Wednesday, May 4, 2011

Dating Yang Tak Menjadi

Assalamualaikum,

hai...apa khabar 
semoga sihat belaka dan happy ye

cerita tentang nak berdating dengan hubby
tempohari tak berapa nak jadi
disebabkan kami dah terbiasa membawa
seangkatan tentera bila kemana-mana
jadi bila jalan berdua macam ada kekurangan pulak

nak tengok wayang pun tak jadi juga
cerita yang nak di tonton dah terlepas
kalau tunggu tayangan seterusnya lambat
kepala ni asyik dok ingat dan berkata
  
sian anak kat rumah tu... apalah depa tengah buat tu...

bila jalan-jalan terbayang syahmi tengah berlari
ishh...susah juga berdating kalau anak kecik lagi ni

tapi merasalah juga jalan pegang tangan macam 
time honeymoon dulu...kalau bawa anak ..asyik nak 
mengejar depa sajelah...hihi

dah menempah baju untuk raya ....? ^______~
 

47 comments:

kakngah said...

sama la...
kang fikir.. kita makan sedap kat luar.. anak kat rmh.. makan apa la agaknya... huhuhu!!!

Sz said...

ahaahaaa
sekarang ni jalan pegang tangan gak kak..
tapi pegang tangan anak2 ...sorang tangan kanan, sorang tangan kiri..belum tmbah lagi yang di kelek ke dlm stroller ;p

alaaa...belum tempah lagi baju raya ni...
kalau tak sempat jawabnya beli siap atau recycle je la baju tahun lepas ;p

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehe..cian akak..takpe..nanti boleh je romantik2 :)

Kakzakie said...

Kakak sejak ada anak memang tak boleh pisah dgn mereka. Pisah dgn yg sulung pun bila dah masuk asrama....

Hati tak senang kan bila berjauhan...

Ieda Al-Habsyi said...

ieda dh lama tak g dating, lg kesian..sob..sob.. hahahah :)
Mekasih le Bebanyak Google Weh

pipoq said...

hehehe..ok la tu..tapi memang gitu pun, sy kalo nak ke mana2 pun mesti nak kena bawak wifey ngan anak..tak pun bawak anak je kalo wifey malas nak ikut..jarang tul kalo nak keluar sorang2 sejak dah berkeluarga sendiri ni..

bujal X said...

saya da lama tak dating dengan bini saya kak~~gaya macam sibuk bebeno padahal anak baru sorang~haha~~

nurkass said...

alahai siannya..
takpelah..kira dating sekeluarga lah tu..hehe..

pegang tangan???haippp..hehe

Hanis Azla said...

betullah.. mmg tak boleh lupa anak2 walau time dating pun.. tp skrg ni anak2 dah besar2 bila jalan ramai2 pun boleh pegang tangan berdua juga.. tp bila pi bercuti berdua tu, satu hari tu mmg dok mengenang anak kat rumah aje kerja kami.. he..he..

Ayuraza said...

kalo sekali sekala pegi honeymoon pun occay..tapi tinggal sehari pun dah teringat anak kot..heheh..

baju raya belum cari lagi...memang jenis cari lassss minit pown...hehe :P

kakchik@ella said...

Ibu Mithali rupanya Ati ni ..

- GC - said...

jarang pergi dating.. tak larat nak keluar.. dating kat rumah je la sambil tgk tv..

NM02 said...

sweet la akak ni... hehehe

eh, sempat lagi lak tu teringat baju raya... hehehe

So Shy Lady said...

ahaks bestnye bdating ;P
anak2 sy msih kcik...t.dpt nk bdating b2 lagi heheh ...tunggu la 3 tahun lg kami g 2nd honeymoon


tgh mrncang cari kain ni...cuti sek nnti byk knduri so skali harung cari utk raya jugak ;)

DrSinga said...

Tak best jalan-jalan bawak segerabak kan!!?
:)

Maya Mayana said...

belum pernah rasa berdating lepas ada anak..rasanya belum boleh lg...semua masih kecik...mesti romantik habis masa tu kan?...

sarah-najwan said...

selalu gtu..kdg2 kemain beriya nk dating ngan hubby je..

tapi kalu dok ngan dia..asik dok cerita hal anak pulak..buat ape..mkn ke dok..bla bla bla..

alih2 rindu la pulak kat anak2 ..huhu..tu psl saya ni kemana aje wlau penting ke dok..angkatan tentera bowok jugak..hehee

Rinna said...

Waah romantis gitu dating berdua yer.. iye sesekali nak gak masa berduakan tapi tu laa kalau ada anak yg masih kecil mesti akan teringat.. :)

sahromnasrudin said...

takpe..itu bolah dirancang kemudian..yg penting, anak kat uma terbela kebajikan mrk kan

h4ni3 said...

baju raya dah beli siap kat hcmc.. hehehe.. selamat!

Cik Ezy said...

msti ingt kat ank2 je..
dating bwk ank2 jela kak..
ekeke

Queen said...

pernah nak hantar mak pi oneymoon dgn ayah je..sekali die kata

"kalau anak2 yang lain tak ikut tak mo la pergi ..tak best"...


dah terbiasa huru hara dengan anak seramai 8 orang belummasuk menantu dan cucu..hahahaha

cemomoi said...

nak makan pon tak syok sebab tak lengkap dan rasa macam nak penuhkan perut sendirik je.. tak samapi ati la

Dee said...

sesekali dating tu perlu kak...tapi tulah..ibu tetap ibu..sentiasa ingat anak2 kat rumahkan..

rasp said...

sekali skala me harus gi dating gak sis dgn cik abe...
tapi tipu le kalo kata tak ingat kat anak2 time dating tu kannn...
parents mana tak sayangkan anak kan sis...

ainnoraini said...

itu la hati dan perasaan seorg ibukan...mesti teringatkan anak2...

Daddy Ziyyad said...

laaa...tak jadi dating berdua rupa nya..ekekeke...

takpa kak..boleh cuba dilain episode...:P

jeBateja said...

sama lah....ahakz....susah dah tinggal anak2 bila berpeleseran......ahakz

Cikgu Nurin said...

Betul tu,..akak kalau ada jemputan kenduri yg tertulis ' untuk suami isteri' sahaja, minta maaflah..sanggup tak makan kenduri vip tu, tak boleh masuk nasi teringata anak di rumah...

ratusiput said...

ratu tgk keadaan.tp kdg2 lg selesa bwk anak2.pegang je tangan.anak2 dh paham.cuma kalau ade agenda penting tu...mmg tak bwk anak2.tp pegi holiday ke...hanimun ke mmg wajib bwk anak2.kalau tak bosan.

kasihredha said...

sesekali memang kena berdua2an..
masalah naluri keibuan kita kan...kalau makan misti ingat anak.

diana said...

saya tak pernah jalan tak bawak maisara..
tak pe kak tiu..
tahun depan syahmi dah besar sikit boleh bawak semua pi deting..
hahahah

anie said...

hehehe..sian akak..
biasa la klu jadi ibu camgini la kan..

nabilah_2908 said...

hehehe..xpe la kak..lepas ni dating bawa anak lak.. ;)

gedek! said...

Dating dengan hubby?

CHomelnya!

anitaare said...

biasalah tu..sifat keibuan kita x lari..mesti ingat anak..nk pulak yg msih kecik..x de maknanya kalu gi dtg tp hati msg2 x senang..lebih baik bwk smua..kalu betul2 nk dtg..bole gak..kita dulu wat candle light dinner kat umah aje tp tunggu anak2 msuk tido dulu..hehe senang je dlm hati

gadisBunga said...

asal dapat jalan pegang tangan tu dah kire ok la tu kak...ngeee~

sal said...

time jalan2 berdua..ingatlah masa bercintan2 dulu...manis..hehe..

didoakan moga bahagia selalu sepanjang hayat..

Acik Erna said...

Ati..memang susah nak berdating kalau dah anak2 ni.anak2 tak meragam kena tinggal..tapi kita yang meragam asek teringat dia orang dirumah..

ghost writer said...

ehem...ehem...

payah sikit orang bujang nak komen.haha

Jose Ramon Santana Vazquez said...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION
ATI MASRIF

CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...




ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE MEMORIAS DE AFRICA , CHAPLIN MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.

José
Ramón...

ieda said...

hahaha biasalah tuu kak .. mcm iedalah kalau ke mana2 rasa x sedap x de anak nie .. kalau nak dating pun musti huhbby cakap .. anak nak tinggal ngan sape huhu

Yan said...

Memula mmg cam tu lah Ati.. Lama2 ok je..Lebih2 lagi kalau depa dah besar sikit. dah tak nak jalan dgn kita..

Cik SHiNJU said...

Naluri keibubapaan la tu..
org dah ade anak mmg camtu kot...
mendahulukan anak2 drpd diri sdiri..
xpe,lenkali p tgk wayang lg tau..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, kalau ada depan mata macam nak pecah kepala nie...bila mereka tak ada sunyi ler pulakkk...mula ler nak nangis teringin anak2.

cik bahulu oren said...

hehehe...xkawen lg xtaw cmne perasaan tu

qemaishak said...

sama la kak, kalau p memana sekarang ni xpernah lagi tgl ammar, mesti teringat hehe