Wednesday, April 6, 2011

Dah Musim

Assalamualaikum,

musim panas terik lepas tu hujan lebat
sekarang ni dah jadi musim penyakit pula

dari anak-anak hinggalah 
ke laling tua pun kena demam
sakit tekak dan batuk

nasib baik mummy sekarang 
dah mula bersenam balik
jadi masih kebal lagi untuk 
menjadi nurse peribadi untuk 
semua orang dalam rumah ni
alhamdulillah...

tergolek tido saje...cuti tak gi sekolah

tengah tengok tv..tahu2 dah tido juga...

ala...sian jujur saje muka tu...bila sihat nanti...fengsan mummy ^__~


tengah berusaha kurangkan makan waktu malam ...
nak sihat demi keluarga juga..... ^_____^

52 comments:

kakcik said...

Kakcik dah dua malam skip makan. Tak tahan dah rasanya nak bawa badan yang berat ni.

Ati dah ambil no hp kakcik? :)

Ati Masrif said...

samalah kita kakcik
tak larat bw badan..
kakcik dh hantar kt yahoo ke..TQVM :)

kakngah said...

aku hari2 makan malam
acane tuh nk kuwos???
huwaaaa!!!

Cekodok said...

kak ati g naik beskal ronda mana lak.. kekeeke

nabilah_2908 said...

alahai..kesian... ;)

gulung2 rambut Syahmi...rambut ni ikut mummy dia eh..? :)

Cikgu Nurin said...

Laaa..sian...dan kita ibuk ibuk mmg kena sentiasa sihat sbb kena jadi nurse pd org2 yg kita sayang...

Ati, amek ler citer tu...tak jual pun..he he..ok, nak bertolak ke dewan exam da ni..byeee...

anie said...

musim demam la akak..
anak2 saya pun batuk selesema..sian tgk dorgnye

Ati Masrif said...

kakngah,

ni tengah berusaha!!
:)

Ati Masrif said...

cekodok,

naik basikal depan tingkap je...hihi

Ati Masrif said...

nabilah,

rambut tu ikut papa dia :)

Ati Masrif said...

cikgu nurin,

betui..betui...
selamat berjaya cikgu!!

Ati Masrif said...

anie,

nasib mama sihat lagi kan :)

ainnoraini said...

betul tu ati..musim penyakit pulak..bile gi klinik tu..ramai jugak pesakit yg nak jumpe dokte...

cantik rambut syahmi tu ye...anak2 ain semuanye lurus jer..

bujal X said...

oh adik cepat kebah tahu!

sahromnasrudin said...

comelnya dia tidur...dah bangun pasti cergas sampai tak terkejar mummynya kan heheheee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

salam sis...skrang nie musim xmenentu kan..sebab tue demam cepat jerk nak hinggap kat budak2 kan..kita yang besar nie pun kadang2 kena jugak...xtahan dengan keadaan cuaca....take care sis...n get well soon tuk anak2 akak...

DrSinga said...

bila ramai orang sakit .. mereka adalah rezeki saya...

jahatkah saya ?
:)

bunga said...

alaihai..tiba2 ngntuk gak..ahhaha

DrSinga said...

kenapa Syirah macam nak bernasyid??
* tuuu... sambil memuncungkan mulut ke side bar itu *

Queen said...

skang panas kan..hari2 rasa macam sauna je..semalam hujan..dapatla tido..

rambut lawa.. =)
curl2 gitu

Hanis Azla said...

mmg musimlah skrg ni.. sana sini dgr org tak sihat.. harap2 cepat sembuhnya.. mmg kena jaga kesihatan diri kan sblm jga org lain.. saya pun sejak makan malam sblm pukul 6 ptg ni nmpk ada juga turunnya..

kasihredha said...

berusaha & terus berusaha unk turunkan berat bdn.
Tapi masalah dgn akak ni, selera makan tak nak berkurang.

miloais said...

kesian kat anak2 yg tak sihat tu...
comel syahmi!

moga depa cepat sembuh ye
jangan culas makan ubat!

Penjejak Mimpi said...

kak ati..

sy skang ni kalo rase tak lapar sangat, mmg tak makan malam. kalo makan pon, stakat 1-2 kpg roti ajek.. :)

Kakzakie said...

Kalau ada ahli keluarga sakit memang kita pun rasa sakit sama.

Sabarlah ati. Memang musim batuk/demam sekarang ni.

♥MAMASYAZA♥ said...

sama gak macam akak, skip mkm mlm, dah bulat sekrg ni, en. abah kata, dah nampak pendek....hehehe

qemaishak said...

kak, suami qema pun demam tu, harap2 baik la kat rumah tu nak cuti dia tak bagi..katanya takde apa2 dia blh bgn lagi huhu

Harap suami & anak2 akak cepat sihat ye.

- GC - said...

ala, comelnya muka masa tido. nampak sgt tak larat tu.

pipoq said...

cobaan..hehehe..setakat ni alhamdulillah takde apa apa lagi melanda keluarga walaupun cuaca kat Ipoh ni pun agak drastik perubahannya..

apa pun sy doakan semoga family kak ati cepat sembuh..

Cik Pah said...

kalau tak makan malam saya moody nnt.. hehehe

h4ni3 said...

a'ah
kat klinik pun dah start balik ramai yg batuk selsema

Cik Ezy said...

2la.. musim org sakit..
saye pon sakit mulot ni..
huhu

Rinna said...

Srkg nie mmg musim demam.. cuaca tak menentu.. Alhamdullillah Ati masih sihat leh jaga budak2 tuh..kalau tak ngan mak2nyaa jugak laa tergolek dog ekk.. :)

gadisBunga said...

aishhh...nape sume org tgh dalam mood nak kurus ni?? ala...!!!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

Nasib mummy nye 'kebal' kan..ley jadi nurse peribadi utk jage family yang tak sihat...:)

sekarang memang musim tak sihat kan kak...sebab cuaca tak menentu kan...

nurkass said...

hai kak ti cayang..
emmm..cuaca tak menentu sekarang ni kak ati..
jururawat sepenuh masa la ye..hehe

kak Erna said...

Ati.alhamdulillah ati diberikan kesihatan yang baik buat menjaga anak2 dan ayahnya.

cemomoi said...

member yang ada kolam beso bela ikan pon kata ikan dia pon demam dek cuaca tak menentu tu... bahaya sebenonya bukan pada manusia je...

harap semuanya cepat sembuh

Daddy Ziyyad said...

sekarang ni mmg season influenza...just keep body hydrated, minum air banyak2...

suri solehah said...

salam..samalah anak aida pun on off demam dah hampir dua minggu dah...

Kunang-Kunang said...

Musim hujan panas, hujan panas, ramai yang tak sihat.

Mudah2an mereka cepat sihat.

diana said...

kak ti..
saya pun dah rasa macam tak sihat ni..
tapi baik tak sihat sekarang dari tak sihat minggu depan..
minggu depan nak balik kampung adik bertunang..

=sz= said...

didoakan semoga anak2 kak ati cepat sembuh ya ...

selamat tinggal lemak tepu! heee

sal said...

moga cepat sembuh serta dpt menjalani kehidupan yang sihat..

cumilnya anak2 yg tergolek2 tu..

kakchik@ella said...

hmmmmm .. aiman pun tgh demam.

sarah-najwan said...

skrg famili saya seme da sihat
2 mggu lepas je kami diserang wabak ciken pox..ehhehe

rasp said...

hope they are feeling better now...
mummy datang jaga aunty rasp leh tak...
aunty selsema huhuhu ;)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sakit-sakit pun syommel jer Syahmi..


Semoga anak-anak Ati segera sembuh.

Yan said...

sekarang ni mmg musim lah.. dua anak akak asyik complain sendat idung lah. apa lah.. so, suruh telan vit c je lah..

adarnadzmie said...

sian kan klu anak2 demam ni.. kita pun turut rasa sedih... semoga semua sembuh seperti sedia kala..

aNIe said...

Ati... Alhamdulillah bila anak2 sakit kita masih sihat... semoga ati akan terus sihat untuk menjaga mereka...

Selalunya cuaca macam tu... orang kata cuaca penyakit...

asliner said...

tau xpe..
sekarang nie bukan setakat musim hujan..
lepas tue terik..
perubahan cuaca kadang kala membuatkan ststem badan tidak dapat menerima..
dan akhirnya membawa kepada batuk2+selesema..
*ayat formal gitue* (^_^)