Friday, May 27, 2011

Dinner Malam Sabtu

Selamat malam,

sudah makan malam ke...

hari ini terlebih semangat pulak nak masak gulai
untuk dinner...selalunya masak yang simple saje

dalam peti ais ada ikan merah ...emm masak kari mesti 
ngancam ni....habislah diet kita ...hehe
6.30 petang masuk dapur ....pukul 7.20 dah siap 
lepas maghrib dah boleh makan



hubby turun saje...wah ...baru saje terfikir nak makan kari 
sekali dah masak...apalagi kembang den ....hihi~

ayam goreng dan juga tempe goreng ...favorite anak-anak :)

sayur masak sos tiram ...mesti letak tauhu banyak-banyak baru best
my favorite pula...ratah saje pun sodap ...hehe~

selamat bercuti semua ...terutama buat guru2 ... ^______~

21 comments:

diana said...

aduhai gulai ikan..
cicah dengan roti pun best tu..


************
kak ti..
blog ibu2 pun dah buat cer tengok sini..kak ti tak perasan kot..:)

http://diana-senyumsenyum.blogspot.com/2011/05/blog-ibu-ibu-yang-sangat-best.html

cucu umie said...

alamak kak, sedapnya.. bt ayie nak makan jer nie..satu hari tak makan lg sebab diet..kuikui salam ziarah dripada ayie..incya-Allah boleh bertkar pndgn..

Yan said...

kalau akak gulai tu maksudnya asam pedas.. Pada hal some places sebut gulai tu menu yang berkuah.. Ikan ke ayam ke daging ke..

Citarasa Rinduan said...

alamak...
tadi masa balik kampung, ayu masak ikan merah asam pedas..

ehheheh.. tapi ikan merah kita sama besarnya

selamat bercuti utk sahabat di luar sana

kasihredha said...

ati buat akak laparrrrr...huhu

jeBateja said...

wahhh...den tak suka kari...tapi tgk kari hang...mcm sedap jerk...ahakz

cemomoi said...

emmm sibbek dah makan bila nak ke sini...

rj Etika said...

ya Allah....lapaq gile bile tgk gambar. baru tgk gambar. kalau rase mesti sedap. pos sket boleh? heheh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tengok tempe goreng yg sodappp tue...

adan said...

salam.. akak salam kenal er.. thanks singgah blog sy..

1st masakan sungguh menyelerakan anak tekak saya... semangat nak kuar makan tau.. telan liur je.. glup.

missgee said...

Kak ati,
Mood cuti sekolah
harus masak yang sedap2 :)

Izan Ishak said...

alahai kak...semuanya fevret nih. telan air liur jelah~

Acik Erna said...

assalam Ati..tak lari diet..dan Ati masak kari ikan..tapi yang ati suka makan sayur ngan tau je..jangan risau..he he..

nurkass said...

wahhhh..
mau nangis nih..my peberet tu..kari ikan & sayur sos tiram tu..sedapnye...nanti kalau kita jumpa, kak ati masak camtu ye..hehe

ghost writer said...

tetiba melihatnya,selera makan semakin tinggi dari biasa...

sarah-najwan said...

aduhai ati..saya ni kan..sejak pi kusus 5 hari..dapur mmg xsentuh lagi..

rasa2nya..hubby dan anak4 bermenukan nasi goreng smapai la smlm..huhu

igt ari ni baru nk masak..sian laki ngan anak aku..huhu

Adinda Amy Sensei said...

best....

pipoq said...

mengancam tul kari tu..

kakchik@ella said...

fuhhhhhh .. sodap tu ati.

Cik Ezy said...

pehhhhh..
terliur kak..
lapar2..

Adyla said...

sedapnyeee...