Tuesday, June 14, 2011

1st Time Jumpa Sahabat Blogger

Assalamualaikum,

hujan lebat membasahi bumi klia pagi ni walaupun 
sekejap dapat menghilangkan bau jerubu nih...

setelah daddy ziyyad buat n3 barulah kita 
nak ceritakan tentang pertemuan pertama 
kita dengan sahabat blogger 

jemputan ke majlis akikah anak daddy ziyyad
kita penuhi... kan wajib tunaikan kalau tiada hal
lagipun nilai tu dekat juga dengan klia ni



sampai saje kami di beri door gift coklat yang sedap dan kiut
mommy ziyyad bawa lagi semangkuk coklat
habis lenyap di kerjakan anak-anak kita ..hehe
masakan kampung yang sodap belako 
ada lagi kuah kari kambing dengan roti jala



zayyad ni memiliki rambut yang lebat
kulit putih merah memang kiut...syahmi pun geram sangat
ziyyad dah tidur jadi tak sempat nak bergambar
mommy ziyyad juga sangat kiut dan ceria sentiasa
ramah dan mesra macam dah kenal lama... i like



blogger nurkass pun datang 
anak dara ni berbudi bahasa dan manja
siap bawa buah tangan dari kampung untuk kami 

terima kasih kepada daddy dan mommy ziyyad 
layanan 1st class tau walaupun mereka sudah 
kepenatan maklumlah kami sampai dah petang 
ada rezeki kita berjumpa lagi

lepas ni dapat jumpa siapa pulak...? i like....^_____^

44 comments:

shopping2u said...

ala comel nye ziyyad tu,geram btul tgk dak kecik... erm.. bgus la, blog ni leh mengeratkan hubungan silaturahim kan, tu digalakkan lam agama sndiri.. :) klau btul jalannye..alhamdulillah :)

~ yus ~ said...

best kan kak dapat juga teman blogger.

Yus setakat ini dah bersua muka dengan 4 orang blogger yang mulanya hanya kenal di alam maya..mmg seronok!

nurkass said...

owhhh..
tak aci..tak aci nih..baru post..haha

teringat gulai tempoyak pucuk kayu tu..terbaekkk..erkk..lupa nak mintak tapau..hahaha..

si syahmi melambai2 siap kepala keluar tingkap lagi..kass pun lambai gak sampai ada kereta lain yg perasan..ingat kass lambai diorang agaknya..hehe

cakap kakak nurkass kirim salam kat farah, syirah n syahmi tau..hehe

noor said...

bestnyer dpt jumpa ngan blogger
mrapatkan ukhwah sesama kita kan kak ati...

pipoq said...

alamakkk...teringin pulak nak ada baby lagi..

sha a.s said...

bestnye dpt jmpe kwn blogger kn.... :) cute nyer doorgift nyer....

gadisBunga said...

dapat cekelat?? kene minta depa bawak masa sesi ikan bakar ni! hahaha!!!

kakcik said...

Entah bila pula kita boleh berjumpa, kan Ati? :(

Daddy Ziyyad said...

tu cekelat home made...GB kalau nak, sila join gathering...~ekekeke

ratusiput said...

stakat ni ratu lom jumpa lg sorang pun blogger... :)

bujal X said...

he~~da siap kemas meja kerusi tu~~

bunga said...

bunga suka sangat kat baby..comel2 kan..hhee..

Maya Mayana said...

tk pernah berpeluang jumpa mana2 blogger lg...dlm alam maya je dh rasa akrab kalau jumpa lg best kan?

rasp said...

bila dah berjumpa terasa lebih akrab lagik kan sis....
kita bila lah plak ada jodoh kannn..

sarah-najwan said...

mmg best jumpa rakan maya kje dunia realiti..hehe

saya dah rasa seme tu..siap geder2 lagi..

pahni awk jumpa saya la pulok deh..hehe

kakchik@ella said...

owh .. jeles sgt2 sbb tk dpt pegi. bila 'dating' kita lak eh ati?

CGG said...

bestnyeee kak ati:)


cgg pon teringin nak jumpe..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

mesti best kan dpt jumpa teman alam maya ni...jeles ni..

ainnoraini said...

seronokkan ati jumpe dari alam maya ke alam nyata...

ibnubaba_04 said...

lebatnya rambut dia

Nur Hawa Mohd Zin said...

sangat lebat rambut dia..heheh..bestnye jumpa rakan blogger mesti teruja sebab berborak dalam alam maya jerk..pastu jumpa kat realiti..awesome!

Queenie said...

geram ek tengok baby tu...
tengah musim tido tu..

Sz said...

dah sepadan sgt k ati kelek baby kecit tu kak! heeee

Kakzakie said...

Alahai Ati bestnya. Seronok dapat jumpa teman blogger kan....

Coklat tu kakak tak boleh tahan.

Izan Ishak said...

bestnya kak ati...dpt ceklet lagi tu. bby pun rambut lebat kemain... comel3!

redza said...

sedapnya cokelat tuuu

Yan said...

alahhhhh miss lah.. akak ada kenduri sedara... tak sempat nak catch up.. seronoknyaaaaa...

saza said...

wahwah..bestnya cokelat tu.. :)

cemomoi said...

keseronokan berganda... jumpa kawan, makan-makan, buah tangan dan cokelat

Citarasa Rinduan said...

bila ati buat entry nie..
dapat bayangkan ssi zayyad like ayahnya..
hehehe

bestnya..........

jeles tau

sahromnasrudin said...

best kan sesekali dpt jumpe member blogger..rasa meriah alam maya nie

lalink7 said...

wahh sakan berjalan yee..memula nak g gak tp xjadi pasa saaat2 akhirr..kalau tak mst jmp k.ati gak..hehehe

diana said...

syahmi macam nak adik je..
nak ke??
mintak kat mama ye..
heheh

CIK TOM said...

seronok kan jupe rakan2 blogger..ciktom kl berpeluang nk jupe kak ati jgk satu hari nanti..^_^

kakngah said...

kita duk jauh la.. kalau tak nak gak datang... huhuhu!!!

Zullism said...

ni yang bagusnya berblog ni kak ati dapat kawan..heheh

Adzriel @ Liza AB said...

sangatlah jeles tau bila tengok ati dukung baby tu. tak ada rezeki kita nak jumpa...

munna said...

seronoknya dpt jumpa kawan2 bloggers....

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

ala ruginya x pegi.. tp masa tu g kenduri kat kameren.. huhu..

qemaishak said...

Seronok kan kak jumpa rakan maya di alam realiti hihi lebih mesra..
bila nak jumpa akak ni???:)

missgee said...

Wah seronoknya..
Bila nak turun Sabah??
Sound2 aje kak..
Insyaalah bulih arr jumpa :)

Zie said...

dpt ceklat? asal doc daddyziyyad tak bitauuuuu...kalo x sanggup redah..hahaha..xla, x dpt dtg jugak..jauh..

Acik Erna said...

Ati..akak teringin jugak nak pergi..tarikan ziyyad dan zayyan yang comel tu..
tapi..halangannya..en.suami tak dapat nak menghantar..dia kurang sihat..

So Shy Lady said...

xcited nye kan klau ada acara2 mcm ni kan....hrp dpt knal ati scra live satu hari nanti ;D