Saturday, April 9, 2011

Selesai Sudah...

Assalamualaikum,

Selamat berhari sabtu
tiba-tiba mood rajin pula hari ni
sebab semalam terlepek tak larat 
nak layan blog 

puasa dalam cuaca yang sangat panas
dengan angin membuak-buak dalam badan
campur pula dengan pening kepala 
cukup untuk buat kita lembek....huhu



teringin pula nak berbuka dengan cekodok
dalam peti ais ada 3 biji saje pisang 
jadi campurkan dengan milo ...inilah hasilnya

sempat juga masak nasi ayam tapi
nak publish gambar tak cantik pula
lepas solat kita pun makan postan (pain killer)
baru boleh angkat kepala ni
terus layan cerita CSI New York...hihi

hari ni hubby cuti jadi kami rancang 
nak pergi berkelah ke Morib
tengok juga cuaca petang nanti 
itu je... cerita puasa nazar hari terakhir kita

Dr.Hanie ...betui agaknya cakap Daddy Ziyyad posmen hantar 
gift dari vietnam tu guna basikal...kak ati tak dapat lagi...huwaaaa

38 comments:

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

sedapnye..nak jugak

=sz= said...

menariknya kak...cekodok pisang campur milo ye... resepi baru tu (kat saya la..)

sarah-najwan said...

saya la jika buat cekodok mesti failed..lembik je cekodok tu..huhu

saya pun xganti posa lagi ni..hehe

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

tak ajak kite ke...salam singgah sini n kenal2 @mamadiana

ezzu said...

lama xmkn cekodok pisang....hehehehe...nk cikit boleh.?

kella said...

wah, campur milo? canggih ni... mesti lain dari yang lain rasanya ni... kaler pun mengancam! :)

mintak cikit.. ;p

ratusiput said...

comei2 jejemput tu...melekat tak se goreng ek.slalu lemah nk buat kalau melekat je kat kuali time goreng.nyampah.

kakchik@ella said...

nnt cite eh kat morib ada apa hotel yg best. ingat nak gi sabtu ke 3 bulan 5.

ella kan, kalo buat cekodok pisang sokmo fail. hihi ..

Kakzakie said...

Kat JB pun panas sesangat dan rasanya memang tak boleh bawa anak-anak bersiaran di luar....

sal said...

wah...
cekodok pisang yg menyelerakan
agak2 x habis
boleh bawa berkelah ke morib..

Zura said...

sedapnye cekodok pisang tue..alamak teringinlah plak kak nk makan cekodok pisang...

anitaare said...

emmm..tak pernah lak cekodok campur ngan milo..resepi baru ni..mesti sodap

qemaishak said...

cantik je cekodok, bulat-bulat..
selamat berhujung minggu kak..

h4ni3 said...

alamak.. camno ni
orang perak.. orang nogoghi... sumo dah dapek
apasal orang banting tak dapek laie ni??? huhu~ ni mesti kes posmen ponteng keje ni

Cik Ezy said...

kak..
ade ke cekodok pisang cmpor milo?
unik je..
msti sdap..
hehekk

kak Erna said...

ati alhamdulillah..dah habis bayar puasa nazar ye.
cuaca panas sekarang ni memang mudah diserang sakit kepala.

kasihredha said...

letak milo ye...sure best rasa pisang & cokelat kan.

Tahniah & Alhamdulillah dah selesai nazar tu :)

Miss Yaty said...

yummy..hihi..simple tp bes kan.hihi

Citarasa Rinduan said...

ati......
ayu nak trylah buat macam tu...campurkan milo..sure budak2 suka...

Ati Masrif said...

jue,

boleh cuba...sodap :)

Ati Masrif said...

suzi,

kalau pisang tak banyak kita
campur dgn milo..kita belajar dari
biras kita :)

Ati Masrif said...

sarah,

kita suka buat cekodok guna tepung kek 1/2 & tepung gandum 1/2

haa...jadilah bulat n gebu..cuba ye..
mesti jadi cantik :)

Ati Masrif said...

mama diana,

salam kenal juga n TQ FLW :)

Ati Masrif said...

ezzu,

cekodok ni sentiasa menyelerakan..hihi

Ati Masrif said...

kella,

cuba buat sendiri..sedap tau :)

Ati Masrif said...

ratusiput,

kita kalau buat cekodok guna
kuali tak lekat tu..sonang gitu

Ati Masrif said...

ella,

voley..nanti kita stori mori yek

Ati Masrif said...

kakzakie,

nasib juga hari tak hujan
dpt kami gi berkelah :)

Ati Masrif said...

kak sal,

tak dan pun...hihi

Ati Masrif said...

zura,

kalau teringin..buatlah ikut cara
kita spt di atas wokey :)

Ati Masrif said...

ita,

sedap ..nanti ita boleh cuba buat wokey :)

Ati Masrif said...

qema,

guna tepung kek n gandum tu jd bulat2

Ati Masrif said...

hanie,

hairan juga...kak ati punyalah tak
sabaq nk tgk apa kita dapat kan..
bawah top 5 ...hihi

♥MAMASYAZA♥ said...

cekodok+milo = kena try la lepas ni, mesti sedap

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalau pasal CSI, memang kita takkan layan citer lain. Sanggup tunggu walaupun ngantuk. hehehe..








cekodok milo ? festaim dengar.

Mutiara Bernilai said...

letak milo?

wahh..nak cuba!

tq sis 4 d idea :)

miloais said...

ati : iols tak penah plak cuba buat cekodok pisang + milo ni...

manis kah????

gadisBunga said...

cekodok milo? ok, nak tiru. bai!


:D