Monday, April 18, 2011

Ketinggalan Zaman

Assalamualaikum,

hari isnin yang sejuk kerana
hujan sejak subuh lagi di sini

bukan tak selalu turun KL tapi memang lama
tak datang area ini kerana rasanya tak sesuai
nak bawa anak-anak sekali di area yang sesak 

kalau turun KL tempat yang selalu kami 
pergi hanyalah KLCC dan Bukit Bintang
tapi kerana nak pergi sogo dan nak elakkan 
jalan yang sesak hubby pun parking di luar
di hadapan balai polis yang buyuk tu 

bila keluar saje dari tempat parking tu
kita ni punyalah terrkezzutttt......




balai yang buyuk dan kecil dulu tu 
dah jadi gedabak besarnya....terkezzuttt ai 


punyalah besar dah macam kondo pun ada
habis semua kawasan yg dulunya ada 2 parking lot
pun dah jadi balai ....wow!




punyalah jakun...sampai dah jadi macam pelancong 
asing pula dok berhenti tepi jalan yg sibuk snap2 gambor

persoalannya...ai seorang saje ke yang
ketinggalan zaman ni ....?
semua orang dah tahu ke....kesian kita...huhu


Dang Wangi dan Masjid India ...area yg sentiasa sesak...tak sukaa!

34 comments:

Maya Mayana said...

waa kemain besar lg yer..harap encik polis semakin cekap menjalankan t/jwb...hehe..saya lg le tk tahu area ni...hehe

kak Erna said...

Ati..samalah kita..akak pun dah lama tak kesan..sibuk dan ramai orang..tak dapat nak beli dan pilih rasanya.

kakngah said...

rasanya dari ramadhan tahun lepas lagi dah siap.. hihihi!!
tau sebab tiap kali bulan ramadhan mesti jalan2 kt jln TAR.

♥ Mrs.Eady ♥ said...

hikhikhikhikhik..i dah lame tau sb i keje kat mara :)

=sz= said...

ahahaa...
jgn risau kak,
saya yang "baru" pindah selangor (sg buloh) ni pun masih ala2 pelancong lagi klu ke KL...
sebabnyaaa mmg jarang-jarang ke sana...
suka area2 sini @ shah alam ... :)

sungguh kasihan kan kita...kuikui

ainnoraini said...

lebih kurang jer kite ati...
mmg kadang2 rase mcm pelancong la jugak...

kalau kerja area KL mmg ikut perkembagan la kann...

pegi pun sekali sekala..sekali dtg tibe2 dah berubah wajah...

Hanis Azla said...

saya pun selalu ketinggalan juga ati.. sebab jarang benar turun KL walaupun bukannya jauh benar jaraknya he..he..

bujal X said...

saya da berkurun tak turun kl kak~~haih~~

ratusiput said...

aduh kl mmg ari2 la sesak.bosan gak kdg2 kalau nk berjalan kt kl...byk habis masa dlm kereta.

shah-kayrul said...

salam kenal....balai polis nie pun baru siap nie...siap ada tempat solat besar lagi kat situ

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

jarang2 pi kl sekali tengok ade yang sudah berubah..dulu mas duk kl semua perkembangan kl jue tahu lah jugak tapi sejak duk putrajaya nie...selalu tertinggal...

kasihredha said...

balai polis kena le besar...sebab byk jenayah...hihihi...hik2

Ati tinggal kat mana?

rasp said...

kl nie ada je perubahan sis...
i yg dok kl pun kkdg terkezut tgk perubahan nie...
tapi yg balai polis tu tahu dah le :D
bab2 sesak tu mmg bosan kan...

Rinna said...

Hmm..rasanyaa tahun lepas dah siap..bangunan baru nie.. Iye laa dah ati jrg ke kl biasa tuh...hehehe.. sesekali tgk mcam2 perubahan.. :)

qemaishak said...

wah baru tahu gak ni, punya lama tak jejak sana huhu

Cik Pah said...

dah lama lah naik dah bangunan tuh kakak sayang oii.. hahha.. tapi jln tetap jugak jem kat situ.. sebab jalan kecik jer..

wahida said...

ni dekat ngan opis hubby saya ni...hehe...

Amy Syaquena said...

banyak perubahan dah , negara kita dah semakin maju ..tengok saja pudu raya , yang dulunya x lawa , kotor , panas dan rimas dengan orang kat situ sekrang nie sungguh selesa .dah macam dekat lapangan terbang pula..

kakchik@ella said...

sah!! ketinggalan. hihihi ..

deqlis said...

dah lama dah siap...deqlis mmg selalu turun KL..

klu turun sorang2 nak p sogo + masjid india deqlis suka park berhadapan balai polis nie...tak laa takut sangat..klu ada penyangak ke senang p lari depan tue jer..hehe..dan secara logik pencuri+ penyangak pun takut nk wat perangai kat area2x tue...

TAPI..klu road tax mati takut wooo nk jalan depan tue ekekeke..hehe

nurkass said...

haha..
kass pun dah ketinggalan..mmg dah lama tak round KL..sik shah alam jek..

Cik Ezy said...

saye lg ketinggalan kak..
hehekk

Kunang-Kunang said...

Yer ker. Akak yang duduk Shah Alam ni tak perasan juga. Sebab jarang ke area sogo kalau ke KL, tak suka ke sogo, parking susah.

Daddy Ziyyad said...

saya nak tanya satu aja: banyak shopping kat Sogo kak? :P

sarah-najwan said...

saya pom da lama xmeraound keyel..ketinggalan zmn jugak..ehhee

nabilah_2908 said...

ada balai polis eh area Sogo tu..? tk perasan lak sy kat mana..heheheh

ha...lagi ketinggalan zaman kan..?

yer la...kalau org yg dok KL..perasan lah....

time study je rajin ronda2 KL...lepas dah balik Melaka....jrg dah ke sana.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

gadisBunga said...

hahahaha sori kak saya terketawa! sebabnya kan....saya sendiri pun dah lama gila tak pegi area sogo tu walau duduk area2 sini je. saya lagi ketinggalan zaman tau! hahahah!!!

~ yus ~ said...

rasanya saya pun sama ketinggalan zaman kak.

Kalau dah bukan duduk KL, memang tak tahu rasanya...:)

azzey said...

Mmg Masjid India selalu sesak ; tp lg sesak lg ramai org ke situ....hu3...:)

anitaare said...

sejak dah tak naik bas gi keje dulu mmg tak tau pun dah berubah..tq ati for the photo

anitaare said...

sejak dah tak naik bas gi keje dulu mmg tak tau pun dah berubah..tq ati for the photo

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kita tau sebab co kita keja supply concrete kat projek ni..


melopong jugak walaupun dah tau..

asliner said...

lawa giler bangunan baru pejabat polis..
pandai arkitek itu design..hehe

HaniCheLat said...

ati, 3 tahun setengah saya berulang alik tiap 2 minggu jaga ini projek. hehe.. alhamdulillah, siap seperti dirancang. Esok dah habis masa DLP nya. Surau tu pun dah dapat kebenaran untuk solat jumaat mulai minggu lepas. :-)