Friday, March 11, 2011

Kita Patah Kaki!

Assalamualaikum,

sebenarnya dah dekat 3 minggu ni patah kaki
suspen saje bunyinya kan...
sebenarnya kita telah kehilangan lesen memandu
fening mencari....kemanalah terbang lesen ni
macam boleh teka saje siapa punya kerja ni

siapalah yang paling berani sekali selongkar 
handbag mummy dia ni....umm..siapa yek?

kalau tak perasan hilang lesen ni
boleh pula drive sana...drive sini...
bila sedar saje yang lesen memandu kita
rupanya tak ada dalam wallet ...terus jadi
takut nak memandu kereta ...

perasaan tu jadi syak wasangka saje
nanti kat depan tu ada road block la..
nanti ada polis check lah..padahal
lesen dah hilang sejak bila pun...kita tak tahu

so, insyaAllah pada pukul 8 pagi nanti
kita akan ke JPJ untuk uruskan salinan lesen
dan kita pilih untuk pergi ke Banting saje
dan bukan ke Putrajaya...nak tahu pasal apa...
pasal dah tentu di Putrajaya tu ada
berduyun-duyun tiba...orang ramai...
uhh tak sanggup ai!

harap-harap tak ramailah orang ke JPJ
di bandar Banting tu pagi nanti

emm...minta tolong sikit boleh..?
nak tahu ...tak perlukan untuk buat laporan poliskan 
kalau hanya kehilangan lesen memandu?
betul tak...sebab kita nak terus ke JPJ saje...

yang pelik tu ...lesen yang dah expired tu ada pula...huhu


42 comments:

kasihredha said...

first akak baca..."aku patah hati"...hihi rupa2nya patah kaki.

Dah boleh agak dah...sure anak lelaki yg hensem tu kan kan...hihi

Ati Masrif said...

kak kasih..

belum tido lagi ke..esok tak kerja

pandaiii..teka deh...hihi

Cekodok said...

kena buat laporan poilis jugak kan? kalo ic ilang kena bayar... kalo kecurian free... lesen tak tau plak.. hehe

~ yus ~ said...

suspen akak ni tau.

Hehe..anak bujang akak tu suka menyelongkar ye.

Saya pun tak pastilah kak kena buat report atau tidak, takde pengalaman yg serupa..:D

nurkass said...

tak sure pulak..
cuba kak ati tanya kat jpj tu..hehe

take care kak..

So Shy Lady said...

heheh sabar je la yer...

sbelum ati pg, better call dulu tanya jpj... perlu ke repot polis

kakngah said...

hhm.. tak dpt nk jawap sbb bukan bidang kuasa.. hihihi!!

lesen kite mati bln dpn..

Kakzakie said...

Dengan lesen yg expired at least boleh membantu juga Ati. Kalau hilang benda penting memang jadi buntu....

mr.curly said...

den ponah gak ilang lesen..mulo2 kono buek polis report, pastu bru leh g jpj..cuak gak ble kite dh tau lesen kite xde..hikhik

miloais said...

saspen jahhhh memula baca..
rupanya lesen ilang :D

kpah k-poh said...

elok buat laporan polis..utk kemudahan di kemudian2 hari...

Mutiara Bernilai said...

salam Kak Ati..

Hm, baik wat report polis dlu..isau gak kalu ape2..

semoga dpermudahkn urusan Kak Ati :)

ainnoraini said...

la..ingatkan betul la ati patah kaki..mmg patah kaki bile lesen memandu tak de ni...susah nak gi mane2kannn...

buat jer report kat balai polis dulu...

pipoq said...

kalo lesen hilang walaupun secara tak sengaja kena buat report pulis dulu kak..pehtu baru gi JPJ untuk amik salinan baru..kalo tak diorang tak layan lak..

sarah-najwan said...

seb baik...ingat awk patah kaki yg real tuuu..terhencot2 ke..

mmg betul..jika kita xtau lesen da xpired tu..selamba kodok je bw kete..tapi jika da tau..nk pi pasr pom takut..takut ade rokblok la..takut apa2 la..hehehe

saya penah lesen xpired da sbulan..tgh tggu bangla isi minyak..buka purse..sekali tgk lesen..arramaakkkk..pulak tu..kita kat tgh2 bandarya KL you..hahhahaha

seb baik xdok gapo2..hehe

diana said...

sah la syahmi punye keja ni..
kan???hehhe


kak..
pasal entry saya tu..
maksudnye macam blog akak ni.
bila kita buka je ada 8 entry..
banyak sangat kan??
jadi kita kurang kan la..
letak 2-3 entry saja..

kakchik@ella said...

hahaha .. betul tu ati. ella pun penah kena camtu. bila tak sedar lesen dah mati, konfiden je ke sana sini.

bila dah tersedar, terus dok diam2, tau la takot. hahaha ..

shahrul said...

Assalam...

Hehehe...nsib baik perasan,kalau mase ada roadblock bru tgk takkan ke naye namenye...

toyolkiut said...

haha..
tu la kan kak?
bila tau je ilang br gelabah.. klau x tau xde nye kita kisah pun kn..
pas ni kena ati2 lg la ye..
budak2 mmg cm tu..
entry yg suspen je bila bc tajuk ia..
hehe..

azzey said...

Problem betul ni klu lesen hlg...hrp2 boleh settle nanti ye..:)

sahromnasrudin said...

sy pun tak pasti kne buat repot polis ke tak?? better tanya pada pak polisi terus hehehheee

cemomoi said...

lesen terbang kot...

jangan lupa kontrol cun bila jumpa brader jpj maklum la kekadang nak siasat punya hal, soklan bodo pon diberinya

Aanas said...

a ah kan, kalo tak tahu yang lesen takde, tak de lak rasa saspenkan... i ni hah, dok kehulu kehilir, tak sedo ic takde dalam wallet.. kat sebulan baru sedo... itupun hasben yan perasan sebab dia tersimpan dalam wallet dia masa 'check-in' kat wad.. hahah..

Aanas said...

a ah kan, kalo tak tahu yang lesen takde, tak de lak rasa saspenkan... i ni hah, dok kehulu kehilir, tak sedo ic takde dalam wallet.. kat sebulan baru sedo... itupun hasben yan perasan sebab dia tersimpan dalam wallet dia masa 'check-in' kat wad.. hahah..

nabilah_2908 said...

mesti syahmi punya kerja kan kak..? hhehe...

sy rasa...perlu buat laporan polis...baik akk pi report dulu...nni penat jer pergi JPJ.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOUSQUES AROUND THE WORLD

Cik Pah said...

kak ..betul seperti kata penggomen diatas.. better gi buat report.takut ada org salah guna lesen tu nnt

=sz= said...

ihihihih...
nak jugak bagitau mmg tak rasa apa pon bila tak tahu lesen dah mati ke lesen dah takde dlm purse tu...tapi bila tau je otomatik "takut" pastu pikir bukan2 ;p

wahida said...

akak, mati2 saya ingat akak patah kaki tadi...huhu....

sissyira said...

salam

mmg haru kalau patah kaki @ tiada lesen tu,,takut nak bergerak walaupun polis tak tahu..haha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, ati kena buat laporan polis dulu baru g JPJ.

Yua said...

ingtkan betol2 patah kaki.. hehe

xpe je akak. sy selamba je bawak moto xda lesen. buat jalan tu, mcm kita yg punya. tp sekali bdepan dgn polis/JPJ, mmg kecut.

h4ni3 said...

anak kite nyanyi..

'sampai hati kau pergi kepadanya.. makan hati bila kau berkata.. PATAH KAKI dengan hubungan kita.. hancur hatiku aspalelaaaa....'


kekeke.. ada kena mengena? ;)

Daddy Ziyyad said...

Oiiitttt..tq Ati utk entri ni..baru saya sedar jugak lesen saya mati bulan ni..lagi seminggu je..hehehe..

biasalah tu...psychology..kalau tak tahu kita tak bawak lesen..takdenya nak gabra...bila dah tau, manjang rasa polis teropong kita..:)

Kaseh said...

tu laaa..kak ati wat entry ni baru kaseh nak g cek lesen hahahaha..selama ni dok selamba bawak keta je..tak penah nak cek lesenn...

Citarasa Rinduan said...

ati..
mmg kena bt laporan polis...
nanti senang...

Cikgu Nurin said...

Pernah kena jugak.lesen mati sebulan, tak sedar, siap drive sampai Ipoh, baru terperasan,,,terus menggeletar lutut dan macam nak gugur segala bulu..ha ha ha...

*komen entri lepas..Perak mmg ada byk tempat cantik cantik tau..., len kali kalu g Perak lagi, cari Mee Rebus Ramlee..pergghhh...!!!!

Adinda Amy Sensei said...

alahai kak..tang mana pula letak lesen tu kak....hehe...



kak ati....ada kad utk akak...

Cikgu Tie said...

kena buat laporan polis dulu la ati!

amalhaj said...

mike pakei keter mewah, polis idak nak tahan keter miker..... hahahahaha

Queen said...

kalau tak sedar takpe...dah sedar gelabah je.. itu pun selalu nik rasa..hehehehhehe

qemaishak said...

hehe pandai je ek hilang yg valid tu..nasib baik perasan awal.

..::SangRatoo::.. said...

hehe..kite pon lom renew lesen lagi..ayoyoo..