Wednesday, May 25, 2011

FB ... Jangan Di Salah Gunakan!

Assalamualaikum,

apa khabar sahabat blogger semua 
kita dan family alhamdulillah sihat walafiat

lama tak buat n3...selain disebabkan kesibukan 
dengan anak-anak exam mood pun kureng sikit  
bila dah lama ambil cuti tahun ni....blogger pun ada cuti tahun daa...

nak ulas sikit tentang penyakit FB ni 

ada yang tak masuk sehari bagaikan mabuk kepayang

ada yang menyalah gunakan dengan mengutuk orang 
dan sebangainya

ada juga yang buat lawak bodoh dengan memasukkan
ex-gf atau ex-bf dalam senarai teman 

jadi...sebelum buat sesuatu fikir banyak kali...
jangan pula salahkan pasangan anda jika dia tersangat fobia
melihat anda log in dalam FB ...walaupun niat anda tu lain 

ada tak yang kita tertinggal lagi...sila tambah wokey 
renung-renungkan dan jangan amalkan ^_____~

38 comments:

bujal X said...

saya jarang gila update fb~haha~~

qemaishak said...

Lama dah tak letak status kat FB rasanya..tgk perkembangan kawan2 lama je..
Qema baru je clear list FB kak, remove yang tak berkenaan.

cheqna said...

cheqna suka log in n tengok video2 yang kawan2 update

nurkass said...

aha..
mmg tulah yg selalu kass perhatikan kat FB tu..thats why dah jarang update..tgk mana yg penting jek..

Maya Mayana said...

yana dh tk mabuk fb sejak kenai dgn blog ni...dulu masa baru kenai fb memang ahngau jugak...tu la diorang sendiri kena ingat kisah yg lama mengapa harus dikenang...dh tk payah dh cari kekasih lama tu...

NM02 said...

saya mcm bujal. tak teruja sangat ngan pesbuk. saya tegar dan setia pada blog sahaja.

Zura said...

tue lah..kekdg hal umah tangga pun cite dlm fb..

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dah dengar macam2 cerita pasal fb ni. ada jiran akak tu, dlm fb letak gambar seksi2, pastu dok merungut laki cemburu buta, salah diri sendiri sebenarnya. nak buat apa kena pkir dulu beb. nanti berlaku cerai berai baru nak menyesal

kakngah said...

aku lebih addict dgn blog dari FB hihihi!!!

bab lawak bodoh tu.. mmg paling bodoh punya lawak la. disebabkan lawak2 bodoh ni boleh jd punca pelbagai masalah.
tak usah la canang..
'takde niat apa2 pun add @ cari mambang lama..'
podacit la!
memula memang la takde niat. lama2.. dah lain niat. baik lelaki, baik perempuan. sama jek naiknya.

aku emo ni wey!

sahromnasrudin said...

lama tak nmpak wall sdri di FB??

DrSinga said...

saya tak ada penyakit FB
saya ada penyakit wordpress..blogspot..

Acik Erna said...

Assalam Ati..gunakan dengan betul kan..jangan ada tujuan2 lain..

rara pinkmafia said...

betul tu kak,rara pun dh tak update sgt fb sbb kdg2 rasa menyampak pulak

Aimi dan Pakcik Hashim said...

fobia? mcm nampak husband add ex gf ker? haha

Hanis Azla said...

lepas tu ada pula bermacam page benci org itu, benci org ini.. bab buat lawak tu mmg saja cari hal lah tu.. saja cari naya dan menyusahkan diri sendiri dan org lain..

Nur Hawa Mohd Zin said...

dulu awe fb jarang update..tapi skunk kat fb banyak update like page dri blog jerk..heheh

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ati,

Akak pun jarang2 update fb.

- GC - said...

ada jugak yg jenis tayang kebahagian laki bini kat fb, boleh ker macam tu?

cemomoi said...

patutnya gunakan untuk cari kawan, bukan untuk cari lawan...

Kakzakie said...

Banyak yg berantakan gara-gara FB... Baik berhati-hati jangan sampai mengguris pasangan....

Cik Pah said...

use wisely lah.. semua teknologi nih.. jgn terlalu mengikut emosi

kasihredha said...

adaa baik & buruknya.
Kita ambil yg baik je...yg buruk kita tinggalkan.

Fyqa said...

bosan dh fb skng ;)

nabilah_2908 said...

yupp..jgn salah gunakan FB..

FB dicipta untuk memudahkan kita berhubung... :)

Queen said...

yabang kata : kalau dah die dgn fb..kite kat sebelahni bagaitak wujud..senyum2..gelak2..sensorang..

ok..itu tandanya saya kene stop fb dan layan die bercerita...hehhehehhe

sbb tu nik selesa berFB di opis je.. laintempat tumpukan pada benda2 yang lebih berpekdah...hehehhe

diana said...

fb tak syok..
banyak sangt orang bercinta di tempat awam gitu..
nak mesej manja2 pi kat kotak ceting je la..
nak tayang kat orang geli la..

kakchik@ella said...

betul tu ati. jgn slh guna.

saza said...

biasala tu..tp, sy suke fb sbb menemukan ngan kawan2 lama senang je :)

p/s: thanks singgah blog

Ayuraza said...

mainan dunia..memang tujuan memecah belahkan kita..tapi kita *diri sendiri macam alpa..tol tak kak???

♥Mrs.Eady♥ said...

jangan add org then jadi stalker..huhuhu...dh kene nih! :)

sal said...

memacam yg berlaku kt fb..
insan yg jauh didekatkan..
yg dekat bole terasa jauh..
pepandailah guna..

tpi kak sal suka jumpa anak2 saudara kt fb..klu dulu x sempat nak tegur, dpt juga tnya2 khabar..

ainnoraini said...

dah lame tak bukak FB ni...kadang2 tak de apa nak buat bila bukak FB tu..sekadar tengok jer...

sebab tak ade ramai kawan punn...

Yan said...

TU yg kengkadang tak faham kenap nak buat cam tu. Pd akak FB tpt kita berhubung bukan bermusuh...

jeBateja said...

ooo...iyer ke...kita suka BLOG....kureng FB...ahakz

anitaare said...

salam ati,

kita pun malas nk msuk fb dah skrg ni..bukan apa sakit mata nengok iklan yg entah apa2 tah..
tp kekdg tu ignore kan aje iklan tu sbb nk ambik info yg baik2 aje

maya amir said...

betul laa derang ni slalu salah guna fb.. nak hentam org pun kat situ..isk..

Sofya said...

dah jarang sangat nak layan fb ni... rasa cam boring plak..

ummu said...

like it,:)