Thursday, May 19, 2011

Jari Jariku ... Sakit Semua...

Assalamualaikum,

sudah lama kita ni berhajat nak belajar
buat karipap pusing... tau tak kuih tu?
karipap yang berjalur-jalur dan ranggup tu

semalam ada jiran offer nak belajar dengan dia
share beli segala bahan yang nak buat karipap
dan paling best belajar dengan  percuma ...hehe~




selepas 2 jam menguli ...meleyek... menggulong... mengelim
uhh...jenuh gak nak buat karipap pusing ni
leguh tangan dan jari jadi sakit mengelim.. huhu..orang tak penah buat karipap:P
kak tu pun jadi hairan...

nape jari ko boleh jadi merah-merah...?


bila dah siap goreng jadilah begini dari sekilo tepung di bahagi 3
dapatlah kami 58 keping seorang dan modal rm3 seorang je...hihi
bestlah nanti nak buat lagi tapi kena tunggu jari jemari ni pulih dulu ^__~

pernah dengar lagu tu tak...nyanyian arwah saloma sape tahu cuba sambung   
semalam bizi so hari ini seisi terjah balas ... ^_____~

46 comments:

Daddy Ziyyad said...

sedapppppnya...

karipap ni kalau bawak makan picnic kat tasik shah alam best tauuu...ekekekeke

Ati Masrif said...

DZ,

kalau jadik plan sekret kita2 jek tu

gerenti kita bawa wokey ^___~

Sz said...

semalam sambung cuti raya ke k ati?

saya pun suka karipap pusing dan saya tak reti nak buatnya..nanti akak ajar saya plak ek...

Ati Masrif said...

suzi,

cuti ...sokmo deh

voley...kita mai rmh suzi kat sg buloh kan :)

Kakzakie said...

Ya-Allah Ati.... tak kanlah sampai merah jejari tu buat karipap. Ini betul-betul belajar.....

Cantik la karipapnya...

kakngah said...

dulu2 berlatih kelim karipap dengan plastersin :P






makcik karipap itu mengaripap karipapnya.. kehkehkeh!!

miloais said...

iols sampai skang tak reti nak kelim tepi2 karipap tu...
sokmko iols buat - guna acuan
hahahahah

♥Mrs.Eady♥ said...

ppsstt...nak rase skit!heheheh...

My Little Diary said...

sedap tu... baru jer petang semalam makan karipap pusing ni.. hehe

Hidayati Farhan said...

kak ati nak sikettt, nmpk enak tuuuu

Mutiara Bernilai said...

sedapnya kalu dpt makan masa panas2 n time hujan lebat..

eheh. dulu ske mengelim dgn adik beradik, lawan sape yg paling kemas dan cantik kelim :)

*Untung ya kak. RM 3 dpt 58 biji~

qemaishak said...

kak saya semalam baru duk cakap2 ngan member nak buat karipap tapi bab mengelim tu qema tak terror huhu

- GC - said...

kak,

cer ajaq macam mana nak buat karipap pusing ni. mengidam plak tgk karipap yg berpusing2 tu.. haha.


*alasan

toyolkiut said...

alahai akak..
TK lum sarapan lg ni..
x de dh ke..
terliur la..
hehe..

TK slalu gak beli, tp
nk buat sendiri berabad lg la kot kena tunggu..
hahaha..

sha a.s said...

bestnye karipap pusing........bak 2 ketoii...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe suka karipap sardin :)

sarah-najwan said...

saya ni tau makan ajo..nk buat mmg pemalas..huhu

tabik spring kat awk sb berjaya buat karipap pusing..hehee

lagu tu.saya xtau wes...mungkin pernah dgr..nama tajuk xtau..

bunga said...

bunga nak blajar gak..hehe

Kazaztan Team said...

sila buat video klip utk karipap nie...ehehhehe

nabilah_2908 said...

yeay...menjadi...hehe..

kak..share la macam mana nak buat pusing2 tu...hehe... :)

sedap la tgk karipap ni...kalau dpt seketul dua...wah.... :P

Rinna said...

Yeahh berjaya dah Ati wat karipap tuh.. sure sedap kan.. bagus laa..ada org leh ajarkan.. next taim leh wat lagik.. :)

Seri said...

seedaapppnyeeee kak atie... nak sket...

gedek! said...

Suka makan karipap free...

Lalala....

Hanis Azla said...

karipap biasa pun tak pernah buat, karipap pusing tu lagilah.. tp bab kelim tepi tu mmg teror sbb selalu tolong mak kelim karipap.. tp bab yg lain tu semua mak yg buat.. he..he..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

karipap biasa taulah kita..
yg ni tak tau..

kita pakai acuan ajelah.... huhuhu...

Cik Ezy said...

baru lepas mkn karipap..
hahak

Izan Ishak said...

kak ati, izan suka karipap pusing. tapi nak buat sendiri mmg surrender tak reti...huhu...

Muhammad Burn said...

balik ni nk suruh mak masak. haha

CT NoArIzAh ArIs said...

Wahh cntk rupa karipap tu mesti sedapkan... puas mkn byk tu !!

kasihredha said...

nak belajar... :)
nanti ati kasi respi ye :)

diana said...

buat sendiri lagi jimat kan kak ti..
inti pun kita boleh bubuh banyak2..
tak macam kat kedai tu..
inti hujung2 karipap je..
alahai...

Acik Erna said...

Ati..akak pun pernah belajar dulu..tapi masa belajar tu je akak buat..lepas tu..tak buat dah..

ieda said...

nanti akak buat lagi .. pos kat ieda tau .. nak rasa yg akak claim tuuu :))

liyana said...

sedapnya..nak 3..hehe

adarnadzmie said...

nampak sedappp.. suke2...

maya amir said...

i paling suke karipap pusing, tapi skang susah dah nak jumpe..betul laa agaknye ye kak.. sebab susah nak buat, sbb tu jarang org jual skang ni..:)

cemomoi said...

tak pening nak musingkannya? baru ni dengo nama tu...

MamaEma said...

bestnya makan karipap buatan sendiri...

sal said...

wah cantiknya..

klu berjaya buat,kita rasa bermotivasi nak buat lagi ye..

hantar ke kak sal sikit..

Queen said...

sedappp..tapi mak cakap high cholesterol... nik tibai je..makna utksedap..sihat no.2 ..bleh?..hahaha

anitaare said...

"jari-jariku sakit semua kerna mencuci setiap hari..la la la"
lagu ni selalu kita nyanyi time anak kita tengah basuh pinggan..hehe

apapun selamat pulih dari jauh hati dan emmm sedap npk karipap tu..untung modal RM3 dpt 58 keping..hai berbaloilah jari merah2 tu.

nurkass said...

aha..
58 keping tu..
anto lah sini sikit..huhu..
mesti sedap..

sahromnasrudin said...

kalau bawak makan kat pantai PD lagi menyengat nie hehehehe

~ yus ~ said...

sedap tu kak. Yus pun dah lama tak buat karipap pusing sebab leceh sikit berbanding karipap biasa kan...

cik bahulu oren said...

sdpnya dpt mkn karipap panas2
hehee

little_teddy said...

sedapnya tengok kepap tuh