Wednesday, April 13, 2011

Hanger

Assalamualaikum

Khabare semua ....?
waras ... baguss..
pandai speaking bahasa jawa ni
takat tu je...hihi

tajuk pun speaking gak
jangan marah yek...kalau letak 
penyangkut baju ...panjang pulak...alasan saje :P 

masa dok kat asrama dulu
hanger mesti kena letak nama...
kalau tak ...alamatnya...yelek memanjang

sekarang ni pun hadapi problem yang sama
hanger selalu benor tak cukup
bukan kena curi ...tapi tak tau gi mana

padahal selang 2-3 bulan mesti 
beli yang baru sekali 2 dozen 
tapi setiap kali nak jemur baju
ishhh...memanjang tak cukup
korek almari tu...korek almari ni..

ada jalan penyelesaian tak...?
boleh tolong .... ^_____^




baru lepas borak2 dengan Kak Yan...orangnya sangat3 peramah
best ah..macam dah kenal 10 tahun...i like ^____~

44 comments:

NM02 said...

akak,

1. entah2 kain baju akak bertambah.. tu yg tak pasan hanger byk digunakan

2. jiran akak ada pinjam atau main amek kat ampai baju luar umh.. tanpa akak sedar

3. ke... akak wat rotan, dah banyak yang patah akak tak pasan???

ahaksss...

Hanis Azla said...

Ya Allah ati.. samalah pulak problem kita.. rasanya asyiklah membeli hanger.. tp asyiklah juga tak cukup2..

Queen said...

hangernik ade gak la hilang2..tapi buat masa ni ngam2 lagi la..hanger rumah mak..macam ade org makan...asyik takde je..baru beli ni..esok nak pakai entah man2 entah...hahaha

Cik Pah said...

saya pun selalu hadapi.. beli kat carefour. satu dozen rm 4.90.. tapi senang patah..

tapi hari tuh pindah rumah.. banyak jugak hanger jumpa balik..

cer kak cari balik betul betul

Kakzakie said...

Kalau dah berlipat semua baju still tak ada hanger, mesti ada toyol hanger yg ambil. Jaga-jaga Ati....Hehehe.....

qemaishak said...

sama la kak, hanger & sudu serta garfu selalu je xckup, xtau g mana huhu, pelik gak tuh

Dee said...

kak aku pun ada problem hilang hanger..lagi beli..lagi hilang..pelik2..tp adalah 2 yg dah patah sbb aku bantai budak2(eh..bantai dinding yg benornya) eksyen2 takutkan dorang..

Yan said...

Laaa.. akak ingat bibik je yg selalu ilangkan hanger, yg tak de bibik pun sama..Pelik kan!!! hhee

Ati akak pun happy dapat cakap dgn Ati.. Tak de pe yg nak disegan2 kan.. Bukan bini menteri..

Akak suka dengar ati punya suara. Macam girl umur 15 tahun..heee.. Nice talking to u dear.. INSYALLAH one fine day kita leh jumpa. Mudah2an ALLAH panjangkan umur semua.. INSYALLAH..

kakcik said...

Itu tandanya pakaian semakin bertambah. :)

Maya Mayana said...

i like kak cik nye statement...kejap lg almari pulak tk cukup...budak2 makin beso,baju diorang kdg lg byk dr kita :)

cemomoi said...

harap bukan disebabkan antu hanger/antu mak limah minat main hanger

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

hehe apa kata... lepas pakai baju ke, buang baju dari 'hanger' ke... wlu
di mana sj 'hanger' tu berada,

1. kutip
2. letak satu tempat
3. displin!

selamat mencuba. di jamin berkesan =)

ainnoraini said...

makin byk baju ler tu...

dulu2 hanger selalu patah sebab marahkan anak2

ambik hanger kasi pukul kat dinding ke..kat sofa ker...nak takut kan kat dia org tu...

miloais said...

samalah ngan kat umah iols
hanger sokmo tak cukup jahhhhhhh!~

harus lah - my kids bawak baju gi umah nenek depa
then tinggal terus hanger kat sana!

kasihredha said...

baju kot yang bertambah ati...
atau anak2 buat main...


bestnya dpt cakap dgn yan..
mcmana ada no hp yan?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ni mesti buat rotan ank pastu patah...wat2 lupa plak hilang kemana henger tu ye....

nurkass said...

hehe..
tulah yg selalu berlaku kat umah kass..sik hilang jek..

ooo..borak ngan kak yan eh..
ape??suara kak ati cam girl umur 15..!betul ke kak ati..jeles nih..hehe

nabilah_2908 said...

hehehe..baju semakin bertambah...sbb tu makin kurang hanger.. ;)

sorry kak...baru sampai sini...semalam..tak sempat.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE 101

sahromnasrudin said...

kabare waras....ojo kesandung ya..

wes mangan urong? jenengnya opo ki?? orak engerti la....hehehehe

sal said...

kat umah kak sal pun bgitu..klu lambat lipat..maka hinger pun tak nampak..

sahromnasrudin said...

hehehhe maknanya lebih kurang begini..

"khabar baik...jangan tersasul ya.
dah makan belum...??? ape nama hanger tue..tak paham la heheheheh

bahasa jawa cikit je tue :-)

kakchik@ella said...

hahaha .. masalah yg sama kat rmh kita. sokmo tak cukup. hahaha ..

gadisBunga said...

hmmm....hanger makin sikit atau baju yg makin bertambah? heheheh~

Amy Syaquena said...

kita mempunyai masalah yangs ama , amy baru merungut dekat en.hubby...

Piasara said...

"boleh joint de club ni....hanger makin di beli,makin tak cukup...nak2 bila time ujan..kain baju byk nak hang dlm umah,baru sedar hanger tak cukup...."

Rinna said...

Hmm..hanger..kdg2 dok selit2..heheh.. atau pun baju2 kat umah Ati dah bertambah.. sure laa hanger tak cukup.. ce siasat dulu heheheh

diana said...

lain kali kalau beli baju jangan lupa beli hanger sekali..
heheheh

Papa Daniel said...

Mana cukup 2 Dozen , belilah 2 Lorry baru cukup...he he he

sarah-najwan said...

sayalah org yg xsuka guna hanger..sidai baju xdak satu pom guna hanger..

hanger hanya guna utk sangkut baju kurung ngan baju kemeja hubby dlm lemari ajo..hehehe

kak Erna said...

Ati..kalau tanya kabaree
kenala jawab.ye waras..
akak ingat lagi tu..dulu2..cakap la apa pun tak leh kelentong punya semua akak faham..dah 13 tahun tinggal ni..boleh faham sikit2..tapi nak cakap lansung dah tak boleh.
ati kat rumah akak ni..henger tak hilang..cuma patah aje..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tak cukup sebab baju bertambah lah tu .


hehehe..



errr..macam kena kat batang hidung jer ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kita ada no hp kak Yan jugak. Ingatkan nak beli baju sekolah kat kedai dia masa buka sekolah hari tu tapi abg kata jauh nak ke sana.

Harap lain kali dapat jumpa Kak Yan.

jeBateja said...

jgn beli HANGER...beli HANGAR terus...leh lempau je atas lantai baju2 tu....ahakz

rasp said...

ntah2 baju bertambah kot sis hehehehe

Queenie said...

beli hanger dua dozen...
beli baju empat dozen...

camni nak bukak kedai hanger ler...

Abang Jonni said...

hanger tu kena letak gps... huhuhu..

..::SangRatoo::.. said...

hehehe..saya rasa umah mana² pun ada masalah yg sama..maybe kene cek atas almari..bawah katil..hehehe :P

wahida said...

eh, saya tak de pulak masalah mcm ni...kain baju akak bertambah kot?

azzey said...

kena letak nama juga kot.....then end of month, kena wat stock check jugak tu...hu3...

pipoq said...

misteri jugak camni..kalo kat umah sy tu bila hanger ilang je kena tanya kat anak je..sebab dia je yang selalu main ngan hanger tu pehtu ntah mana mana je dia letak..

noor said...

mana peginya tuh kak ati hehehe..termasuk bwh sofa kot

Suriati said...

...lepas angkat baju tu..kumpul2 hanger..and letak dalam kotak@kat almari...klu x mau ilang sokmo..ehehe.... sbb sblm ni slalu ilang..ilang sbb masok bawah katil la... pastu masok dalam kotak mainan anak la..ehhe.

♥MAMASYAZA♥ said...

sebenarnya baju kat umah tu yg makin byk....hehehehe, kena beli lagik hangerrr la jwbnya

~ yus ~ said...

masalah kita sama..huhu.

Tp yus mmg tak pernah letak nama tu, walaupun masa di asrama dulu..

Hanger yus skrg selalu patah budak2 ni main..