Saturday, May 14, 2011

JAUH HATI.....




kita ini...sensitif orangnya
pada ketika ini ....
kita berasa jauh hati...

betul ada andaian yang mengatakan 
buruk-buruk keluarga sendiri...
mereka pasti ada di sisi ...
perasaan kasih sayang dan keikhlasan 
keluarga sendiri tetap tidak sama...

bila dalam keadaan begini...
kita teringatkan mak...abang...kakak...ayah...
keluarga kita sendiri...
tak akan sama dengan keluarga orang....

kita seorang yang suka berterus terang
dengan berterus terang dapat melegakan hati...
tapi bukan semua perkara yang kita boleh berterus terang
ada yang terpaksa di pendam ...

jadi kepada blog kesayangan kita ni ingin di luahkan 
sedikit ... agar terubat kesedihan di hati ini.....

PERINGATAN: INI HANYALAH LUAHAN HATI SENDIRI DALAM BLOG SENDIRI 
JUGA BUKAN UTK MENYINDIR SESIAPA PUN...HARAP MAKLUM!! 

35 comments:

kasihredha said...

keluarga sendiri adalah segala2nya. Sabar ye ati...
biasalah hidup ni kan selalu ada pasang surutnya :)

Sz said...

napa ni kak ati?
semoga semuanya cepat2 berlalu ye...
yang penting kita happy!
smileeeee....kejuuuuu ;)

azzey said...

buruk ke baik ke...keluarag sendiri tetap utama kannnn

diana said...

kak ti tengah sedih ke??
saya pulak bila ada masalah
cerita kat mak je..
adik beradik sendiri tak kan saya cerita..
sebab tak rapat..
selain mak,kat suami tempat mengadu la..

Daddy Ziyyad said...

keluarga memang No. 1

tak dapat di pertikaikan lagi

sarah-najwan said...

sekurang2nya jika boleh luahkan..walaupun tak berapa byk..
pasti akan rasa kurang sikit bebanan..

dlm hal ini..kesabaran shj yg dituntut..semoga jln penyelesaian akn terbuka luas...

gadisbunga said...

last2 kepada keluarga sendiri juga tempat mengadu dan bermanja kan?

ezzu said...

bersabar jer lh byk2...hehehe

anitaare said...

assalammualaikum ti,

sedihnya baca entri ni..rasa macam kita pulak yang jauh hati ni..sabar ye ti..keluarga tetap no 1 tapi kalau rasa nk luahkan pada sahabat yg memahami pun bole..
sekurang2nya terlerai sikit apa yg dipendam tu ye..
semoga Allah permudahkan urusan ati..Amin

Yan said...

ATI,

RASANYA MAK TU ADALAH SEGALA2NYA..

WAKTU KITA SUSAH, PASTI DIA KITA INGAT DULU..

SABAR JE YE DIKK...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

setuju...keluarga kita adelah segalanye...mak org paling penting dlm hidup jue...memang jauh hati kalau kena mcm kak ati

Ati Masrif said...

kak kasih

suzi

azzey

Terima Kasih!!

Ati Masrif said...

DZ,

sudah semestinya..
walau apapun mereka tetap di hati!

Ati Masrif said...

rozi,

rasa lega sikit...maceh ye ..

Ati Masrif said...

gB,

walau apapun...
kita tetap di anggap org luar...

keluarga juga yg dapat memahami..

Ati Masrif said...

ezzu

ita

thanks!

jeBateja said...

Jadi apa masalah hang...tak de citer pun...cuma bgtaw ada kesedihan jerk....err....bgtaw mcm tu pun hang leh lega ke...? ahakz....kalau bgtaw banyak....sure lagik lega erk....ahakz...

Ok lah....may be maslaah peribadi...saja je den ngusik...ahakz...semoga komen kawan2 blogger megembirakan hang.....cuma BUDAK JAHAT ni jer...nyusahkan hang...ahakz...ahakz...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

ape gerangan gelodak di hati sdri ini

trime kasih approved di fesbuk erk..

kakngah said...

untungnya badan masih ada tempat mengadu. cam kngah.. pendam sendiri jek selagi mampu..

Zullism said...

sayunya kak...

cik bahulu oren said...

sabar ye kak ati :)

bunga said...

betul..kadnag2 kita perlu pendam..n mempunyai rahsia masing2..

toyolkiut said...

betul tu kak..
kdang2 menda cmni klau d luah btentang mata pun jd makin mmbebankan..
tulis je kt blog kak. dpt gak puaskn ati..

Nur Hawa Mohd Zin said...

keluarga terdekat macam mak abah dan adik bradik mmg boleh dipercayai tapi selain tu nope..sebab pernah terkena

ieda said...

loor kenapa nie kak ati ..
hope averythings goes well .. setiap yg berlaku ada jalannya .. insyaallahhh akak kena bersabar ya ..

keep smile always .. :)
alhamdulillah ada blog dan kawan2 yg memahami kan :))

Citarasa Rinduan said...

bersabarlah ati...
selagi kita bergelar manusia.
kita akan diuju dgnnya...

kuatkan imanmu ya

Hanis Azla said...

sabar yer ati.. semoga cepat terubat hati yg terasa tu..

nurkass said...

kak ati ku cayang..
awat ni..terasa kat kass ka..dak kan..erkk..sabar ye kak ati..ada hikmahnya..keluargalah segalanya..

qemaishak said...

Nape ni kak..
Sabar & tenangkan hati ye..
Moga2 perasaan jauh hati tu cepat berlalu..

Adyla said...

terharunya dgr..cian la..sabar k..

cemomoi said...

jangan ikut ngat rasa ati
kang makan ati
takut sakit ati
binasa diri

sal said...

Ati..
begitulah kehidupan..suka duka silih berganti..

moga Allah sentiasa memberikan kekuatan dan kesabaran kepada kita semua utk menempuh segala cabaran..ameen..

sha a.s said...

sabar ya...semua yg tjadi pasti ade hikmah yg tertulis disebaliknya kak ati :)

Penjejak Mimpi said...

Kak Ati: Sabar ye.. Tapi elok gak kalo berterus terang.. Senang. At least ati kite lebih tenang lepas berterus terang..

Cheers.. :)

CIK TOM said...

betul akak...keluargalah yang akan sentiasa disisi wlpn apa pun yg terjadi..semoga akak tabah..jgn sedih2 ye walaupun cik tom xtau masalah sebenar akak..