Friday, May 27, 2011

Sarapan Yang Membosankan Dan Vitamin Yang Bagus!

Assalamualaikum,

keadaan kawasan di sekitar kapal terbang suka lalu 
ini masih lagi mendung dan sejuk...jangan jeles

setiap pagi sahabat semua sarapan apa..?
sarapan kita sama setiap hari kecuali kalau sarapan di luar

nescafe O ... 1 mug 
roti sekeping 
atau 4 keping biskut jacob yang bulat

boringkan...apa nak buat tengah nak berdietlah kunun 
tapi yang hairan tu ...tak gak kurus

hai...pakai baju sarung nangka lagi le raya ni :P


selepas sarapan tu wajib kita ambil yang ni pula 
multivitamin jenama 'Blackmores' ni bagus 
kadang kita ambil setiap hari kadang selang sehari 
tapi yang sebelah tu harus makan setiap hari  

tahu apa itu evening primrose oil...?
untuk wanita ...sangat baik untuk kulit tau
nak tahu lebih lanjut ....sila gugel yek ^____^

bye-bye musim exam..lega rasanya...
welcome musim cuti sekolah... tak sabaqnya ... ^_____~

37 comments:

Kakzakie said...

Bila dah punya anak-anak kenalah ada supplement ya Ati. EPO memang baik...

Anak kakak hari ini last periksa. Esok kami balik kampung....

Zie said...

kawan2 zie pun ramai suggest primrose blackmores tu kak Ati.tp masih belum terbuka hati nk try..haha

zie mkn nasi minyak.kat terengganu pepagi dah mkn berat2..tapi zie tak gemok2 jugak..kerempeng mcm ini lah..(-_-!)..malu ngan kengkawan..zie rupa mcm org sakit dah..

kakngah said...

dulu pernah makan EPO.
besar2 kapsulnya..
bile sendawa.. naik aroma EPO kehkehkeh!!!

♥Mrs.Eady♥ said...

hanya mkn multivitamen je sb menyusu anak,just mkn utk tenaga je :)

ratusiput said...

susah gak kan jd pompuan..mane nk mkn jamu..mana nk makan vitamin...isk2...$$$$$...so far stakat ni ratu mkn 2 je.virgin coconut oil dengan jamu mak dara.

pipoq said...

diet ke kak ? hehehe

kena istiqomah je..mane leh nak instant kurus..yg penting kena cergas..

- GC - said...

sy pagi ni breakfast roti dengan kaya.. harapan, boleh jadi kaya.. tak kaya duit ringgit, kaya budi bahasa pun jadi lahhh.. hehehe..

*musim cuti sekolah, makin jammed lah lumut ni, mesti ramai yg bercuti ke pangkor.

gadisBunga said...

heheh. cam sama je kita. diet2 tapi tak kurus. wuwuwuwu~

ainnoraini said...

saye pun ambik EPO tu jugak org kate baguskan untuk org perempuan

tapi makannye bile teringat...itu la masaalah sejak dulu lagi...

Hanis Azla said...

saya bukan kata baju raya. pakai baju kerja hari2 pun sarung nangka juga.. he..he.. nak kurus tp malas nak diet.. semoga akak success dengan diet akak tu.. saya klu minum nescafe confirm pening..

Hanis Azla said...

saya bukan kata baju raya. pakai baju kerja hari2 pun sarung nangka juga.. he..he.. nak kurus tp malas nak diet.. semoga akak success dengan diet akak tu.. saya klu minum nescafe confirm pening..

bujal X said...

saya culas kalau bab makan vitamin nih~haha~~

sarah-najwan said...

ai bekpes ngan pulut kuning+rendang aye...kwn yg buat...hehhe

yg evening primrose tu..saya ada mkn..mmg utk kulit

qemaishak said...

Kalau bab makan vitamin ni susah betul nak amal huhu

nurkass said...

kak ati cayang...
tgh diet ek..semoga berjaya ye..

kass mmg makan EPO tu tapi diorang sarankan makan sebelum breakfast..ish..mana satu ni..

Acik Erna said...

Assalam ati..dah tak sabaq tunggu cuti sekolah ni..ada program jalan2 cari makan ke..

saza said...

dlu2 je rajin amik EPO ni..skrg lama dah stop..after deliver baby ni nak amik balik la :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon salu sarapan simple jer..hari sabtu ahad baru breakfast yg berat..teus lunch la tuh..EPO nih lama dah x makan since pregnant now breastfeed baby jadi x ameklah..

NM02 said...

nes harus ada... kalu tidak boleh jadi mereng.. hahaha

Miecyber said...

Tak pernah cuba vitamin tu lagi...

Jus Katak

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak ati..dulu awe makan gak EPO ni...skunk stop..huhuh

kasihredha said...

akak pun sama...berat badan tak nak turun walaupun jaga makan...kalau nak naik senang je :)

cemomoi said...

sian oang pompuan yerk, makan macam-macam nak jaga suami.. somi cool jek (aku le tu). takpe ada ganjaran lumayan daripada Allah atas pengorbanan tu

Rinna said...

Multivitamins dari BM tuh mmg saya amalkan.. bagus kan.. :)

missgee said...

Kak Ati,
Kurangkan makan nasi
or tak makan nasi
sure bulih kurus tau :)

missgee said...
This comment has been removed by the author.
Izan Ishak said...

dah lama tinggalkan makan vitamin kak ati..nnti nak makan baliklah. baguslah akak sarapan yg menyihatkan pagi2 kan.


**esok nak balik kg... yeahhh...lalu kat tempat kapal terbang suka lalu~

cik azeya said...

bagus untuk kulit ke kak? kulit kite bermasalah lah. mencik! :(

anitaare said...

ati,

kalu kurus bebenor pun tak elok gak..biar montel sikit baru gebuss..cun

kwn cina kita ckp eve pri oil tu kalu disapu pd muka pun elok..kasik licin muka

DrSinga said...

pakai jubah tak nampak sarung nangka!!
:)

nabilah_2908 said...

weee...plan apa kak cuti sekolah ni..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
KUALA LINGGI - PART 1

Daddy Ziyyad said...

komen DrSinga tu zalim betul!! miahahahhaa

Zullism said...

patutla cantik akak..heheh

diana said...

kalau bersenam insyaallah boleh kak ti..
jangan putus asa..
saya dulu pun ambik masa setahun nak turun kan 20kg..

Heidi Shafiq said...

haishh.. aku x reti nk mkn bende2 ni..

*Miss Syahnia* said...

ain ada gak mkn vtmin utk
ksihatan..

kdg2 mkn kdg2 terleps mkn..
tak dsplin lngsung,,ngehngeh

Fyqa said...

err...susanye nk telan pil

"(-_-)