Tuesday, April 19, 2011

Kebetulan

Assalamualaikum,

Selamat petang, 
lambat bersiaran ...banyak kerja pula hari ini

masa di KL hari tu ...
kami saje bersiar-siar di kampung baru 
dulu kita sekolah menengah di sana tau
dan semasa melalui jalan yang bersebelahan
dengan padang kelab sultan sulaiman  

sambil pandang padang itu kita pun 
berkata-kata sendiri dalam hati dan sambil 
terbayangkan lagu arwah yang syahdu tu.... 

di sinilah arwah shamrin dari kumpulan fotograf
meninggal dunia ...kesian isteri yang masih muda
dan anak-anaknya yang masih kecil... 

selepas itu kami terus ke jalan tun razak 
kerana nak ke sentul...tiba-tiba ...
sinar fm pasang lagu Di Alam Fana Cinta
best layan sinar fm kalau petang2 :) 

wow...kebetulan pula baru fikirkan arwah
kita pun terus cakap kat hubby 

papa...tadi mummy baru saje fikirkan 
arwah shamrin ni dan anak isteri dia masa 
lalu tempat dia meninggal ... 

pernah tak perkara seperti ni terjadi kat you all...
benda yang baru fikir saje then terjadi ...?


boring je cite GEMILANG dah habis...susah betui kita 
nak lekat depan tv ...tengok drama melayu ni... ^____~

44 comments:

h4ni3 said...

pernah.. pernah..

tapi tak suka kalau.. tetiba teringat kat patient yg kitorg 'sukaaaaa' sangat kat dia, tup2 dia muncul lak. macam diseru2 aje

hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dgr sinar FM memang best...pg2 ka bila2 ka mesti nk dgr sinar FM...

DrSinga said...

skeri beb..

NM02 said...

selalu kak.. saya ni jenis, kalu pk satu perkara tu terlampau sangat, leh jadi betul dan kadangkala kebetulan terjadi.

lepas tu saya ni jenis, kalu giler2 tak sedap hati, mesti ada perkara yang akan terjadi. mmg betul2 terjadi.

lagi satu saya ni jenis suka tiba2 teringat kat orang jauh mcm sedara kat kg ke.. org yg dah lama saya tak jumpa ke... mesti ada yang terjadi..

takut kadang tu kak...

sarah-najwan said...

xpenah rasanya..huhu
saya ni jenis mudah sgt paranoid..kalu mikir satu hal tu..sampai xle tido2..lemah semangat sgt kot..

Cik Pah said...

ada jugak sekali sekali benda tuh jadi..macam dejavu jer

Daddy Ziyyad said...

shamrin meninggal kat padang tu ke? tak tahu pulak...

qemaishak said...

Kak saya sejak kebelakangan ni kalau fikir @tgk sesuatu selalu hadir lam mimpi huhu..

~ yus ~ said...

pernah..pernah...

saya pun suka layan sinar...tp suka pagi2

sahromnasrudin said...

sy selalu teringat kat pelanggan sy..apakah apa yg sy buat memudahkan urusan mereka..semoga sy tak kejam dgn mereka huhuhhhh

Zura said...

blm jd lagi sbb blm kawin...hikhik...tp takut kalau jd...

Maya Mayana said...

mungkin sebab akak ikhlas fikirkan dia dan anak isteri kot...yana pn suka sinar FM....

pipoq said...

perkara berlaku secara terus tu tak pernah la lagi..tapi kalo mimpi, pehtu berlaku tu memang biasa..

rasp said...

slalu gak sis...tapi kan slalunya cam fikir kan nak makan sumthing or nak gi ke tempat somewhere...
tetiba cik abe ajak gi makan or gi tempat yg kita dok fikirkan...
wahhhh terus feeling lomantik hahahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sentul mana pergi tu ? Kita membesar sampai kawen kat sana tau..

Sekolah Menengah di Kg Baru ? Katne tu Ati ? Tempat lalu lalang kita tu..

kak Erna said...

Ati selalu juga terjadi macam tu..
kadan baru terfikir orangnya dah talipun..

Hanis Azla said...

pernah juga jd macam tu.. sebenarnya saya pun baru semalam teringatkan arwah sbb terdengar lagunya kat sinar.. sedap suaranya.. hari ni terbaca entry ati pula tentang arwah..

ainnoraini said...

pagi2 mmg selalu layan sinar FM...

baru la bersinar2 sikit bile kete bergerak mcm semut...

kakngah said...

tak pernah pun follow citer gemilang.
malam ni asmara lah!
kehkehkeh!!

aNIe said...

Ati.. .memang selalu terjadi... kadang2 apa yang kita fikir tiba2 ada perkara yang berkaitan dgn orang yang kita fikirkan atau apa yang kita fikirkan...

Shamrin pergi di usia muda... ajal tak mengenal usia kan?

diana said...

saya suka dengar suria fm..
akak tengok ye drama gemilang tu>??
saya tak pernah tengok pun..
best ke???

asliner said...

lah..
akak ati sekolah kat kg. baru upenya..
orang kl lah nie?

p/s: sinar f.m kalau dengar pagi2 pun best! (^_^)

nurkass said...

emmm..
pernah juga jadi camtu..
bila teringat tetiba da yg kebetulan..hehe

Dee said...

mcm dejavu kan..sis dulu sekolah puteri wilayah eh?

ainhany said...

nostalgia KB rupanya...tentu dulu lain sekarang lain kan..Semuga anak2 dan isteri aruah semakin tenang dan redza dgn keentuan ilahi ini.

kekadang tu ade juga..mendapat instinct tapi bila benar2 berlaku..terkadang merisaukan pulak..maklumlaa iman nipis..cpat putus asa..huhuu

Cik SHiNJU said...

Pernah...huhuh

Lama x lalu situ..
Lama gak dah x p makan nasi lemak Kg Baru...

kasihredha said...

akak pernah gak...bila akak ingat org tu...tup..tup..esok jumpa dia...secara kebetulan.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, arwah shamrin tue selalu main bola dgn hubby..kalau BSB pegi padang bola tue selalu terbayang2 dia kat padang tengah main bola.

gadisBunga said...

penah jugak!!! masa tu nak anto adik GB balik KUIS. dalam kete ada mak. kan ada drama ni berlakon kat KUIS kan, yg citer mahabbah delaila tu (kalau akak perasan la). tetibe kat radio lagu azlina aziz (lagu tema drama tu) tu depa pasang betul2 masa masuk gate KUIS.

bantai gelak satu kereta!

ieda said...

lamanyaaaa x singgah umah akak nie .. adakalanya saya lupe ngan kawan2 lama ekekek :) maklumlah kak ieda dah tueee huhuhu

haaa suke sgt dgr sinar pagi2 nie .. suke dgr celoteh KE dan SY :))

toyolkiut said...

pnh gak..
cm kita dok cakap pasal sseorang, ttiba ia dtg lak walhal sblm ni dh bbulan kita x jumpe ia..
hehe..

Amy Syaquena said...

Amy pernah mengalami situasi macam tue tapi hubby selalu cakap ia secara kebetulan je..

Hidayati Farhan said...

betul2, da byk kali da. hehe. kak ati peminat arwah shamrin ke?

Suriati said...

slalu kak ati...tp lepas tu asyk terpkir je..nape erk?

cemomoi said...

dia berharap akan ada sedekah doa dari orang mukmin yang masih idop

jeBateja said...

selalu jugak kita terfikir mcm tu....pas tu jadik depan mata...pelik plak..mcm dirancang2

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kebetulan gua terjumpa blog ni..tu yang singgah

Ati Masrif said...

daddy ziyyad,

ye..arwah meninggal masa main bola
kat padang bola tu...dekat pintu gerbang kg baru..tau tak?

Ati Masrif said...

dee,

hehe...iya betui tu
mana tau sekolah tu..
dee sekolah sana ke :)

Ati Masrif said...

asliner,

kak ati bukan asal KL
asal dan lahir singapura
tapi sekolah menengah di situ lah :)

Ati Masrif said...

gB,

lawak betui kan..
macam kata dr singa ...skeriiii...huhu

Ati Masrif said...

BSB,

wow..hebat tu kenangan dapat main bola
dengan arwah...mesti tak leh nk lupakan yek :)

Ati Masrif said...

cemomoi,

kita sedekah kan arwah shamrin ...al-Fatihah

Ati Masrif said...

kita jawab mana2 yg bagi soalan jek..
soli tak sempat nk jawab semua...

daa ^______________^