Tuesday, April 5, 2011

Terlebih Ghairah...

Assalamualaikum,

Apa khabar semua...sihat?
rindu pula bila lama tak masuk sini
tajuk bukan main lagi yek...hihi

sebenornya nak bagitau 
kita ni jadi terlebih ghairah bila dapat
mengemas rumah  memang boleh lupa
segala yang lain...ralit dia buatnya

mengalih barang-barang rumah bila dah 
bosan berada dalam kedudukan yang sama
memang  hobi nombor 1 kita...syokkk...hihi

tak makan pun ....aiman tak kisah...
bila semua dah tersusun ...terasa puas di hati 
sedar-sedar rupanya dah hari selasa
den masih tak buat n3 baru...heeeee



dah 5 hari senaman berbasikal...sakit vontot....heee ^_____~


47 comments:

kakcik said...

Tak nak tunjukkan ke gambar trumah yang dah kemas tersusun tu? Kakcik cemburu dengan rumah yang kemas sebab rumah kakcik sentiasa berselerak - dah tak tahu nak susun macam mana! :(

CGG said...

rajinnye akak saya nie..
bertuah suami:)

Daddy Ziyyad said...

Saya pun bila dah kena angin mengemas rumah, habis saya kemas, boleh vacuum, mop, lap almari, tingkap, gril, alih perabot lagi...~haha

qemaishak said...

sama la kak, saya cuti 2 hari duk ngalih barang lam rumah gak puas hati kan tgk rumah lps kemas susun atur balik hehe

h4ni3 said...

letih aaa mengemas.. tak sampai setengah jam dah bersepah balik.. huhuhu~

Penjejak Mimpi said...

alamak.. bilik pon sy kureng rajin nak kemas apatah lagi nak kemas umah..
moral of the story jgn sepahkan bilik.. kan kak ati?

bujal X said...

saya nak mengemas?? jangan harap!!hahah~~

kasihredha said...

sure rumah ati kemas dan cantik...
akak cuma sempat kemas rumah seminggu sekali saja :)

anie said...

kemas umah memang best..
tapi penat xhilang kemas umah tadi..
ada pulak si cilik tlg kemaskan lagi..huhuhu

Cekodok said...

patut lama tak nampak.. hehe

gadisBunga said...

saya kalau berkemas selagi tak abis tersusun berkilat...jgn diganggu. sebab kalau dah tinggal tu meesti dah malas nak sambung balik. kihkihkih~

*akak, dah turun bape kilo? ngeeee~

Zura said...

sy pun suke jugak kalih2 barang kalau dh bosan..mmg best bile dpt kemas seperti yg kita nak..

Ati Masrif said...

kak cik,

maluuu ahh..
rumah kita kecik jek :)

bunga said...

amboi semangat tul..:0

Ati Masrif said...

CGG,

tu pasai dia selalu ckp
home sweet home..tapi fenat dik oii...heee

Ati Masrif said...

tok dukun,

sama benor dgn hubby kita
nak tunggu mood tu jarang2 tp
bila mai...non stop gitu ...heee

Ati Masrif said...

qema,

give me 10...pop!

Ati Masrif said...

hanie,

betuii sgt tu..sat je
tp dah minat tu kan..hihi

SayaNina said...

:) exercise baek utk kesihatan!!!!eceh!

Ati Masrif said...

PM,

betui..sgt biaq lama2 na

Ati Masrif said...

bujal,

pasai tu mama ainul
kuruskan ...bujal? hehehe...

Ati Masrif said...

kak kasih,

tak dapat buat selalu jugak

Ati Masrif said...

anie,

heeee....betui...betuii

Ati Masrif said...

cekodok,

awat...lindu..linduan ke..heee

Hanis Azla said...

wah.. sgt rajin.. selalunya bila dah ubah suai kedudukan peraaot rasa macam masuk rumah baru pula kan.. kalu pergi kerja rasa tak sabar nak balik.. he..he..

Ati Masrif said...

gB,

betui sangat...kena terus saje
sampai siap...pasai tu boleh
jadi tak sempat masak...hehe

lum timbang lagi...heee

Ati Masrif said...

zura,

samalah kito :)

Ati Masrif said...

bunga,

semangat ...sbb dah terbayang kat
kepala camne bila siap nanti..hihi

kakngah said...

rmhkite comey jek.. pusing2 alih perabot.. duk tang situ gek.. hihihi!!!

NM02 said...

lamanya tak buat housekeeping.. oh, bz sungguh setiap weekend

cemomoi said...

yang tak tahan tu, takdan sehari dah porak peranda balik

sahromnasrudin said...

assalamualaiku,

mengemas rumah tue bersenam kan..macam membasuh kereta gak hehehhe...

selamat bersenam...

sarah-najwan said...

ce tepek gmabo sket
nk komen2 ke..hehe

tu la..awok bizi ngemas..lupak kat blog..hehee

nurkass said...

patutlah sunyi sepi..
mengemas rupanya..sabo jelah..hehe

ainnoraini said...

dah bersih n kemas rumah tu ati...
sure cantik rumah tu kan...

ain pun baru jer habis mengemas..hari kan buat kenduri segalaa benda bawak keluarkan...bile nak simpan semula dah pening la pulak...

Ayuraza said...

hhahaha..tajuk melamapau noks..takut dibuatnya..
dulu memang rajin n suka mengemas rumah..sekarang bila ada sikecik tu..dia yang tolong kemas sana sini kasi mak dia bersenang lenang..hahah :P

Cik Pah said...

ohh..memang biler mengemas rumah amat memenatkan.. saya dah rase dari minggu lepas.sampai kehari ini tak ok lagi

Cik Ezy said...

hahak..
kemas pnye kemas blog pon dh lupe..

diana said...

patut la
blog sunyi sepi..
tuan blog terlupa rupanye..
hehhe

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Kalau rumah tak banyak barang senang nak kemas...tapi kalau segala barang ada lemas tengok

Aanas said...

jeles ngan orang yang umah kemas selalu.. rajin sungguh.. umah saya tidak lah begitu, most of the time memang berselerakkk...

hahaha kalo tahan sehari pun tak pe cemomoi, ini tak sampai setengah jam, dah lintang pukang balik..heheh..

Cikgu Nurin said...

wah kemas umah dan senaman basikal????lepas ni body macam gitar la u...awww....

suri solehah said...

salam ati..wah boleh buat menantu...hehe..aida suka rumah kemas..tapi bab nak mengemas tu malas skit huhu

cikceriacorner said...

heheheh..rajinnya akak..pasni kalo nak kemas2 bleh panggil akak..heheh

kak Erna said...

Ati..masa muda2 dulu tu le kerja akak..alih sana...alih sini..kalau dah mula satu.berjangkit pulak ke lain..memang penat..tapi puas hati
sampai ada sedara yang tiap kali datang tengok berubah..dia kata..tak rosak ke barang2 ni..he he..
dah tua2 ni dah tak larat..sakit belakang

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Rajin betul.


Dulu kita rajin. Sekarang kurang rajin. Gitu aje. Tak alih-alih. Tunggu kalau cuti panjang baru boleh.
Mana sempat.....
Ahad sehari jer... huhuhu...

sal said...

memang..klu kemas..mata senang..hatipun bahagia..