Thursday, May 26, 2011

Motor Atau Kereta

Assalamualaikum,

hujan lebat pagi ini...sejuk saje

hubby yang selalu pergi kerja naik motor 
terpaksa naik kereta..hubby suka naik motor 
selain untuk mengelakkan traffic jam 
dia kata dapat jimatkan banyak belanja

tapi kita lagi suka kalau dia naik kereta
fikiran pun rasa tenang dan tak perlu risau
kalau dia naik motor perkara pertama yang 
dia harus buat bila sampai tempat kerja 
ialah sms kita dulu ...bukan queen control tau!
sekadar nak tahu hubby selamat sampai 

'dah sampai, i love u' 

itu sms standard yang hubby memang dah set 
dalam hp dia...hai siapa tak sayang laki kan..hehe

dah plan cuti untuk cuti sekolah ni ke... ^_____^

46 comments:

saza said...

ermm..sy mmg lgsg x kasi kalo hubby nk bwk motor..risauuu..huhu

cheqna said...

i love u too..eh silap orang ni
hehehehehehe
pepun ceria2 sokmo kak =)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sapa yang tak sayang suami kannnn...

NM02 said...

sebelum cuti sekolah bermula, ai nak terjah jakel utk shopping raya. nnt mesti ramai kan. erkk... jakel tu pernah ke takde orang.. hehehe

pastu cuti sek nnt akan ke langkawi buat kali ke tiga bersama wahida a.k.a kak jah kesayangan ai tu.

Hanis Azla said...

betul siapa yg tak sayang suami.. selagi tak selamat sampai ofis dan selamat sampai rumah, hati ni mmg tak senang dibuatnya.. cuti ni kami ada gathering di PD.. walaupun dekat tetap rasa tak sabar juga.. he..he..

Yan said...

Alangkan pakai kete pun kita risau, ni kan pulak pakai moto..

ingat nak ke kuala kangsar..wedding

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

betul kak ati..jue kalau hubby pi mana2 mesti wajib sms kasi tahu..kalau tak hati memnag tak tenang..
"opis takle..sebab pi kerja sama2..satu opis"

Zura said...

mana2lah jnji selamat...

qemaishak said...

Pakai kete sebab kena hantar ammar kat umah babysitter dulu hehe..
Risau tgk yang naik motor nyelit2 kat jln raya..

alien said...

laki mostly suka bawak moto
selain sep belanja
sep masa g kerja gak
hehe

~ yus ~ said...

yus pun tak suka suami naik moto kemana2.

biasa kalau dia OS mmg yus suruh dia sms bila dah sampai, kalau ke tempat keje, yus yg biasa sms dulu, nanti baru dia call...:)

Ayuraza said...

memang pun..tak sedap hati kan hubby naik moto g keje..tapi nak rempuh jem tu yg dia tak sanggup :P

laki rilekss je kita yang gelabah pulak..heheh

Dee said...

kalau anak2 berpergian pun kita lega bila dorang hantar message ckp dah smpikan..kdg2 budak2 remaja ni tak pikir kita risaukan keselamatan dorang..tp hubby kak ati romantiklah..hehehe..

bujal X said...

saya tengah kumpul duit nak beli moto~~he~~

sahromnasrudin said...

betul tue..syurga bawah tapak kaki suami kan

Aimi dan Pakcik Hashim said...

betullah. naik motor lg syok pg keja

kalau dengan family baru guna kereta...

aku pun fikir mcm tu

Kakzakie said...

Org lelaki memang suka naik motor. Tapi kakak tak bagi hubby naik motor. Dah lah jauh, kereta, minyak semua company support nak apa lagi...

Daddy Ziyyad said...

saya pun nak naik moto aja ke tempat keja..tapi mommy ziyyad tak bagi...ekekeke...

pipoq said...

keluar pegi kerja pagi pagi tu memang best tul kalau bawak motor..bila dalam kesesakan tu boleh je nak mencelah [dengan berhati hati] sampai ke depan..tapi kalau bawak kereta, nak tak nak terpaksa la duduk diam diam bersabar tunggu trafik clear..

Maya Mayana said...

woww romantiknya...abg yana zmn remaja je dulu naik motor zmn sekarang ni kebanyakan naik kete..naik motor kdg2 je dan kalau nk pergi kebun atau sawh hujung minggu...cer cerita sikit nk pergi mana holiday ni...masa utk bercuti..i likeee

Sharifah Nadzarah said...

same lah kite

cemomoi said...

uihhh untung romantik yek!

Izan Ishak said...

samalah ngan izan kak ati. tak bagi kalau en hubby nak bawak motor pi keje....walaupun dekat je.

sabtu ni nak balik kg...seminggu!

Aku Ibu Muda said...

kitorang plak 2-2 naik moto :) nak jimat punya pasal. bawak keta nanti kena keluar awal, duit minyak + parking lagi. so jimat 2 in 1 - masa +duit

cuma bila hari hujan tu, drive jugak la :)

nurkass said...

amboi romantiknye...
lu u lah kak ati..boleh..hehe

Sofya said...

kereta or motor sama ja..
yg penting.. selamat sampai opis n balik umah, kan?

saya plak suka tumpang hubby p kerja.. :)

mr.curly said...

uihhh samo la mo den..teruskn beromantik smpai ble2, insyaAllah..

sal said...

memang risau klu bwa motor..sb bnyk kenderaan ye..

klu dah minat..x boleh dipaksa..kan..

Piasara said...

"org pompuan mmg macam tu semuanya...risau segala-galanya.Saya pun risau kalau suami bawak motor gi kerja..jauh pulak tu,mcm2 dlm kepala.."

Liza @ Adzriel AB said...

olorrr romantisnya.. i luv u tooo. naik motor best, paut lebih.

mamyharraz said...

salam kenal :)

dpt sms dr suami baru kita tenang...kalau sy pun begitu..

ratusiput said...

betul naik kete lg slamat.moto ni yarabbi tuhan je tau camne risaunya.tp myk pun sik naik je kan.susah jugak.taktau nk buat pilihan kadang2.cuti skolah?takde plan pape.sian gak kt anak2.takpelah baba dorang balik nnti boleh claim cuti :)

Adyla said...

sama la..risau betl kalo naik motor nie..harap2 selamat la, amin...

ummu said...

assalamualaikum kak ati
memang risau kan
akalu hubby naik motor
macam tempat saya ni,
banyak lori balak....
tu yang risau sangat

diana said...

suami saya pun kalau hujan naik kereta
tak la risau sebab kilang sebelah taman perumahan ni je..
kalau tak hujan dia naik moto.jimat katanya..

Zullism said...

wahh romantiknya hubby akak...
pengalaman saya naik moto kak memang rasa mudah dan senang..tapi bila saya dah ada kereta saya rasa naik moto tu macam bahaya ja...serius ramai member pun pendapat macamtu..

missgee said...

Wahhhh,
Romantik gitu..

I love u :)

kasihredha said...

memang risau terutama hari hujan kan

bunga said...

sweett la..:)

kiwi said...

kak ati sweetnya ..hihi ^^

jeBateja said...

wahhhh...samo mcm bini den plak..wajib kena sms bila sampai kilang...

aNIe said...

Mau tak risau kalau naik motor... akak ni yang cik abang naik kereta ulang alik melaka shah alam pun selalu bimbang selagi dia tak sampai...

gadisBunga said...

saya pun sayang suami saya. eh? ngeeeee~

Abang Jonni said...

huhuhuhu... jgn suami akak dok merempit kat dataran shah alam sudah... haha.

Zie said...

salam kak Ati..hihi...salam singgah sini..


orang tulis siapa x sayang laki/suami..zie nak tulis


siapa tak sayang pakwe kannnn...eheheheh nak sebut suami x kawen lagi,so sebut pakwe lah..heheh

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun kak..kalu sampai mana-mana..pergi mana2 akan sms pada orang2 tertentu