Monday, April 18, 2011

Bertahun Lama Tak Sampai

Selamat Petang,

turun ke KL hari sabtu baru ni bertujuan 
nak lawat MIL yang ada di rumah SIL
tetapi atas pengaruh daddy ziyyad 
kita menyimpang ke area sogo dulu



singgah Pertama Complex dulu...lama tak mai sini 
tak banyak yang berubah pun...tetap ramai orang


papa nak pergi bahagian barangan motor saje kat sini 
tengok aksi seksi syahmi atas motor 


bawah PC ni ada kedai Reject Shop yang banyak 
pilihan baju...besar juga RS di sini 


sampai di sogo kami berpisah...papa dan anak2 ke food court
kita ke children level...pasai ramai orang sangat!
dapatlah beli seorang sepasang coz dah banyak habis size
dan dapat beli 2 botol susu BPA free...mcm mummy ziyyad beli :)



keluar dari sogo kami lepak kat main entrance ...ada show 
kat situ dah jadi berserabai kat luar tu ...ramai yang melepak
dan siap ada orang2 jual goreng pisang, buah-buahan lah...


kesian sogo... dalam ada class ... luar kureengg skit  ^______~

41 comments:

kakngah said...

dah lama tak jejak kaki area jalan TAR. biasanya setahun sekali jekla.. time ramadhan hihihi!!!

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

kita jarang pergi kat tempat yang byk orang, serabut dan sesak selain dari tempat jual buku (^__^)

erk syahmi tu tido ke atas moto? ~

ratusiput said...

tu la kl namanya... :)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak kena g kursus kat kl 24/4 ni, ami siap tanya, ami sakit camni pun, mama nak g kl ka ??? terkedu sekejappp

Penjejak Mimpi said...

last week sy gi gak sogo tu. tapi saje cuci mate ajek. bukan nak beli ape pon..

jalan TAR? lagi le kalo buleh takmo singgah. benci dengan keadaan yang bersesak!

cik azeya said...

saye tak penah pegi sogo kak ati. gitu rupenye keadaan kat sane. -_-

Daddy Ziyyad said...

bulan depan harapnya ada sale lagi kat Sogo...saya nak gi tabur duit kat situ lagi...ekekeke...

syahmi memang betul betul ikut muka akak..:)

sahromnasrudin said...

dulu masa kjer kl, hampir setiap hari ke sogo nie..bile dah kne transfer luar kl nie...6 bulan sekali pun lum tentu ke sogo huhuhhhh

ainnoraini said...

kalau time sale mmg seronok gi sogo tu...kalau nak dekat raye selalu pegi sane beli baju untuk anak2...

bulan lepas ade pegi tapi cuci2 mate jer...

kakcik said...

Kakcik pun dah lama tak masuk ke SOGO tu. :)

diana said...

tak ngajak pun..:(
hehehh

wahida said...

eh kak, sabtu lepas saya ada dtg sogo...tak jumpa akak pun..hehehe...

Cikgu Nurin said...

Wahhh..ini tempat lepak kita ni....buat window shopping pun, ada gak yg terkeluar ikut window tu....lepas exam last hujung minggu ni, nk terkam lah...

cikceriacorner said...

akak..nanti nak g sogo lg roger ek..heheh..bleh jumpe akak..uma kita kat kg baru aje..heheheh

sal said...

lama tak gi sogo..untuk cuci mata..tntu meriah yee

jeBateja said...

ini kawasan manyak olang oooo...kita tak bebrapa suka nak gi...kalau nak gi pun...sure lepak kat hotel dulu....sebab tak lalu redah waktu puncak yg gamai olang....

sarah-najwan said...

wow..pertama kompleks..tempat diriku dan hubby tengok woyang gambar..hahhahaha

anitaare said...

ms kita keje kat leboh ampang tu selalu gak la gi sogo time sale..gi waktu lunch..huh mmg sesak

faisal apardi said...

salalu saya p pertama beli brag kamera je..benda lain tak pun..eh lupa lak tak pun lepak kedai member kat sane

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tempat permainan roller skate masa kita remaja ni!


Sekarang ni kalau nak pergi kena naik STAR dari BBSentul. Tak larat nak tempuh jem.

cik fai said...

kakak:)

fai nak motor besau tu boleh tak ( dgn gaya merengek rengek )
hihihihih

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Atie,

Wah shopping sakan yer.

dinor's family said...

salam kenal,wow bestnya turun kl kn...kita dah lama xg sana,masa anak satu ada turun, bla anak dah ramai n bsek lg langsung xg sana.

gadisBunga said...

siyes saya dah bertahun2 tak jejak sogo tu kak. ape yg menarik sekarang? wink wink!

kak Erna said...

Ati..memang pandai daddyziyyad berkempen..sampaikan ati terpengaruh ni..he he..
akak tak sanggup kesogo tu..tak sanggup nak beratur panjang untuk membayar..

Cik Ezy said...

lalu dpn sogo prnh..
masok xprnh ag..
hihikk

Zullism said...

tempat bercinta ni akak ...heheh

cemomoi said...

oit dah dekat dengan opis ni... sogo tu la

aNIe said...

ati...akak lama tak pergi sogo dah... biras selalu promote kat akak suruh pergi bila ada sale... tapi malaslah nak pi naik train.. nak memandu...aduh... sesat barat nanti...

ana said...

ari tu ada gi KL tp sbb trip opis x sempat nak sggh sogo...tp memang tgh sale! :(

..::SangRatoo::.. said...

kak atie..jue ada tag kak atie dalam blog tau..gambar lalink tue n lalink muda tu leh masuk contest..hhehe mari~ :)

So Shy Lady said...

ms kj area ctu dlu slalu pgi...skrg nih t.pnah! susah nk parking

sogo klau buat sale mmng best kan!

Adyla said...

wau...bestnye jalan2 makan angin..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

caya lah model moto tu....

h4ni3 said...

jual goreng pisang bagai???
huhh.. memang dah transform jadi mcm kat indon pulak!

NM02 said...

lama tak masuk petama... lama tak cuci mata kat reject shop... tapi selalu ke sogo dan jalan tar..

Mak Su said...

dah lama sy tak lalu area situ.

nanti maksu kat booth ana muslim

Nora Shahaira said...

memang ak de peluang nak ke sana..hubby pantang ke tempat ramai orang sesak-sesak ni..nak masuk kl dengan kereta pun dia mengelak juga..jalan aje la sekeliling shah alam ni aje

nabilah_2908 said...

sy suka g foodcourt sogo...dok dekat2 dgn air terjun....

ada lagi kan kak air terjun kat situ..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
REZEKI PERTAMA 2011

DrSinga said...

saya yang duduk KL pun dah 4 tahun tak gi Sogo ni..
sebab...
kawasan jem sedonia di sini..

pipoq said...

sejak naik KLCC ngan Midvalley, memang Sogo dan yang seangkatan dengannya dah jadi kurang tumpuan..