Thursday, March 10, 2011

Lata Iskandar

Assalamualaikum,
 
Selamat berhari khamis sahabat semua
ada tak yang berpuasa sunat hari ini?

pernah sampai ke Lata Iskandar?
terletak di Hutan Lipur Lata Iskandar
hanya akan bertemu jika perjalanan masuk dari Tapah  
atau nak turun dari Cameron Highland




pertama kali bertemu Lata Iskandar ini
kita terpegun seketika.....
wah...sungguh indah ciptaan Allah
tak sangka di Perak ada tempat yang cantik seperti ini




rasa tak selamat untuk mandi kerana airnya deras
bolehlah kalau nak main-main saje ...
gambar ketika kami dalam perjalanan 
ke Cameron Highland awal tahun lepas

sebenarnya ini n3 nak cepat...hihi
banyak kerja hari ni...pada yang kita tak sempat
singgah lagi...akan ku terjah juga nanti...wokey 


kalau tak masuk rindu...bila dah masuk....tak cukup waktu....^___~

36 comments:

Daddy Ziyyad said...

selalu lalu aja depan air terjun ni masa on the way naik ke CH

kasihredha said...

cantikkan air terjun ni..

bujal X said...

tapi air betul sejuk~~~

Kakzakie said...

Seronok main air.... emak ke anak yg seronok tu?:)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun penah sampai skali kat lata iskandar ni, time turun dari cameren highland dulu, tp mmg best

NM02 said...

rindu plak kat ulu yam. hehehe

diana said...

saya suka air terjun berbanding pantai..
pantai panas..
tak sejuk macam air terjun..kan??

Queenie said...

Ati..
rasanya ada beberapa resepi dlm blog akak, yg kat rumah lama pun, ati amiklah mana2 yg ati rasa sudi.Boleh masukkan dlm blog, bila2 masa, keizinan sentiasa terbuka setiap masa pada sesiapa pun jua, tp maklumlah resepi yg tak seberapa, tentu rasanypun tak sehebat mana.

Satu pesan akak, takyahlah credit bagai, tu resepi sedunia..kita boleh sama2 guna. Kalau mintak halal, akak halalkan selama2nya...

jaga diri dan keluarga baik2 ati, akak takkan menulis lagi....sayang ati. ~ Mak Q.

ainnoraini said...

bestnye main air..sejuk jer rase..
kalau dpt mandi manda lagi bestkan...ati..

Zura said...

2 kali sampai sini..mase nk g cameron...sure singgah sini..mmg terpegun dgn air terjun kat sini...

nurkass said...

salam kak ati ku cayang..
owh..ada lalu tapi tak pernah singgah..ada penempatan org asli kat area tu kan..jual petai dll..

Rinna said...

Pernah singgah jerk..tak penah mandi.. Mandi pun kat Kuala Woh jer..air sungai yg sgt sejuk.. Dah lama tak mandi sungai..laa.. bila la nak pergi nie..

Dee said...

pernah singgah..tp x mandi..mmg cantik..

kak Erna said...

ati..biasa nampak dari jauh je..tapi tak pernah singgah.

gadisBunga said...

tek penah singgah lagi kak. lalu gitu2 aje. hu~

Adinda Amy Sensei said...

air terjun yang menawan..bikin hati tertawa....

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam ati, air nyer sejuk giler tuee...teringat masa p hujung tahun lepas ke C.H.

kakngah said...

1st time g LI thn 97. camping & jungle tracking. penat mendaki, berendam jap. lps tu smbg balik.. dah kering, berendam lg.. kehkehkeh!! sampai ats buat flying fox.. adukk.. mmg kenangan manis la.

tp,
skrg jgn mintak wa mendaki + flying fox tu yer.. wa gayat hoccay!!~

Wage Rudolfsupratman said...

wah cantiknya pemandangan..nnt pegi sana lah saye.eh followback ok!

qemaishak said...

cantiknya..subhanallah.

miloais said...

ohh... iols penah mandi kat air terjun ni
sejuk gilerrrrrrr!

~ yus ~ said...

Cantik! Yus tak pernah sampai Perak, apa lagi ke Lata Iskandar..huhu

cik nurussalwa said...

rasa rindu air terjun m'sia..
air terjun new zealand mcm yg dlm taman tu je...
-_-"

Mutiara Bernilai said...

wah..teringinnye nak p..

mutiara tak pnah p Perak lg -_-"

rasp said...

dolu2 lalu je...
tak pernah singgah pun...
rasa cam sejuuuukkk mengigil gitu..

sarah-najwan said...

mmg channntekkk
sejuk jiwa raga dok sini..

saya xpenah pi lagi..
alang cameron hilen pom xpi..huhu

nabilah_2908 said...

cantiknya...sy tkpernh sampai ke sini lagi... :)

suka dgn ayat akk yg last.... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KENAPA SOROKKAN SHOUTBOX

Cik Pah said...

last year waktu balik dari ch lalu jer.tak sempat nak singgah..sebab kepala waktu tuh tgh pusing pusing.. pening

h4ni3 said...

last pegi sini masa baru2 kawen dulu
ambik gamba siap peluk2 gitu
tapi tamo pablish la..
masa tu gemokkk.. hahaha

cemomoi said...

cantik... slalu tengok dari lebuhrraya je

ghost writer said...

natural view...sangat mendinginkan jiwa..

belum pernah sampai lata iskandar meskipun stay kat perak nih..aiilar..

Piasara said...

"dah penah pi sana,tapi lama dahhh..masa sek ting.5 dulu ikut rombongan skolah pi CH..tp dulu, hutan..skrg ni tentulah dah cantik..."

Hanis Azla said...

pernah singgah juga.. tp sekali aje.. mmg cantik kan.. betullah ati.. klu dh layan blog mmg rasa diburu waktu..

nadira shahid said...

bestnye pergi lata iskandar.. dah lame tak pegi kot, name je rumah kt tpah ;)

Kaseh said...

kat situ mmg laju air dia kak..lama dah tak g CH ..beshnyaa...rindu pulaks..haishh

fadhdeela said...

masa kecik2 dulu ada la mandi kat sana..skrg nie lalu jer la..

Meh singgah: Ratu Porno Tselamatt!!