Friday, June 10, 2011

Geram Betul...!

Assalamulaikum,

selamat hari jumaat  yang mulia
  
teringat akan ole-ole yang kita belikan untuk 4 jiran
rapat yang masih ada 3 lagi yang belum dapat di beri
sudah jadi kebiasaan kami membeli ole-ole
jika pergi bercuti begitu juga dengan 4 jiran 
yang kami rapat ini pasti akan beli sesuatu juga

bagi kita memang tiada masalah nak membeli ini tetapi yang 
menjadi masalah ialah sewaktu nak memberi ole-ole ini 
duduk di kawasan taman ini bukan senang nak berjumpa

kadang tu mereka tak dengar bila kita beri salam 
berkali-kali sampai dah rasa jadi jurujual pula
adakala mereka keluar tak ada rumah 
kadang tu waktu petang dah molek sangat semua ada 
tetapi ada pula jiran yang tak masuk dalam senarai ada sekali
tapi sebab yang utama sekali  ... balik dari cuti ai demam...hehe

sudahnya bahulu istimewa yang kita beli dari 
kuala lipis dah berkulat jadinya ....geram betul!


alhamdulillah ...hari ini dah rasa sihat sepenuhnya ..teruk juga sakit kali ini ^_____^

34 comments:

diana said...

betul la..
kang bagi orang ni,orang tu tak dapat,
kecik pulak hati dia..
kena telepon dulu la,berjanji kt mana2 lain kali..:)

Daddy Ziyyad said...

takpe, esok lusa kita berjiran, senang aja akak nak kasik ole ole tu.....ekekekekke

Lyana@Mely said...

takpelah kak..takde rezeki jiran2 akak tu

Ayuraza said...

ish3....dia taknak bukak pintu sebab takut ader salesman ke orang mibtak utang...hehehe :P

xpe kak..bagi saya je..huhu

ainnoraini said...

kalau berjiran dgn rumah ati best ni..boleh bagi kat ain jer kan...hihihi...

nnt ambik jer no tel dia org tu..

kakcik said...

Samalah macam kakcik, beli ole2 untuk jiran sampai terlupa nak bagi sebab susah nak bersua muka!

cik husna said...

maknenye...bahulu tu bukan rezeki untuk jiran yang dibagi la tue...saba eah. peace :)

Zura said...

semangat kejiranan kuat nie...

aNIe said...

Ati...selalunya kalau baulu yang dibuat dengan baik akan tahan lama...

Akak suka kuih bahulu...nanti belikan akak sekali ye...hehehehe

~ yus ~ said...

Lain kali simpan no hp jiran yang rapat tu kak. Bila nak beri sesuatu, call dulu kata jap lagi nak datang rumah ke...hehe

Yus selalu gitulah. Sebelum beri apa2 makanan, call dulu..walaupun jiran sebelah ni aje ha..hehe

Kakzakie said...

Niat dah ada tapi tak kesampaian, bukan rezeki jiran Ati... Lain kali call je...

Zie said...

wah, bagus ni.zie je la jadik jiran ke 5 kak ati..ehehhe

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ati,

Bila kita dapat memberi sesuatu kita akan rasa satu kepuasankan.

Zul said...

salam seronok kalo berjiran mcm ni, saling ingt mengingati, susah senang ada orang tolong,hehe

sal said...

masa nak bagi tak berpeluang yee..

dah niat nak bagi tu pun dah dapat pahala...

atau..
post kat kita, bole..

Ezy Pinkpurple said...

nt kalo bg, jiran yg xde dlm list 2 dengki pulak kn;..
ekeke

Sz said...

ahaha..
gitulah hidup berjiran kan kak!

segan juga klu nak memberi takut jiran terasa hati dia tak dapat...

kalau style kami di sini petang2 tu open air je makan ramai2 sapa2 yang ada je la... kalo personal kena calling2 roger2 sms2 dulu ;)

nurkass said...

awat tak bagi kat kass..
sampai hati..sayangnye dah berkulat bahulu tu..

sha a.s said...

hurmm..kalau cmni, Sha nk jd jiran Kak Ati larhh~~~ hihi

qemaishak said...

bagus ada jiran saling mengingati ni..baik mkn je kak daripada membazir, nanti bagitau la dia kan :)

- GC - said...

sama lah kak, suami pesan suruh bagi buah mangga kat jiran depan rumah pun tak bagi2 lagi. sudahnya td tengok ada yg dh buruk. huhu

saza said...

alhamdullilah dah sihat :)

redza said...

setuju ngan kakzakie tu..bukan rezeki diorang

Rinna said...

Mungkin tak de rezeki dia.. laa tuh..tak per.. janji ada niat nak bagi kan..

lalink7 said...

add akak ape ek? ade rumah kosong x sblah umah akka tuee..mesti best gile dapat jadi jiran akka..heehhe =)

tp syg dah kulat pulak

kakngah said...

sms la.. lepas tu suh anak p hantar hihihi!!!

tak pun roger tru FB kekeke!!

miloais said...

niat yg murni
hanya tak kesampaian saja

next time ati... kena call dulu lah sebelum hantar tu
tanya depa ada ke kat rumah

KAIZAN NAZ said...

salam kak..bagus lah..semangat kejiranan..

Sofya said...

takda rezeki la tu..
mungkin len kali kot...

So Shy Lady said...

btul3x guna teknik call dulu. line dh clear baru kasi ;D
kdg2 sy mintak anak je htr so tde la rs bsalah sngt hihii

alhamdulillah dh smbuh ;D

cemomoi said...

cenderamata beso ngat kot tak muat peti surat...

Hanis Azla said...

klu saya pun call dulu buat apointment nak bagi ole2 tu.. he..he.. takpelah kak.. yg penting niat tu ada.. cuma takde rezeki jiran akak..

azieazah said...

Kalu cenderahati bentuk makanan, memang kena cepat diserahkan.

Eloknya telefon, atau pergi hantar waktu malam yg rata-rata semua orang ada di rumah.


Aku Teringin Nak Join Rewang...

jeBateja said...

tu lah ko....susah2 jerk bg jiran ko....cuba2 ko bg jiran blog plak....ahakz....sure tak berkulat....ahakz