Wednesday, March 9, 2011

Bila Pasangan Kita Pakar Masak

Assalamalaikum,

Pada kita jika pasangan kita ada kepakaran 
memasak dalam sesuatu masakan itu
biarlah dia saje yang mahir...
kita tak nak belajar sebab jika kita dah belajar
nanti dah bukan jadi kepakaran dia lagi
sudah jadi kepakaran bersama pula...baikk punya alasan huhu..
dan sudah semestinya kita pula yang kena masak ...tu baru betui :P

kadang-kadang bila mood rajin memasak 
hubby akan masuk ke dapur 
masakan dia yang kami semua suka 
ialah omelette untuk waktu pagi...tahu apa tu?
yang selalu makan kat hotel tu..dia belajar kat situlah
selain itu papa juga pakar memasak 
mee mamak...memang tiada tandingannya
menurut hubby...masa kecil dulu dia selalu 
duduk tepi kuali bila mamak menggoreng mee

masa mula-mula berkahwin dulu 
hubby selalu masakkan ayam masak tempoyak
yang mana tempoyak itu di buat khas oleh 
mak dia .... MIL orang perak tau..memang pure
first time makan tempoyak yang di masak
dengan ayam..uhh...terangkat!
orang kuala lipis lah katakan memang hebat
masak ayam tempoyak ni ..haa..kalau tak percaya 
tanyalah suami siti nurhaliza...betui tak datuk K...^__^



alhamdulillah ..papa syahmi msk mamak mee..rezeki kita buka puasa smlm...tocey laling ^___~


tak pernah masak nasi tomato...susah tak...?
tolong ajarkan ai.... ^____^

53 comments:

gadisBunga said...

1st!

gadisBunga said...

yesh, berjaya!
heheh~

husband akak ni dah kategori terer tahap dewa kalau reti masak ayam masak tempoyak ni! huhuhu~

noor said...

org phg mmg pdai msk tempoyak sedap!!!
tgk mee tu mmg mengiurkan kak ati

qemaishak said...

mmg suka kan kak kalau sesekali suami masak..
nampak menyelerakan mee mamak itu..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

so sweet..jelas terpancar kebahagiaan seisi keluarga..syabas ya...

Queen said...

yabang terer bab sambal..tp komen je..masak selalu kantoi gak..ahhahah

~ yus ~ said...

memang nampak sedap mee goreng mamak yg suami akak masak tu...:)

Rasa bertuah bila suami pun rajin membantu di dapur, memasak sekali sekala kan kak...

nurkass said...

salam..
ya allah..
terliur tgk mee mamak tu..haihhh..
sedapnyer..ayam masak tempoyak???sahre lah resipi kak ati..tak pernah dgr la..huhu

kakngah said...

kite tak kisah abem masak apa... gerenti sedap punye la..
nak kata dia pakar memasak tu.. tak jugak. may b sbb sesekali kene air tgn dia kan...
asek mkn masakan sndr pun jemu gak.

alien said...

handal~
bagus laki2 tau masak ni kan
time isteri penat ke, dalam pantang ke, ape ke..
tak de la kebulur kan..
hehehe

Zura said...

perrgghhh...nmpak selera..

bujal X said...

saya pandai masak tapi saya malas.hebat tak?

azieazah said...

Beruntung ATI.

Tapi betul, kalu dia pakar bab tu, biarlah dia sorang jer yg kawal sorang. Bila2 bleh bodek lagi dia masak, kan? hehehehe

Patin Tempoyak memang bestttt...!

Siapalah Kita Untuk Diagungkan...

Ayuraza said...

comelllls je papa..
suami ku pun begitu..
lebih baik biarkan dari dier taknak masuk dapo langsung..
tapi meee tu bikin teliur la kak..

^_^mintak sikit..heee :P

DrSinga said...

siap ada tomato berbaris kat tepi tu!!!
Datok k pun kalah ni!!

kakchik@ella said...

wah .. bestnya. En. Somi saya pandai masak air je. hihi ..

ainnoraini said...

sedap mee tu...

same la dgn somi kite tu...rajin jugak kedapur...

bestkan bile somi pandai masak boleh la kite sesekali bersantai2 pulak....

h4ni3 said...

pehhh

meleleh air liur!

NM02 said...

akak!!!!!!


..............sedapnyer... terliur nih!!!

kasihredha said...

bestnya tengok udang tengah posing tu...siap ada tomato lagi...
kalau mcm gini nak suruk incik husband akak masak juga lah :)

ctpayong said...

kak ct..tingkatan 5 tak pandai masak even masak nasi. its all about pratice.

yang tak best kalau spouse pandai masak ialah jeng jeng jeng...

lebih complain dan comment...hehehee

Dee said...

menariknya kak..suami dee pun pandai masak..cuma dia malas nak tunjuk skill..kalo terdesak, ke dapur jugalah dia..hehehe..

eMMe said...

mee mamak pun tak semenarik ini....ni mesti lagi sedap nih, slurppp....

Daddy Ziyyad said...

Jujurnya, saya tak tahu memasak. Langsung!

~hahaha..

Hanya tahu masak megi(tu pun rendam dalam air sahaja).

Kesian jugak kat wife saya..teringin saya nak masakkan utk dia(dia mmg minat memasak), sambil gelak dia cakap 'tak payahlahhhh..nanti jadi lain pulak'

Saya rasa saya kena belajar memasak..ini cabaran..untuk buat surprise kat wife nanti..:)

atty's said...

seronok kalau dpt laki pandai masak..leh gilir2 kalau kita capek.

tp mee goreng tu teruja kty tgk

nabilah_2908 said...

perasan status FB akk semalam..nk makan mee mamak...dpt juga yer.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

miloais said...

sedap lah nampak mee tu...

pasangan iols tak reti memasak... takat tau masak air bleh lah...
hiks

diana said...

pernah makan masak tempoyak orang perak??
lagi sedap tau..
hehhehehe

sissyira said...

salam

untung kalau suami pandai masak..

Rinna said...

betuahnyaa hubby pandai masak..leh ler rasa air tangan suami yer.. :)

Amy Syaquena said...

wah bestnya,hubby amy pandai masak maggie je...

Adinda Amy Sensei said...

nampak best je mee tu kak ati...nak jugakkkk..huhu

Kakzakie said...

Kalaulah hubby kakak macam ayah syahmi rasanya boleh timang tinggi-tinggi. Syoknyerrr....

Cik Pah said...

auuww.. malu ai.. tak pandai nak masak mee mamak . maggi mee oklah ..

sarah-najwan said...

untungnya awk..hubby saya pakar makan ajo..hahhaa..

tapi yg baiknya..hubby saya xcerewet..seme saya masak s/ada best ke kureng..dia belasah ajo..

Cikgu Nurin said...

nak ngaku,nak ngaku,,,teman oghang peghak...ha ha..teman pande masak tempoyak...

Ati..buat apenyer g nayang mee kat sini..udah rase macam nak terokam skrin ni...terliur wehhh....

Citarasa Rinduan said...

kalau ati nak tau..
antara ayu dan en zalie..
en zalie paling terro memasak..
sebelum dia sakit..
cusomer sure kata..saya nak en zalie yang masak..
(ayu tak kisah pun..sbb tau..ayu mmg zerro ttg masakan..)

tu 8 tahun lepas..skrang??

customer nak hasil tangan ayu...yahooo........rasa agak bangga gitu

wahida said...

wah, bestnya dpt suami pandai masak mcm tu, nampak menyelerakan la mee goreng mamak tu kak...

suami saya bab mengemas bg kat dia..hehe...

ghost writer said...

hebat..hebat leh masak sebijik macam kat kedai mamak..hihi

- mrs koroe - said...

takda delivery ke kak ati ?

nak jugak rasa .

hehe .

Sham said...

pergh lepas ni nak g kedai mamak...takleh tahan tgk gambor tu...

Hanis Azla said...

mmg nampak sedap sgt mee goreng tu..untunglah ati ada pakar masak kat rumah.. alamak, ayam tempoyak.. dulu ada kwn budak lipis yg terer masak lauk tu.. mmg best..

niesz said...

sedap nye, dah la niesz x mkn lagi nie..ehe..ade yang kena g maple cri mee gorang nie..haha..

kak Erna said...

Ati..akak ni memang suka sangat makan tempoyak..tapi..belum pernah makan ayam masak tempoyak..

So Shy Lady said...

assalam

hai ati, wah mabeles...hahaha sy pon t.reti nk buat mamak mee cam tu....huhu malu!

Dda Ly said...

wowwyy untung laaa...huhuh lapa tgk entry nih!

meh ke rumah..
~c.u.t.i~
keep in touch ye..♥♥♥

pipoq said...

memang seronok kalo duduk kat dapur ni..sy pun mungkin sebab banyak ngikut bakat arwah mak, so bab masak memasak ni cam sebelah mata jugak la..hehehe..kalo balik rumah mertua kat Ranau mesti makan sakan je ngan masakan dari semenanjung..mane tak jadi menantu kesayangan..hehehe..

nasik tomato ? senang je tu kak..nanti sy ajarkan..

nur aisya humaira said...

untungnye akak...keke..
nak skit boleh?:)

logorithm said...

Perut I tergoda la... hehe...

toyolkiut said...

bertuahnya akak..
orang kata air tangan orang llaki ni lain mcm je aura nya..
mmg sedap..

Kaseh said...

nyummmmmmm....kan dah teringin haishhh kak ati nih..

jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari jaksel...