Saturday, June 25, 2011

Dilanda Kerisauan ....

Assalamualaikum,

hari ini banyak ada banyak aktiviti
yang harus di lakukan 
antaranya mengemas rumah,
pergi kenduri kahwin jiran
nak buat kek coklat yang dah lama 
tak buat...bahan semua dah siap beli

tapi bila telinga syahmi yang sakit
tempohari berdarah....
terus hilang mood nak buat semua 
aktiviti yang telah dirancang tu

kita dilanda kerisauan ....tahu sajelah 
kalau sakit benda yang kita tak boleh 
nak nampak ni lain .....
kalau luka di tubuh badan tak apa lagi
sebab dah tahu mana dan apa sakitnya
ini benda di dalam .....kita memang risau

terpaksa talifon papa minta balik
cepat rasanya kami kena ke hospital 


bila anak sakit ...tak ada yang dapat mengembirakan hati ini ... :(


 

30 comments:

kakchik@ella said...

betul ati. bila fikiran serabut, nak buat apa pun tak ada 'mood'. banyakkan bersabar ye ati.

ratusiput said...

insyaAllah sme ok nnti...g spital dulu ye tgk camne...

Aku Ibu Muda said...

betul2..bila fikiran serabut, nak buat apa pun tak boleh

macam wani, otak serabut mikirkan mesin rosak...penyudahnya malam tadi duk depan tv goyang kaki je...ekeke

padahal boleh je lipat kain ke...buat keje2 menggunting ke...tapi tak leh...tension mikir mesin.

suri solehah said...

sabar je lah ati..insya allah tak dak apa tu..kalau duk kampung boleh kata masuk sikenetkan...sian dak comel tu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semoga Syahmi sihat macam biasa lepas ni.

Tang telinga memang merisaukan betul.

Along & Angah pernah kena masa kecik2 dulu. Diorang menangis tapi tak tau cakap. Bernanah. Bila nanah dah pecah kelam kabut jumpa doktor.

Doktor kata panas/demam boleh jadi penyebab atau pun air masuk ke telinga pastu tak keluar.?

Hafizah Mohamad said...

betul la...bila anak sakit kita juga turut sakit...hurm...telinga anak berdarah kenapa yer...moga x de apa yg teruk berlaku....=(

Izan Ishak said...

harap2 takde yg serius kat telinga syahmi tu ye kak... mmg kalau anak demma sekalipun, mmg ibu jadi risau sgt kan~

Sz said...

hati ibu ... gitulah k ati...
biar kita yang sakit jangan anak2 sakit...

semoga syahmi cepat sembuh ye..
harap doc / ENT dapat bg ubat yang serasi ...

missgee said...

Kak Ati,
Tenangkan hati yang susah hati tue..
Mesti ada tak kena ngan telinga
Syahmi tue.. Harap2 tak teruk mana..

Zie said...

Kak Ati banyakkan bersabar..InsyaAllah syahmi akan oke lepas ni...semoga Syahmi cepat sembuh..Amin..kak Ati jgn sedih ya..

sal said...

eloklah klu dpt ergi klinik cepat..supaya kita tahu tahap keseriusannya...

harap2 ok je tkde apa yg boleh merungsingkan..

rasp said...

betul tu sis...memang merisaukan...
hopefully nothing serious lah sis...

N i e Z a said...

sabar ye kak..insyaAllah..harap2 xde pa pe..lumrah perasaan seorg ibu kalau anak sakit..mmg xtenteram rsa jiwa...mg syahmi cepat sembuh..insyaAllah..amin

Miss Yaty said...

ala kak..siannye syahmi..yaty doakan syahmi xde pape ye kak...sabar ye kak..doa byk2..mtk jauh dr yg xbaik...

Daddy Ziyyad said...

bawa syahmi ke hospital mana tu?

Acik Erna said...

Ati..memang kalau anak sakit..mood mak bapak pun terus berubah..semoga tak de yang seirus dan syahmi cepat sembuh..

anitaare said...

Ati,

kalu bab2 anak-anak ni mmg no 1kena segeralah gi hospital..
syahmi lekas sembuh ye

sha a.s said...

hopefully xde yg serious la psl telinga anak akak tu.....amin

♥MAMASYAZA♥ said...

yg penting bwk ke hospital dulu, insyaallah smoga cepat sembuh

sarah-najwan said...

insyaAllah telinga syahmi akan ok..

bunga said...

itulah perasaan ibubapa...mmg cam tu..insyAllah akan sembuh nati..

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar kak ati..hope tak da pape serius...

qemaishak said...

kak ati, kenapa dgn syahmi tu? kesihatan anak lagi penting kan kak. Moga syahmi cepat pulih dan takde apa2 yang merisaukan la kak..sabar ye:)

Ati Masrif said...

Daddy ziyyad,

bawa syahmi ke emergency hospital
putrajaya
maybe kita nak berhenti sekita dari
blogging nih...
i'm so worried!

Ati Masrif said...
This comment has been removed by the author.
Zullism said...

akak..jangan menyerah,semoga syahmi cepat sembuh tu..

Ati Masrif said...

SEMUA SAHABAT YG ATI SAYANG,

TERIMA KASIH BANYAK2 YE

MASIH BELUM SELESAI LAGI...

KITA TENGAH FIKIRKAN SOMETHINGS ...
NANTI2 LAH...NTAHLAH :(

nurkass said...

hai kak ati cayang..
mcm mana keadaan syahmi hari ni..
dah ok ke..

gadisBunga said...

semoga syahmi ok....akak tlg sampaikan peluk cium saya kat dia ya..

Piasara said...

"oh,ingatkan hal ni dah settle,rupanya masih lom selesai sakit si syahmi tu..mesti ada something...risau jugak nih..mmg risau.."