Wednesday, May 11, 2011

Ubat Mujarab Untuk Sakit Kepala

Assalamualaikum,

hai... ceria ke dalam cuaca yang hangat ni
jangan buat xtvt luar banyak sangat tau....

tahu tak apa ubat sakit kepala yang paling mujarab?
haa..ubatnya ialah pergi cuci rambut di salon

kita dah jumpa salon rambut yang best 
di banting yang mencuci rambut sambil 
urut-urut seluruh kepala, tengkuk, tangan 
dan juga belakang badan hinggalah ke pinggang 

dari mula hingga selesai blow rambut
selama 1 jam hanyalah rm12 saje
kadang tu kesian pula...

eh.. ada untung ke nyonya ni...?

mestilah adakan...sebab ramai wanita 
anggun macam kita datang cuci rambut...wekk ..sila muntah :P 

jangan ingat orang pakai tudung tak boleh 
melawa dan cantikkan rambut...boleh apa..
dirumah untuk suami dan kepuasan diri sendiri ^__^   

paling kurang sebulan sekali mesti nak pergi 
inilah ubat yang paling mujarab bagi 
orang yang tak mampu ke spa macam kita ni...hehe

cuaca panas dah mencecah 36 darjah c...patutlah malam pun hangat  ^___~

42 comments:

Kakzakie said...

Ati nak cantik dan lebih baik guna daun inai. Kepala rasa sejuk je tau...

kakchik@ella said...

ella pun slalu buat camtu ati. kalau sakit kepala sangat, gi salun. urut-urut dari kulit kepala sampai ke bahu. Lega .....

pasal cuaca tu .. skrg mmg panas. Bilik tidur ella mengadap matahari terbenam, kul 8 mlm bukak aircon time nak tidur pun tak tentu sejuk lagi.

Daddy Ziyyad said...

ekon rumah saya 24jam ON aja sekarang ni...

sahromnasrudin said...

mmg panas cuaca sekarang..kat opis pun berapi je huhuhhhh

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... blog yang bnyk celoteh ceria.. singgah la ke blog saya ;)

sarah-najwan said...

huhu..sayalah pompuan yg TAK PERNAH cuci rambut kat kedai/saloon..hehee..sila percaya..

cuci rambut hanya sdirian berhad aje..dlm bilik air sdiri..

♥MAMASYAZA♥ said...

memang panas pun sekarang ni, en. abah lagilah dasat, dia tak boleh nak tdo, panas sgt katanya, pastu asik melekap depan tv layan cd

sesungguhnya akak pun tak penah cuci rambut kat kedai....hehehehe

bujal X said...

tapi panadol lagi murah~haha~~

pipoq said...

ooooo..mmg semua salon wat gitu ye ?

Piasara said...

"jauh jugak nak pi banting tu..tk berbaloi pulak..hihi,~owh,panas betul skrg ni..asyik berpeluh 24 jam.."

- GC - said...

nyonya tu charge 12 rggit je??? murah btl....!!

qemaishak said...

lama tak p cuci rambut kat salon huhu, best juga cuci sambil urut2 kan kak, ringan rasa kepala..

Malam tadi semenyih hujan, sejuk la sikit, tido pun tak berpeluh..

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Atie,

Dah lama tak bersih rambut di saloon. Cuci sendiri saja di rumah.

cemomoi said...

aih! untung orang takde rambut, tayah pikir pasal syampu apa lagi g salon

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ati..xpernah jejak kaki ke salon cuci rambut...buat kat umah jer..hihi

Hanis Azla said...

dah lama tak cuci rambut di salon.. mmg panas skarang ni.. kat rumah, atas bawah dok on aircond.. itu pun tak rasa sejuk lagi.. tak tahulah brp byk bill letrik bulan ni..

dwaty said...

betul tu... sedap apa kalau org tolog basuh sambil urut kepala.... syiokkkk

ieda said...

ermm daun inai pun ok .. tapi kalau kat bandar mana nak cari kan :)

ermm kalau ada saloon yg basuh dan urut tuu memang ieda nak kak .. nanti nak jugak cari .. tapi x mo lah org cinee .. biasa2 nya org2 cine yg banyak buat urutan kepala nie :)

kakngah said...

jauhnya nak ke bating huhuhu!!!
tapi, mmg murah la...

Maya Mayana said...

memang syok kalau ada org tolong cucikan rmbut smpai keringkan lg2 yg rambut pnjg..sana-sini panas nmpaknya :)

Maya Mayana said...

ohh ye..cuba akak try teknik td kat kamera akak manalah tahu hasilnya mengkagumkan sebab tk pernah try lg...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

murah tu !

sekarang ni kita hari2 cuci rambut sendirian berhad sebab rambut dah pendek rupa halle berry ..


minggu lepas kasi zasss..

bunga said...

betul2..walau bertudung tetap kena jaga tuk suami.

diana said...

malam tadi kurang sikit panas nye..
nyenyak la jugak tidur..
kalau tak asyik terjaga je jam 1,2 pagi..

wahida said...

kak, saya pun kalau rasa pening je gi cuci rambut kat salon..best sebab dia akan urut kita baik punya!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

murah giler tueee...kat subang jaya nie gunting rambut jer 25 hinggit...maheee

Sz said...

bestttnyaaa k ati...
saya pun suka cuci rambut kat saloon..
tapi sekarang ni dah lama tak mjejak kaki ke sana..
suka p saloon kat kampung saya, puashati untie tu cuci urut2 kepala... tapi klu balik kampung asek penuh je agenda itu ini..huhuhu

kasihredha said...

murahhhh nyeee...
boleh gi cuci rambut selalu kalau rumah dekat dgn nyonya tu.

Malam hanggat?? bagus2...hihi gurau jer :)

sha a.s said...

Sha pn suke g salon utk massage kn bdn smbil bwt hair treatment....tp kena pandai cr salon yg betul² ok la..kalau x, hampehh je..baik Cik Suami urutkan...ehehe

DrSinga said...

gunting dan urut-urut sampai ke pinggang?
manyak bagut itu salun...
12 hinggit je pulak tu..

h4ni3 said...

12 hengget!!??
memang takde untung!
memang kesian nyonya tu!.. hehehe

nabilah_2908 said...

lama juga tk pergi cuci rambut ni...kalau pergi potong rambut baru ada chance cuci rambut..

hmmm.....seronok juga eh...sy pun mmg selalu sakit kepala....idea yg bernas... ;)

~ yus ~ said...

baca cerita akak pun rasa best je. Yus tak pernah lg cuci rambut kat salon sejak kahwin. Murah tu kak RM12.....

So Shy Lady said...

uisyh mmbahang aje la ni kan. dah 10 thn t.g salon heheh sjak dpt hb yg terror straight cut.

bagus btul nyonya tu smpai k pnggang dia urut lol!

Cik Pah said...

ish..anak saya dua dua tido pakai singlet ngan pamper jer.. mmg tak leh tahan..tido malam berpeluh peluh..

Nur Hawa Mohd Zin said...

ada orang cakap guna lidah buaya...heheh...rambut awe akan lebih elok bila pakai tudung. :)

gadisBunga said...

saya taruk air teh sejuk kat kepala lepas shampoo. hasilnya, ramai org berkenan dgn rambut saya. kuikuikui~

Yan said...

AKAK PUN BARU TERINGAT NAK G SALON.

BILA DAH ATI CAKAP NI, EEMMMMM SILAP2 DUA TIGA ARI LAGI AKAK G LAH..

asliner said...

lah..
betul ke boleh ubat sakit kepala..

kalau cuci sendiri tak boleh eh?hehe

gedek! said...

Nyonya?

Saya pilih Ah moi...

lalala

Abang Jonni said...

saya pun nak gi saloon lah... huhuhu..

NM02 said...

akak, salon tu kat ner? kancong bengkok ker?

mcm sama je ngan nyonya yang potong rambut mertua sekeluarga