Monday, April 11, 2011

Gebu...

Assalamualaikum,

semenjak dah rasa badan semakin berat
kita pun tekad nak turunkan berat badan
lebih-lebih lagi semasa join reunion hubby
baru-baru ini ramai juga kawan perempuan
dia yang masa sekolah dulu slim lagi
rasa bersemangat lah pulak 
jadi kita pun cabar diri sendiri 

2-3 bulan lepas..dah konpius...belon ke bola tu :)

terbaru...uhh malas nk komen..tgk kaki sudah daa..P



harap-harap basikal yang baru papa belikan ini 
akan bantu turunkan sikit kegebuan kita ni ... ^____^


dah talifon angah...sama2 dah minta maaf...TQVM semua ^____~

60 comments:

sahromnasrudin said...

wah!!!! ada basikal tue..kne gigihkan usaha taw..semoga cepat slim kembali heheheee

♥ manje ♥ said...

selamat berjaya... kurngkn sket cukup... (^__^) ~

atty's said...

caiyork2..ati mesti boleh melakukannya

kakcik said...

Dulu kakcik ada dua tiga set alat senaman - tapi semuanya dah di'let go'... Sekarang berat kakcik 86kg! huhuhu....

Daddy Ziyyad said...

~gebu itu menawan~

jom kita sama sama kurangkan berat badan secara sihat..

nabilah_2908 said...

bestnya...nk join sekali boleh tak kak..? hehehe...

pape pun..wish u best of luck..moga matlamat akak tercapai..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PULUT PANGGANG

bujal X said...

ok je saya tengok?

*ayat bodek.

haha~~

Dee said...

pinjam beskal..dee pun nak slim ni..chaiyok2..

anitaare said...

gebu takpe jgn gemm..selamat mengayuh..

dulu lepas bersalin anak no 3 mmg kurus tapi kwn2 ckp tak eloklah rupa kita kurus..kena gebu sikit..hehe

ainnoraini said...

jom ati...kite same2 kayuh basikal tu...

ain pun sedang berusaha nk kuruskan sikit berat badan ni...

terasa mcm berat jer..

Ati Masrif said...

sahrom,

tengah gigihlah ni ..
sampai sakit vontot..heee

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ati,

Semoga berjaya.

Ati Masrif said...

manje,

kak ati nk kurangkan 10kg :)

Ati Masrif said...

atty,

yesss!!!! semangat deh ...heee

Ati Masrif said...

kakcik,

awat di let go kan...
berat gak tu kak..bahaya!

Ati Masrif said...

DZ,

yok..jumpa di taman tasik ye :)

leh caye ke DZ tu..bz snap pic jek..

Ati Masrif said...

nabilah,

thanks..target raya ni kurus skit..huhu

Ati Masrif said...

bujal,

alaaaa....baru nak perasan skit..huhu

Ati Masrif said...

dee,

boleh ..tp yg basikal luar tu...huhu
kuda tu..kedekuk..kedekuk! :)

Hanis Azla said...

selamat maju jaya yer ati.. saya pun gitu juga.. lg nak turunkan berat lagi bertambah2 makannya.. aduhai.. semangat tak brp kental..

sal said...

mudah2n semangat yg berkobar2 tu menjadi realiti..

moga impian akan jadi kenyataan..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

kakngah said...

dulu kita ada jek basikal takbergerak tu. sibuk kite berkayuh, sibuk gak la askar2 nak berkayuh sama. lama2 jadi perabot rumah jek kehkehkeh!! las2.. wakaf kat sape tah.. tak ingat dah.. menyemak jek!

Maya Mayana said...

chaiyokk..chaiyokk..usaha tga kejayaan =P

miloais said...

dah ada dibelikan tu
harus lah kena gigih exercise kan!

:D

..::SangRatoo::.. said...

wah kak atie..caiyok caiyok! hehe :)

Suriati said...

usaha tangga kejayaann akak..ehhe..jgn putus ase.. buln petame kdua mmg sush nk turun ..klu trun pn 0.4, 0.5 cm tu..but jgn putus ase k..sekurang2nya 6 buln n sentiase amall..hehe..cam 5S lak..

nurkass said...

comel la kak ati..
putih gebu gitu..hehe

semoga kak ati berjaya mencapai cita2..move on...hehe

diana said...

mesti boleh kak ti..
rajin bersenam mesti turun nye..
apa2 pun bersenam yang penting...
saya bersenam sehari setengah jam je..
tak lama pun..
saya boleh kak ti pun mesti boleh!
malaysia boleh!!!!:p

kasihredha said...

yesss...go ati go
good luck..ati

Rinna said...

Wahh bestnyaa hubby belikan basikal.. Moga hasrat akan tercapai.. Good luck okey.. :)

::..daYa..:: said...

salam

jangan putus ada
teruskan usaha nak ilangkan berat badan :)

NM02 said...

aloha.. leh pinjam itu beskal?

~ yus ~ said...

semoga berjaya turunkan berat badan ye kak ati...:)

pinjam basikal tu boleh..hehe

gadisBunga said...

aishhh takleh jadi ni! gb nak kurus jugak! tapi siyes tak larat nak nunggang maxi rider kt umah. rasa cam nak jual timbang kati je. heheh~

Cik Pah said...

kita kalau kaki dah sakit tuh maksudnye dah berat lah tu...kira pandai pandai lah diet ker ape ker ..

gud luck untuk akak..pasti boleh punya

So Shy Lady said...

haha rajin2 naik bsikal yer ;)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, lepas nie lebih bersemangat ler nak kurus kan badan?

Ciklinn said...

boleh boleh.. sila kayuh basikal laju2 hehehhe..... selamt menguruskan bdn yer.. heheh

linnni pun dah naik balik dah... asal tgh malam lapo... asal lapo tgh malamm camno?

sarah-najwan said...

huhu..sayalah org yg nok gumuks..
camne eh?

skrg berat saya 43kg aje..
nok turun sehari xmkn..da susut sekilo..nak naik berat..mok wey..pyh amat..huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gebus itu comel. kita pun dah bam-bam gak ni.


semoga berjaya !



*Kita pakai dry-sauna tahun lepas tapi dah terperuk. Hangat-hangat tahi ayam jer kita ni... huhuhu..

Nasib baik abg tak bising.

suri solehah said...

salam ati..go..go.hehe

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Selamaty berjaya...makan pun kena kurang tapi jangan skip breakfast, lunch dan dinner

azieazah said...

ATI... kuatkan semangat. Mesti boleh!

Kak Azie jelez tengok basikal tu. Lawo beb!

Citarasa Rinduan said...

ati kita serupa....................
hahahhahaha............
memang risau kan, bila terlebih gebu....
aduh,..

Cikgu Nurin said...

Go Go go Ati go.....Ati boleh...

h4ni3 said...

saya pun nak kena start naik basikal semula pasni
huhu~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jeBateja said...

hik...hik....larik satu padang sekolah laaa.....larik dlm rumah jerk busan....23 minggu basikal tu dah disishkan...ahakz

bunga said...

sis cayok222..hahaha..bunga pun nak join leh x?/heheheh

pipoq said...

berapa kilometer dah mengayuh tu ? hehehe..

cik bahulu oren said...

caiyok caiyok..hehehe
nnt akk ada free je, bley exercise slalu...smoga misi akk tecapai :)

maya amir said...

kalau msia boleh..akak mesti boleh:)

p/s : akak ade tanye maya sakit ape kat blog kan.. akak leh read kat sini:)

http://mumble-bubble-talk.blogspot.com/2011/04/slipped-disc-sakit-sendi-facet-part-1.html


http://mumble-bubble-talk.blogspot.com/2011/04/slipped-disc-sakit-sendi-faset.html

Amy Syaquena said...

Good luck ok..

qemaishak said...

chaiyok..chaiyok..ada basikal baru tu semangat sikit tuh exercise lam rumah je

Queen said...

nik pun tgh gebu..harap2 masa dalam pantang nanti sedor diri dan terus gigih berusaha kembali pada shape asal..hahhaha

rasp said...

caiyok sis...mesti leh nye...
dah ada basikal tu lagik berkobar2...

kakchik@ella said...

gd luck ati. mesti boleh punya tu.

Ayuraza said...

hahahha..
comel betol akak oiiii naik basikal tu..mintak je kat papa..sure papa kasi punya...
kena work hard pasni..^^

ratusiput said...

good.ratu mmg support habis kawan2 yg nk kurus ni...motivasi utk diri sndiri gak :)