Wednesday, March 16, 2011

Untuk Minum Petang...Campak-Campak Je...

Assalamualaikum,


bersiaran lambat lagi hari ini...
almaklumlah kepala puan punya blog masih weng lagi

musim hujan setiap petang sekarang ini
membuatkan perut sentiasa menyanyikan
lagu keroncong.....

ini yang kita buat untuk anak-anak yang sedang 
cuti sekolah tapi mummy tak larat nak buat yang heavy meal
alasan lagi...ke ...malasss :P



roti di celup dengan telur dan goreng dengan planta
dah masak panas-panas tu kita taburkan dengan 
serunding daging di atasnya

walau nampak comot gitu..
tapi sedap tau...cubalah 
minum pula dengan teh tau kopi panas....
 



susah nak cari serunding di sebelah sini ...ada sesiapa jual online tak ...?

36 comments:

rasp said...

ala sis...
bila sampai part serunding cam fenin skit...
susah gak nak dpt kt kl nie...

nabilah_2908 said...

sedapnya kak....lapar la pulak...huhu..:)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW: HIJAU ITU INDAH DAN PERMAI

Adinda Amy Sensei said...

sedapnye roti celup tuu kak ati...

♥MAMASYAZA♥ said...

serunding tu cicah ngan ketupat mesti sedapkan

nurkass said...

kat s.alam ni mmg banyak ..
tapi regenye mahai..hehe

pos la sini sikit..sedapnye..

diana said...

kat pekan rabu alor setaq banyak la..
sekilo 40 ringgit kot..

Dee said...

sedapnya roti telur letak serunding tu..yummy..

Cikgu Nurin said...

Sllurrrpppp.....makan serunding kat atas tu jer...:)

NM02 said...

serunding?? teringat bulan posa. ahaksss

sarah-najwan said...

xpenah mkn gini..hehe

serunding tu MIL saya salu bg..kat klate pom mahal gak..ikut jenis daging..jika daging lembu tulen tu..maunyer 40 hengget kot sekilo..jika daging lembu impot..murah kot..

kami mmg ada stok serunding..wat makn nasi time xlalu..hehe

Aanas said...

salam ati,
sungguh menariks, tapi macam rasp kata lah, bab serunding tu macam susah sikit... kalo taim tak raya cam ni susah sikit nak dapat.

Cik Jari said...

sedapnye..terliur tgk..

Hanis Azla said...

alamak.. mmg mengancamlah ati.. boleh try juga ni..

miloais said...

iols baru lepas minum petang
roti cream roll jerrrr
maklum le.. kat opis ni ha

kasihredha said...

sedapnya atie...
pos kat akak 2 keping ye ;)

ainnoraini said...

petang2 mcm ni..lapar la pulak...belum minum ptg lagi ni...

boleh la tiru resepi ati ni...

gadisBunga said...

ini spesis resipi campak campak mengancam ni. serundung daging yg sedap biasanya org kelantan buat kan?

*mahal*

heheh~

cikceriacorner said...

wow..akak..bestnye..

nak banyak..heheh

kakngah said...

ptg ni kita 'buat' donut big epel jek.. hihihi!!!

Daddy Ziyyad said...

roti telur tu kalau tepek sardin...perrgghhhhh...:)

Queen said...

sini pasar pagi ade jual...esok pagi ada pasar pagi..nak?..saya belikan..

owwh..boleh letak serunding ye lepas tu..selalu buat kosong je..pastu makna la dengan gula..yabang makan engan sambal..

h4ni3 said...

kat warta bangi ada jual serunding.. time raya ke, tak raya ke, memanjang ada :)

Mutiara Bernilai said...

salam kak ati..

wahhh..biase goreng roti salut telur aje..tu pun xgoreng dgn planta..

tambah serunding eh..

aishh..mcm best je..

kne try ni..

thanx kak! :)

mr.curly said...

uihhh ok gak mkn camtu..tp kan mesti bebudak tu xsuko ble cuti skolah psl ble cuti skolah je mak ehh masak yg tu yo..hikhik

kak Erna said...

Ati..akak beli serunding bila pi kota baru je..memang terasa sedapnya..
kalau dah ada serunding..akak pun nak cuba roti ni..

intan.maisarah said...

dah lapar.
nampak ape pun sedap
haha

Citarasa Rinduan said...

wah!!!!
daku terkarisma...
bukan sebab apa...roti serunding bercelup gorengmu mmg menyelerakan..

tadi ayu makan pau inti kacang dan milo o..
nyami..

=sz= said...

kak ati!
meh la CAMPAK roti yang mabeles tu ke sini...nyummmy!

cemomoi said...

tak pnah dengo lagi makan roti dengan serunding, kena cuba ni

Syahmi Daniel said...

Sedap Sedap ,rugi tak cuba he he he , Kalau tengah lapar lagi sedap.....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

campak-campak yang buat sedap tu !


cer cuba tabur dengan serbuk kayu manis+ gula halus...sedap jugak !

Cekodok said...

lama tak makan ni.. hehe.. sedap nih... letak sos sikit ke... perghhhh

ghost writer said...

ini paling ringkas dan paling tidak ada yang tertinggal pada pinggan..

licin...

Cik Pah said...

cik pah kalau nak makan serunding ..pergi beli kat pasar malam jalan tunku abdul rahman.. mmg ada satu stall tuh jual..sedap tapi mahal sket..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

saya rasa kalau tak letak serunding pun dah sedap dah tue kerana tuannya dah cukup resepi untuk menjadikan ia sgt sedap kan

Kaseh said...

nyummmmmmmmmm......hehe