Tuesday, May 10, 2011

Raya 4 Bulan Lagi Tapi Tempahan Dah DiTutup

Assalamualaikum,

Tajuk mengempakkan saje...hehe
tapi itulah kenyataan bila kita called tukang jahit 
baju melayu..so puaslah memujuk rayu akhirnya kakak
tu bagilah nak tempah tapi jangan bagi tahu orang lain

hujung minggu lalu kita pun pergilah mencari kain 
warna sedondon ikut tema warna yang syahmi pilih
punyalah susah nak cari warna tu...tahun lepas nampak
banyak pula...tahun ni punya susah nak cari 
habis 1 Nilai Square kita cari tak jumpa

malam ajak hubby teman pula cari kat Banting
bila nak keluar rumah tu niat siap-siap dalam hati
minta di permudahkan dan langkah keluar rumah 
kaki kanan...alhamdulillah di kedai yang pertama
dah jumpa yang berkenan di hati

sebenarnya yang susah nak cari kain orang perempuan 
dulu bila dah dapat lepas tu nak cari kain orang lelaki ni 
senang saje kain kosong sajekan

tadi dah hantar ke rumah tukang jahit ...selesai 1 urusan 
tinggal tukang jahit baju kurung ni je...ntah bila si ati ni 
nak ada mood buka kedai jahit dia...dah setahun tutup tu
malas giler bila nak mula balik ni....huhu ...

mood menjahit...sila mari...sila mari ....^___^

sahabat semua dah pilih tema warna tahun ni ke ..?

40 comments:

kakchik@ella said...

Alahai ati .. ela 1 apa pun tak buat lagi. jgn kata menempah, carik kain pun belum.

nabilah_2908 said...

sungguh ke kak dah tutup...

err....sy pun belum cari kain lagi tuk buat baju...risau lak..huhu

kalau baju kurung tu mudah la..boleh beli je...kalau nk buat baju kebaya..kurung modern..mmg payah nk cari yg dh siap..x selesa..kena tempah..baru sedap pakai..

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PLAYGIRL

~ yus ~ said...

cepatnya akak....cayalah!

Yus lom fikir apa pun..hehe

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

erkkk... ye ke lagi 5 bulan?

ratusiput said...

3 bulan je lg nk raya...bukan lama tu.pejam celik pejam celik dh raya nnti.ratu settle sme dah.tggal nk bayar upah je :) tema tahun ni kale milo.

Ati Masrif said...

ella,

cepat2 cari kain :)

Ati Masrif said...

nabilah,

di melaka tak tau le..cepat2 hantar

Ati Masrif said...

yus,

sekejap jek..tau2 dah masuk bulan
ramadhan tau :)

Ati Masrif said...

hanim,

soli ..tersalah..hehe

lagi 4 bulan ^___~

Ati Masrif said...

ratu,

lagi cepat tu...hehe

kita raya bulan 9 kan :)

Kakzakie said...

Alahai Ati bukalah hati itu agar mood datang.

Baik jahit sendiri boleh betul-betul ikut selera kita. Kalau nak bubuh manik/labuci pun masih sempat lagi....

sha a.s said...

Kak Ati, Sha pn da beli baju raya...semangat neh!

*pdhal pose ganti x abis baya lg...ehehe

Daddy Ziyyad said...

amboi..biar betik?

lagi 4 bulan nak raya dah tutup order...

takpe...tailor lain ramai..ekekeke

pipoq said...

nampaknya kak ati dah bagitau kat semua orang tempahan utk baju melayu tu masih boleh diterima..hehehehe

bujal X said...

kat tempat saya tempahan semua da tutup~~termasukla kedai jahit cina sekali~~haha~~

Queen said...

tak decide lagi kak..beli pasang siap jela kot...since sekarang nak tempah pun tak tau ape size kite nilepas beranak..hahahhaha

anie said...

memang skrg byk kedai xamik da..full..
nasib saya awal2 tahun da beli n da siap tempah..hehehe..terlebih awal pulak

kakngah said...

tahun ni, recycle jek baju melayu hak tahun lepas.. tapi, kalau angin kus2 abem sampai.. memang berganti baju melayu lagi la tahun ni..
tak pernah tempah pun baju melayu. selalunya beli yg readymade jek.

Hanis Azla said...

saya pun belum menempah lagi.. nampaknya hujung minggu ni kena pergi mengendeng kat tailorlah nampaknya.. he..he..

alien said...

serius ke dah tak de tempat ambik tempahan baju melayu~
pergh

nurkass said...

aha..
kass pun sama kak ati..
ari tu nak hantar makcik tu dah takmo ambik..huhu..
tragis betul..beli siap jelah..

cemomoi said...

dia kabo jangan bagitau orang lain, kang tak raya diaaa

sal said...

wah sgt prihatin..
moga dpt siap cepat segala urusan jahit menjahit..

NM02 said...

arghhhhhhhhhhhh... terus tegedix gedix nak pi jakel...

qemaishak said...

waaa baru je igt tahun ni nak jahit sedondon sebab tahun2 sebelum ni asyik cari yang dah siap je..kena start cari kain dah gamaknya ni..

gadisBunga said...

saya masih belum jumpa tailor yg bagus. yg ada sume tak best. hu~

sarah-najwan said...

aloh la..saya xcara lagi baju rayo tu..
igt thun ni nok beli ajo utk 3 hero tu..my hubby xsuker mane pkai baju gumbe tu..pkai sekejap je mase solat pastu mulalah pkai baju cap pagoda dio tu nge suar jeans..huhu

saya nak melaram nge mek sarah ajo..heheh

- GC - said...

alamak, tak fikir lgsg psl baju raya sbb sy bersalin bulan puasa. haha. tak pakai baju raya dah nnti.. hihih

diana said...

saya dah lama tak tempah baju..
beli je tetiap tahun..
heheh

diana said...

saya dah lama tak tempah baju..
beli je tetiap tahun..
heheh

♥MAMASYAZA♥ said...

beruntung kalo pandai jahit baju, tak perlu kelam kabut nak hantar tailor

gedek! said...

beli siap je....

berlambak2...

LIPISLADY said...

sallam ati,

Wahhh..awalnya tempah baju raya,
tukang jahit dah tutup tempahan?
kat sini biasanya sebulan sebelum raya dia tutup tempahan, sebab tak banyak tempahan..

Cik Pah said...

kak ati..

nak tempah kak akak boleh ? hahah..

saya pun blom pikir nak beli warna apa.. beli siap pun boleh..takde hal punya

Piasara said...

"warna biru...dah hantar tempah dah..baru tadi.."

Nur Hawa Mohd Zin said...

nampaknye beli baju siap la awe..heheh...nak jahit tak sempat da

aNIe said...

Ati...akak selalu beli siap aje...

Mood menjahit akak pun dah lama tak mari...heheheh

asliner said...

tahun nie baju basic warna putih..
tapi berbekalkan corak bunga warna merah yang besar..=)
betul2..kalau lambat sikit hantar, mesti tukang jahit tak nak ambik dah..huhu

Dee said...

awalnya ko kak..tp dee selalu beli siap je..baju budak2 pun..tp ada gak tempah ngan pengasuh budak2....hihihi..

DrSinga said...

saya kannn....
setiap tahun kannn....
beli dua baju raya semua orang dua hari sebelum raya,....
atas sebab kerana Raya 4 Bulan Lagi Tapi Tempahan Dah DiTutup