Wednesday, March 2, 2011

Secuit Pengorbanan

Assalamualaikum,

baru saje di beri sedikit kesusahan 
sudah resah gelisah....mengeluh panjang
ntah bagaimana perasaan orang yang 
sentiasa hidup dalam kesempitan kan...

itulah yang kita rasakan sepanjang bulan lepas
nak menghabiskan bulan februari yang hanya 
ada 28 hari pun terasa lama
semua terpaksa di sekat...
nafsu jalan-jalan...makan yang enak-enak..
apalagi nafsu nak bershopping...
memang sekatan antarabangsalah

semua kerana memberi laluan untuk hubby
berabis ribu-ribu untuk menukar buah hati baru 
dari yang lama tu...opps...not me...wokey !
apa yang buat papa happy ...kami rela berkorban
walau hanya secuit pengorbanan tu 
tapi seksalah juga kami anak beranak ...huhuhu~

marilah nak kenalkan buah hati baru hubby kita


*
*
*
*


welcome buah hati baru...selamat menjalankan tugas ..hihi


bye-bye buah hati lama...dah 5tahun tua ...bersara ler


tak suka hubby bawa motor ....tapi dia suka dan keadaan yang sentiasa jam  jugak...

62 comments:

kakcik said...

Cantik buah hati baru tu - nampak ranggi. :)

nurkass said...

salam kak ati,
haihhh...
wat suspen jek...
igt buah hati ape td..hehe.

♥MAMASYAZA♥ said...

fuyooo berkilat2 buah hati baru

Kakzakie said...

Buah hati baru tak bimbang menyusahkan perjalanan berbanding yg dah tua sikit. Ewah... memancar kilauannya....

nur said...

Wah. Cantik si baju biru buah hati baru.
Berapa beribu- ribu agaknya tu. Model apa ni ye?

ainnoraini said...

cantik tu...blue caler lagi..
tapi boleh gak ati tumpang naikkan...

sahromnasrudin said...

wa!!!! best motor tue..kalau layan lap kat bukit putus, memang power tue..org kata, memang superb la huhuhuhhh

Arizakiah said...

Salam ziarah..
Akak sentiasa berkorban apa saja untuk keluarga....

Lady of Leisure said...

salam perkenalan.. :)

nabilah_2908 said...

wah.....bergaya la hubby akk bawa motor tu nnti... :)

cikceriacorner said...

wow...berkilat..hehhehe

xpela..asalkan semua eppy..hehehhe

Isteri Yang Comel said...

wah canteksungguh buah hati baru tu...

joliegud said...

wah..sexy nyeh la buah hati baru sidia tu.. tp semestinya ati jugalah yg dekat dihati dia kan kan kan....(^_^)
u dah sihat ke? sorilah lama tak berkabar..nnt kita calling2 ek.. take care my dear..

Ati Masrif said...

kak cik,

motor kegilaan ramai lani...

Ati Masrif said...

nurkass,

ha..mesti pikir lainkan..huuhu

Ati Masrif said...

mamasyaza,

yang baru mesti selalu dilap sampai silau..hihi

Ati Masrif said...

kak zakie,

tulah punca utama tukar tu..lebih selesa

Ati Masrif said...

nur,

tolak motor lama
tetap kena bayar ribu2 lagi..huhu

Ati Masrif said...

ain,

dah boring ..yg lama dah merahkan
dah naik pi mkn cendol..uhh laju tu..hihi

Ati Masrif said...

sahrom,

wahh...kata anda bagaikan
anda pun layan motor kat lap gak
cayalah..huhu

Ati Masrif said...

arizakiah,

salam perkenalan..

apasaja..untuk family kan..^___^

Ati Masrif said...

lady,

salam perkenalan..TQ sudi singgah sini ^___^

Ati Masrif said...

nabilah,

bergaya lah juga...
tapi yag penting laju skit dari yg lama

Ati Masrif said...

cik ceria,

haruss ...berkilat
happy dan ceria..hihi

Ati Masrif said...

IYC,

bolehlah..secntik harganya ...huhu

Ati Masrif said...

jolie,

mestilah..bini kan..

alhamdulillah sihat, hari tu i call u
tapi u tak angkat dong...

~ yus ~ said...

wah, mesti seronok cik abang akak pergi kerja hari2 dengan buah hati baru ye..:)

Adzriel AB said...

jangan merempit tau... memang le..kalau dah jem, bawa motor lebih berbaloi.

sarah-najwan said...

somi saya lak..dok asik baiki buah hati lama dia..huhu..

saya pulak xbg beli baru sb buah hati tu guna utk meround sebelah ptg ngan mek sarah ajo..hihi

h4ni3 said...

en papa sila jangan join mat rempit
sila bawak kak ati juga jalan2 dgn buah hati baru itu

hehe
so masuk bulan 3, dah boleh shopping, boleh jalan2 la ye kak ati? ;)

Red Riding Hood said...

hahaha dear abg wan!!

shasha nak g report mak..sekarang jgk nak call...biar mak bising..haha

sissyira said...

salam

yang naik motor besh,,boleh rempit.ngee..

Ayuraza said...

amboiiii..
tu berkorban sungguh kan kak..hehe
suami saya pun suker..tapi belum tiba masa lagi nak beli superbike yang 40k above tu...hehe :P
baik bagi saya shoping je kan besss..

Ayuraza said...

amboiiii..
tu berkorban sungguh kan kak..hehe
suami saya pun suker..tapi belum tiba masa lagi nak beli superbike yang 40k above tu...hehe :P
baik bagi saya shoping je kan besss..

gadisBunga said...

wuyoo...ganteng tu buah hati baru tu kak!! hihihi~

rasp said...

wahhhhhh biru mata hitam ku hehehehe...
tapi iye le kalo jam teruk nak gak merempit hehehehehe

Ati Masrif said...

yus,

bersemangat bukan main lagi..hihi

Ati Masrif said...

adzriel,

mmg pun..
tolak minyak..tol..masa..berbaloi2

Ati Masrif said...

sarah,

sebelum ni asyik2 repair je
habis beratus gak..baik beli baru

pipoq said...

hehehe..sy tak dapat lampu hijau nak tukar 'kuda' baru..

apa pun sy doakan agar hubby kak ati sentiasa terpelihara keselamatan waktu di jalan raya tu..apa pun tahniah utk hubby kak ati tu sebab dapat buah hati baru..hehehe..

Ati Masrif said...

h4ni3,

papa....
baca tu doktor hanie pesan...^__^

masuk bulan 3..boleh kot gi ronda2
terapi minda..hehe

Ati Masrif said...

RRH,

mak dah tau ..
siap pesan tabur beras kunyit..tp
akak tak buat lagi..tak reti..ahaks

Ati Masrif said...

sissyira,

amboii...pandai gak rempet..merempet yek..hihi

Ati Masrif said...

ayu,

korban banyak doh tu..hehe
lani..semua duit..gi kedai runcit pun
leh habis 20 rgt tau...huhu

Ati Masrif said...

gb,

mmg ganteng..aceh..lama tak dgr ayat tu
bulanan pong sama gak...gantenggg..ahaks

Ati Masrif said...

rasp,

sebenornya kita tak suka hubby bw motor...tp nk wat camne kan..keadaan memaksa...mcm lagu pula ..hihi

diana said...

amboi..
rasa muda semula bila bawak buah hati baru tu ye??
hehhe

kakchik@ella said...

wah ati, pasni jgn lupa merempit dgn leather boot dan leather jacket ye. hihi

miloais said...

fuyooooooo!~ cun beb!

Daddy Ziyyad said...

cantik motor tu...

ps: husband kerja di KLIA ke? Atau Ati yg kerja di sana?

Papa Daniel said...

Terima Kasih Kepada Familyku he he he , Anak Birthday bapak dpt hadiah ha ha ha .....Cayang semua.....

NM02 said...

wow... yang baru tu power la. lagi cepat la sampai opis ek.

amek award okeh ^__^

Cik JuE said...

boleh naik motor jalan2 petang ngan cik hubby romantik gitu...

Cik JuE said...

boleh naik motor jalan2 petang ngan cik hubby romantik gitu...

qemaishak said...

nampak sasa gagah perkasa buah hati baru tu hehe

motor mmg berguna la lau jln sntiasa jam ni :)

suri solehah said...

hehe..pasni boleh ati buat gaya awie n era huhu

Cik Pah said...

phewittt... bleh lah lepas nih kak ati ngan hubby merempit tiap tiap petang..hehe

Cik Pah said...

oh luper lak.. happy belated birthday to farah n syahmi yer.. moga jadi anak yg soleh dan berjaya

kakngah said...

blh buat merempit nih!
kehkehkeh!!!

Cik Ezy said...

ensem bergaya wahati baru..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

biru ! suka-suka-suka..



kalau dah terlambat, abg kita pun naik buah hati dia jugak tau !

azieazah said...

Awas, jangan sampai merempit tauuuu...

wahhhh tingin nak bonceng belakang. Ahaks!