Monday, May 30, 2011

Penting Kah ...Pergi Bercuti?

Assalamualaikum,

seronok kah...ke tempat kerja tadi
bila musim cuti sekolah ni jalan pun tak sesak
fikiran pun tak berserabut kan...hehe

pentingkah pergi bercuti bagi anda semua?
kalau bagi kita..yes sangat pentingggg!!
sebabnya pada waktu inilah orang yang berkerja,
pelajar atau pun surirumah nak berehat dari sebarang 
kerja yang menjadi rutin harian 

yang pekerja dan pelajar masa inilah nak 
merehatkan minda dari segala bebanan kerja 
yang surirumah pula ketika inilah nak bercuti dari 
segala kerja di rumah yang tak pernah habis

jika sewaktu bujang dahulu kita suka sangat kalau 
dapat ke pulau-pulau yang indah sambil tu dapat 
snorkling dan pergi memancing di laut dalam
wow...seronok betul kenangan waktu itu

bila dah berkeluarga ini kemana-mana pun 
tak kisah sangat asalkan dapat bercuti 
bersama anak-anak dan hubby dah happy

apa-apa pun kena tengok budget juga ye
jangan kerana nak bercuti sangat 
sehingga terpaksa berhutang pula
bila balik cuti kepala tetap peningkan



mummy pula over excited...maklumlah orang dok dalam hutan...haha ^____~


40 comments:

sahromnasrudin said...

awk duk hutan mane??? sy pun duk hutan..byk gunung2 kat sebelah sy..sebab tue sy suke bercuti ke area bandar plak heheheheheeh

♥Mrs.Eady♥ said...

yes..penting cuma yg penting bkn tmpt dpt bersama dgn family je :)

Kak Aya said...

penting juga bercuti tu..tak semestinya ke tempat yang mahal-mahal..yang penting mengeratkan hubungan dan luangkan masa yang lebih untuk keluarga.

Aku Ibu Muda said...

kak ati duk hutan mana? hihii

btw, MIL kak ati orang mana? kut2 la kenal...lepeh tu kecik je :)

Zie said...

saper laaaa nak bawak zie g pulau sipadan neh..aaaaa....

Kakzakie said...

Saat inilah yg dinanti kebanyakan anak-anak Ati. Termasuklah kita juga kan.... Walau tak lama janji bersama-sama ke satu destinasi yg menggembirakan....

Ayuraza said...

haha..duk dalam hutan mana pulak kak oiii...memang penting pn..supaya release apa yang serabut dalam otak nih..hehe

sha a.s said...

sgt penting! tmbh mcm Sha n fmily yg suke jln²...

Sabtu ni nk g Malacca, clbr8 1st anniversary k.a.m.i...ehehhe....

org bwk budak² cuti skolah jln², ktrg pulak nk bjln smbil bcinta...boleyh cmtu? :p

sarah-najwan said...

ati dok dlm hutan batu..xpa..hehe

saya pom suka bercuti ttp xsuke pi pulau2..suka tempat yg sejuk..nyaman..

ni nk gi cameron..xdpt2 lagi..huhu

cheqna said...

of coz penting kak=)

NM02 said...

harus bercuti setiap tahun. saya kan giler travel... hahahaha

Daddy Ziyyad said...

dah lama saya tak bercuti..huhuhu

sal said...

memang sgt penting jika ada duit lebih..
dpt free minda..
melihat ank2 gembira kita pun tumng suka..

pena rozie said...

Yes... begitu penting. Boleh rehat minda & menenangkan otak yg telah banyak serabut. hi...hi...hi....

atty's said...

bercuti memang seronok leh rehatkan minda..dan tgk tmpt org.

cemomoi said...

adoyai, kalo bule nak cuti hari-hari...

Maya Mayana said...

emm penting tu no dua kot kak,no satu tengok poket dulu...no 3 tengok masa org yg nk bawak tu...cam yana ni asben busy memanjang ajer...sedih :( anyway selamat bercuti yer...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suka bercuti..tak kesah la sehari atau lama...cuti dapat hlangkan stress dan lupakan masalah..dapat erat hbgn keluarga :)

ainnoraini said...

betul jalanraya tak sesak pun...

kite anak beranak mmg suke gi bercuti ni..tak kira la kat mane2 pun janji gi jenjalan...

Ieda Al-Habsyi said...

nak sgt pegi becuti.....sob..sob.. :(

Dayu said...

penting
sebab waktu tu je lah nak lupakan seketika hal keje
off hp lagi best
tp isau ada urgent pape
so call mcm entah dr mana2 boh layan sudah

- GC - said...

saya tak kesah, bercuti tu kalau tak payah pergi kerja pun dah kira okey, dapat makan dan tido. haha

Sofya said...

perkara yang paling kalau dapat bercuti bersama family... i love it

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

budget tu yg paling penting bila dah berkeluarga ni...bila boleh bercuti tapi alfulusnya kurang mesti tak best kan....

TAPI apa2 pun pergi bercuti memang paling2 yg i nak....huhuhuhuuhu..

Adinda Amy Sensei said...

cuti laa best kak ati..

aimila said...

kalau ada budget mmg seronok bercuti ni tp yg lebih penting lagi sebenarnya inilah masanya utk kita menghabiskan masa bersama2 keluarga tak kiralah di mana. tp betullah mcm ati cakap, nak kemana2 pun perancangan dari segi kewangan tu mmg penting. anyway, salam perkenalan.

Acik Erna said...

Ati masa anak2 kecik memang selalau sangat pi bercuti..bila dah besar dan mula menghadapi peperiksaan penting dah kurang..lagi lah bila mak dan ayah dia orang ni dah tua..tak larat dah ..he he

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB balik kg ada kenduri..nak p tempat lain ongkos pun kurenggg heeheh

saza said...

penting penting penting..selain dpt rapatkan hubungan keluarga yg maybe b4 ni dok sibuk ngan keje je, dpt gak release tensen :)

diana said...

bestnye bercuti..
sehari pun jadi lah asalkan
dapat ketempat yang best tu dengan keluarga..
ada anak2 ramai lagi best..
ceria je..

pipoq said...

minggu depan baru dapat cuti..tu pun tak tau lagi nak pegi ke mana sebab kelas tuisyen kena jalan gak cuti ni..

IFA Athirah said...

kalolah ade duit byk, blh trus jln2 kel hulu ke hilir.kan2x? http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

adan said...

akak bila bercuti saya akan manfaatkannya untuk rehat kat umah je.. penat bekerja.

Cikgu Nurin said...

Ati...mmg penting cuti..nak coti gakkkk..tapi tak boleh, kelas dalam cuti ni, mana nak letak..waaa..tak sabar nak tunggu abis belajar...

ghost writer said...

penting bagi saya...sebab dengan lebih libur maka stress saya juga akan berkurang.

Abang Jonni said...

sekali sekala.. bukan selalu... huhuhu..


yg penting luang masa yg bahagia bersama keluarga tercinta... eceh!! iye iye je aku nih. huhuhu.

Aimi dan Pakcik Hashim said...

snorkling pon aku x pernah try
sedih kan
haha

Yan said...

akak nak ke kuala kangsar minggu depan...yeee haaaa...

cucu umie said...

seriously ayie seorng yg suka kaan pantai..hehe btw, ayie dh pergi jalan2 dah ngn family tadi wlopon satu hari jer..hehe best sgt2

Sz said...

masa bercuti tu memang best kak...
tapi kurang best maknya kena packing masa nak g pastu unpack masa blk nnt...ihiks..
pastu boleh bukak kedai dobi....kuikui

selamat bercuti ye k ati... ;)