Sunday, April 10, 2011

Marah Pada Diri Sendiri ...!!!

talifon pagi... tak angkat..

talifon petang... tak angkat...

talifon malam pula.. pun ...tak angkat..

dah 3 hari ...talifon angah tak berangkat

hati seorang ibu ...dah mula fikir yang bukan-bukan
tak sihat ke...h/p kena curi ke...marah kat mummy ke..
eh..macam-macam dalam kepala otak ni

called along...dia cuba call angah dan pesan pada kita.. 

mummy jangan marah angah tau.. dia sibuk study kat
bilik kawan dia ...mummy dah boleh call dia sekarang 

cuba call ...tak dapat jugak
saje buat missed call angah banyak kali

pagi ni cuba call lagi...akhirnya dapat juga tapi bila dengar
saje suara angah tiba-tiba saje rasa nak marah... 

nampak tak missed call mummy? nape tak call balik?
tahu tak mummy ni risau...susah sangat ke nak call mummy... 

dia diam saje... 

tak nak cakap dengan mummy ke...tak nak cakap tak apa 

terasa hati ..terus letak talifon....

ISSHH..!! NAPE DENGAN AKU NI...ANAK DAHLAH NAK FINAL EXAM
LAGI NAK MARAH KAT DIA....

RASA SEDIH DAN MARAH DENGAN DIRI SENDIRI....

APA PUNYA MAK LAH AKU NI .... :(

44 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Biasalah Ati.
Credit Angah takde kot..?

Naluri seorang ibu memang kuat kan?.
Sedangkan anak2 kita yang dgn kita ni; bila gi main kat padang pun dah risau bila tak balik waktu yg kita tentukan..

Ati Masrif said...

tak tau org lelaki ni
tak ada perasaan kot...

public fone kan ada...
susah jd mak pada usia yg muda
sama2 ...fanasss :)

~ yus ~ said...

nanti dia mesti telefon balik tu kak..

Kepala dia tengah serabut kot kak. Sabar ya.

Bagaimana agaknya yus bila berada di tempat akak nanti...yus ni cepat marah juga..hmm

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

situasi cmni selalu berlaku bila kita rasa kerisauan...risau sangat..budak2 kekadang mmmg cmtu..kita je kena paham dorang...tp mengalah tu lebih baik utk segalanya..

jgn moody n hepi selalu @mamadiana

fyra said...

huhu . dah rindu kat anak la tuh :)

Cik Ezy said...

kak..
sabo2 jgn mrh..
cian kat die nk study..
nt die kol akak blk tu..
=)

sal said...

ati..
memanglah nak marah..
tapi cian dia nak exm..
tentu dia perlukan suasana aman tenteram..sabo je yee ati..

♥MAMASYAZA♥ said...

bukan ape, bila kita risau cam tu le. saya dulu time blajar pun camtu, kalo call tak berangkat, bising aje tok umi tu. tau tak org kat sini risaukan awak kat sana....!!! blaaa..blaaaa...blaaaaa

sarah-najwan said...

angah tu lelaki eh?
jika anak lelaki
jrg2 nk alert2 hal gini..

tak mcm anak pompuan..

xpa ati..satgi dia call balik..dun wori..

kakcik said...

Kakcik pun susah hati bila Along yang berada di Tanah Suci, tidak dapat dihubungi dan juga tiada menghubungi walaupun baru cuma dua hari! Setidak2nya selang sehari dia akan telefon... mudah2an semuanya baik2 sahaja....

bunga said...

seharusnya itulah perasaan seorang ibu sis..

kadnag2 bunga pun xlayan tepon bila dah nak final walau xmembca pun sbb fikir banyak snagat..

ratusiput said...

hati mak mmg cmtu kan.sbenarnya kite risau n syg dia sgt2.cuma budak2 ni kdg2 takut kite marah ke kecik ati ke tu yg cmtu pdhal dorang pn syg kat kite cume taktau camne nk buat...

Kak Long Mawar Merah said...

Kasihnya ibu, pasti risau kalau tak dengar berita daripada anak walaupun sehari. Tambah pula zaman sekarang dah ada hp, tak payah beratur di telefon awam lagi.
Insya Allah, dia akan faham, maknya risau, bukannya nak marah.

Cikgu Nurin said...

Sabar Ati..sabar...dia tengah runsing tu....anak lelaki,lain..anak pompuan,mungkin luah kat mak...

Insyaallah...nanti dia ok..

*mmg, lps marah anak, mood kita pun jd downkan? menyesaaalll je...*

Cikgu Tie said...

Amboi,cepat sangat merajuk nie!
kena banyak tingkatkan kesabaran.

Zura said...

sabar kak...cube faham situasi dia...doakan yg terbaik tuk dia..

cik bahulu oren said...

xpe kak..nnt angah msti fhm
niat akk baik, risau pasal anak kn ;)

maya amir said...

Kak..kdg2 perasaan anak remaja ni susah dimengertikan kan kak..maya anak kecik lg tp mase maya remaja maya pun slalu peel mcm ni..agaknye pening mak maya kn..hehe ..tp maya sure anak akak x b'maksud pun xnk return call..maybe die betul2 terlupe sbb risau xm..bz study agknye:)

kakngah said...

kita pun bengang kalau call abem dia tak jawap... :(

kak Erna said...

ati..hati seorang ibu..
agaknya yang angah memang macam tu kot..
tak pe ati..pujuk balik..bagi semangat untuk dia mengahadapi final

CIKDAH said...

Aslmkm.
Salam kenal juga.

kakchik said...

Assalamualaikum Ati. Allah menduga iman hamba-Nya dari pelbagai sudut ditambah pula adanya syaitan yang suka memporak-perandakan hubungan kekeluargaan. Semoga Allah menjauhkan tipu daya syaitan dari ammarah terhadap anak yang sedang bersiap untuk periksa. Semoga ati tenang.

jeBateja said...

macam mana pun...anak tetap kena jawap tak kala ibu memanggil....wajip tu....

munna said...

KLU ORG YG KITA SAYANG TAK ANGKAT TELEFON MMG DALAM HATI DAH FIKIR MACAM2 KAN... TAPI KLU ORG LELAKI MMG TAK PELIK BENDA MACAM NI... TAPI KLU PEREMPUAN MMG MUDAH TERASA HATI

Citarasa Rinduan said...

ginilah bakal berlaku akan datang pada kehidupan ayu....

bergelar ibu..semuanya bakal merisaukan

anitaare said...

amboi merajuk nampak..hehe
teringat waktu sekolah dulu..
mmg ati ni kuat merajuk
jgn mare ye..

kita pun kdg2 merajuk ngan anak2
kalau depa ni tak dengar ckp..
tp lepas tu kesian balik kat depa
sbb nangis2 mintak maaf..

merajuk sekali-sekala tak pe kan

kasihredha said...

itu lah ibu...
sama saja...
risau kan anak2 ..
bila marah pastu menyesal pulak kan...

poyaty said...

saba naa kak ati. dia tgh tensen kot. tp hati emak mmg lah risau. bg masa ye :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..mungkin emosinya terganggu..dia perlukan maa untuk bersendirian..amek masa sedikti biarkan dia dahulu kemudian baru berkomunikasi dengannya

Hanis Azla said...

kdg tu sbb risau kita jd berangin kan ati.. bukan sebab nak marah tapi tanda sayang..

nabilah_2908 said...

bukan senagaja nk marah...sbb risau..tu yg termarah..tul tak kak..? :)

takpe...biar lah dulu...lepas2 habis exam...akk call la balik..tk pun..nnti dia sendri akan call balik.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PULUT PANGGANG

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

tenangkan hati kak...
angah berserabut sangat tu kot...
doakan yang baik2 aje untuk dia ya ... ~

nurkass said...

salam kak ati ku cayang..
alahai siannye angah..
mesti terkedu..
sabarlah kak ati..bila marah mcm perkataan yg keluar..kita tak sedar..kan..

kass faham..mesti kak ati risau sgt2..walaupun kass takde pengalaman lagi tapi itulah yg terjadi pd mak kass..hati ibu..

Queen said...

kalau nik nampak miscalled dari mak..terus call balik...

kadnagtu kalau penting..dia sms je bgtau...terus call die balik...


mungkin dia serabut tu...nak final.

pipoq said...

sabar kak..mungkin belum masa anak tu nak bercakap..walaupun perbuatan tu tak sepatutnya, tapi sebagai ibu bapa kekadang tu kena jugak guna pendekatan berhikmah ngan anak anak ni..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgahla ke blog saya ;)

Daddy Ziyyad said...

Tapi pelik juga kan sebab dia tak balas call..ada byk miss call..sebagai parents, mestilah akak risau..

Dia duduk kat hostel mana ?

qemaishak said...

naluri ibu kak..kadang2 memang camtu..risaukan anak.

Kakzakie said...

Sebagai ibu meamng resah gelisah kalau sesuatu terjadi sedangkan panggilan dah berkali-kali. Kalau kakak pun sama agaknya.....

..::SangRatoo::.. said...

kak atie..saya belum rasa begitu sebab anak masih kecil..tapi sudah tentu mak saya ada rasa begitu pada saya.. :) (renung kembali zaman kita dahulu)

rasp said...

gamaknya dia bz studi or credit takde kot...
tapi slalunya kita akan marah akibat kita terlampau risau kan...
harus cuba belajar kawal perasaan kita nie kan sis...

=sz= said...

umur brape angah tu kak?

uhukksss nnt anak2 lelaki saya dah besar pun gitu la pesennya..
tgk je la bapaknyA ni...heee

miloais said...

heols sibuk sangat tu...
nanti2 heols call lah tu...

gitu le dah jadik mak ni kan...
sokmo risau bila tak dengar khabar berita drai anak yg jauh di mata

gadisBunga said...

don wori kak, gb faham perasaan tu. sebab gb pun penah kene marah dgn ayah, tapi kes lain la.

konon lepak dgn member kat mamak, ayah call tak dgr, sedar2 ada berbelas missed calls. apo laei?? huhuhu~