Saturday, May 21, 2011

Part Time Teacher

Assalamualaikum,

dingin sekali hari inikan
alhamdulillah di sini pagi-pagi dah hujan
selalunya petang baru hujan sampai...shift dah tukar  

tiada rancangan untuk hari ini kerana hari isnin ini
bermulalah mid year exam di sekolah so seperti biasa
dari minggu sudah sibuk jadi cikgu part time untuk
anak-anak di rumah 

budak-budak ini bukannya tak pandai...otak bijak eh..sape lg nk puji anak sendiri :P
tapi malas sikit bab-bab ulangkaji ni
jadi kena guna kuasa veto untuk arah mereka belajar ..hehe


selamat berhujung minggu semua...plan kemana kita..? 

32 comments:

Zullism said...

jadi part time guru kat umah yer akak...itu saya sokong..heheh

Piasara said...

"budak2 ni kalau tak suruh tak buat..agak2 nya kalau pagi ptg siang mlm buat ulangkaji tanpa disuruh..mmg genius la diorang ni...

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

duk umah je ni ha.. baca belog. hihi..

sha a.s said...

japg Sha nk klua detim ngan Cik Suami...Mid Valley kot...ehehe

Daddy Ziyyad said...

dah penat2 belajar tu, bawak mereka bersantai di pantai...:)

boleh layan sifud ...:P

Dee said...

ibu sebenarnya guru yg paling bagus..hehehe..

diana said...

saya baru balik dari jalan2 ni..
penat makan angin..
ni baru dapat buka blog..

semoga anak2 kak ti
dapat buat yang terbaik nanti..
doa ibu bapa tu yang penting
bila anak2 dah usaha ..kan??

Acik Erna said...

Ati..tadi pi pasar tani..belum sampai..hujan turun dengan lebat sekali..naik kete..balik je..
anak akak dah mula pekse minggu lepas lagi..

ummu said...

assalamualaikum kak atie
ibu adalah guru pertama kita
anak saya pun erekse isnin ni

gedek! said...

Part time lover...?

Abang Jonni said...

jgn lupa beli rotan yg ada bulu ayam tu... huhuhuhu..

Sz said...

saya tak ke mana-mana kak...

esok ada parent-teacher meeting kat tadika dak sarah ni..heee

Citarasa Rinduan said...

bagus...
kalau dekat.. sure ayu hantar umai

jeBateja said...

jom tgk wayang....kita keja....ahakz

sarah-najwan said...

hehe..jadi cikgu molek deh..

salu time exam..hubby saya mesti outstation..kali ni..saya lak OS..jadi cikgu garang la dia nati..ehheheeh

Aimi dan Pakcik Hashim said...

veto jangan x veto

anitaare said...

salam ati,

semua ibu nk anak dia pandai kan..selamat guna kuasa veto..^_^

gadisBunga said...

bila mak sendiri cakap otak anaknya bijak, itu satu doa tau kak... :)

aNIe said...

Ati...anak2 akak pun minggu depan exam...so hujung minggu ni terperap kat umah...

pipoq said...

minggu ni dah ngajar macam biasa..minggu lepas bebudak sibuk nak tumpu xm..hehehe

d_LA said...

ajar saya pulak cikgu tp sy pun pemalas gak ni..hehe..

arini dh keje, pntai timur ahad keje..

akubiomed said...

Mesti terjerit bagai Murai dicabut ekor suruh anak ulangkaji pelajaran. Samalah anak dirumah tidak sah kalau tidak dipaksa buka buku :-)

Agaknya masa kecil dahulu kita pun sama liat mana anak tidak waris tabiat :-)

Hidayati Farhan said...

chaiyok ibu prihatin. sek kite da sudha exam pon. ehehehe

bunga said...

haha..suker2..jom pakat guna kuasa veto..haa

Al said...

bdk2 x leh nk manjakan sgt..eyh?

nabilah_2908 said...

demam exam dah bermula...

adik sy pun start exam hari ni.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NORA ELENA

sal said...

kuasa veto? hehehe..

sesekali kita bersilat tengok anak2 yang malas yek..

musim ujian bulanan di sini..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mykid pula kalau nak ulangkaji mesti mama nyer kena duduk sebelah kalau tak kelain ler di buat nyerrr..

Maya Mayana said...

semoga lebih sukses keputusannya bila mak yg ajar,mak yg doakan..Amin...ni mesti cuti sekolah nk jenjalan kan?

~ yus ~ said...

saya pun jadi guru untuk anak2 gak...kalau takde sebelah, mmg liat sikit nak ulangkaji mereka ni kan

ainhany said...

ohh guru oo guru..
mulia kerjayamu mndidik kami
dari kosong hingga terbilang..
teruskan mengajar anak2 perlukan bimbingan mu guru....

Hanis Azla said...

saya pun minggu ni guna kuasa veto suruh anak2 buat ulangkaji.. semua kena berkurung dalam bilik.. janji buka buku walau tak baca pun.. yg penting tak tgk tv.. he..he..