahulah nanti kan....

Insya-Allah ok balik dari hospital nanti...

nurkass said...

la...ape benda pulak tu...
siannye..semut gamaknye..

shameel Iskandar said...

mudah-mudahan takde apa2 dan dipermudahkan oleh Allah. Tapi kena jumpa dr tu. kalau putik kapas tertinggal taklah bermaslaah mana tapi risau takut semut atau lipas.

♥Mrs.Eady♥ said...

allah...semoga tak ape-ape syahmi mu itu....

miloais said...

kesian si syahmi itew!

harap2 cepat sembuh ye...
cepat skit gi hospital tu!

Cik Pah said...

kalau komform ada barang dlm telinga tuh..harus doc sedut nnt..


moga cepat sembuh.

makdara TERdiva said...

alamak! bab korek2 ni yg saya seriau sikit..kena cepat2 pi ENT sblum jadi serius

p/s : bakal jadi org s'pore..thehe

ainnoraini said...

elok la bawak jumpe pakar..dia lagi tau apa masaalahnye...

harap2 dipermudahkan segalanye..

diana said...

ada masuk binatang kot..
saya dulu masa ngandung kumbang yang kecik2 tu masuk..
menangis sebab rimas..
last2 dia keluar sendiri..

sahromnasrudin said...

kami doakan syami segera sembuh ya...doc daddy ziyyad silalah bantu :-)

cemomoi said...

elakkan guna cotton bad terutama bila korek telinga, sebab nanti apa yang ada dalam telinga abih tertolak makin jauh ke dalam

♥MAMASYAZA♥ said...

siratu dulu penah menanah dlm telinga, nak tdo tak boleh, asik merengek je, nak kita riba aje. takpe cepat2 bwk jumpa doktor, semoga dipermudahkan segalanya

Daddy Ziyyad said...

gi klinik aja, teropong telinga syahmi tu...

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ati,

Mudah2an ketika akak menulis comment ni anak ati dah okey.

en_me said...

siannyerr..

~ yus ~ said...

ada semut masuk kot kak. Adik yus pernah dulu semut masuk dalam telinga, mmg sakit lah...

Harap2 takde apa2 lah..InsyaAllah