Friday, March 18, 2011

Aiikk...Dah Kurang...Hairanlah Orang Macam Gini!!

Assalamualaikum,

Hari Jumaat yang mulia ini kembali lagi sebenarnya 
kita nak bercerita tentang surau ni taman kita ini
tetapi di sebabkan terkezutt... dengan suatu perkara
jadi kita nak cerita tentang hal ini dahulu 

semalam kita perasanlah yang follower kita 
sudah mencampai angka 540 tau tetapi yang 
pelik tu hari ini bila masuk saje dah turunlah pulak
ke angka 539 jadi... sendiri mahu ingatlah!

adalah orang yang dah follow dan telah unfollow pula 
disebabkan mungkin kita tak follow dia semula 
di sini kita nak bagi tahu yang kita ni tak pernah
sama sekali memaksa orang untuk follow kita 
kalau rasa suka nak follow sign up saje
kalau tak suka... ai tak marah pun tapi setiap kali 
perasan kalau ada orang yang  follow kita insyaAllah 
kita akan follow semula terutama jika lihat orang itu
blogger baru kita pasti akan follow semula ...kesian tau 
kita tahu sangat betapa susahnya nak tambah follower itu

tetapi jika anda tidak meninggalkan link blog anda itu
macam mana kita nak follow semula?
lagi satu mungkin kita ni terlepas pandang...almaklumlah
kita mudo lagi...jadi pada sesiapa pun bagi tahu saje
jika kita ada yang terlepas pandang ...kan lagi mudah

tak suka paksa orang .... kalau suka biar dengan ikhlas tak gitu...^____~

33 comments:

Kaseh said...

assalam kak.. betol tu..kaseh pun takde paksa memaksa sapa nak follow blog kaseh, kalau doragn ikhlas dan seronok baca entry2 kaseh then alhamdulillah.. tiada paksaan sama sekali..dan kaseh pun tak suka sebenarnya org dok sibuk suh kita follow dia tapi malas nak argue so follow je la..biasanya kalau dia ada blog yg menarik mg kaseh follow balik..

Kakzakie said...

Memacam dah jadinya. Kakak pulak sebab memang tak aktif buat N3 jadi kalau siapa yg kakak suka nak follow kakak akan follow walau dia tak follow kakak.

Penjejak Mimpi said...

ala kak.. bese la.. manusie ni memacam. cam sy ni tak kisah sgt pasal folo memfolo ni. Kalo rase suke nak folo, silekan.. tapi kalo tak, tak pakse pon.. :)

tp bese yg saye buat ialah kalo orang tu da folo dulu, sy akan folo terus. tak kisah la entri die ok ke tak. just to show our appreaciation jek.

tp rasenye penah kene gak macam yang kak ati kene cume sy malas nak pikir. tak penting pon mende tu..

chill :)

alien said...

alkisah follower~
kui3
jangan follow saye ye kawan2..

gadisBunga said...

gb penah jugak perasan sekali, tapi takpelah. kita tak paksa org folo kite kan?

~ yus ~ said...

Yus pernah kena kak, biasalah tu. Mungkin juga sebab dia dah follow 300 blog, so bila dia tak dapat nak follow yg baru, dia unfollow mana2 blog yg dia jarang masuk.

Kita kan ada limit sampai 300 blog saja...

Tp ada gak orang kata boleh je follow lebih, cuma kena tahu cara, setakat ni yus tak tahu caranya...:)

h4ni3 said...

betul.. betul
tak pernah meminta2 orang folo kita..
utk orang lain pun, kalau saya suka, saya masuk jer kat bloglist.. malas nak bukak dashboard.. hehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...

mcm ni pun ade ke..heheehe..nk follow follow la..xmo sudah la...tp jgn la smpai unfollow kalo org tu x follow balik...kelakar btul la...:)

Daddy Ziyyad said...

saya tak peduli pun follower ni. serious. bukan nak cakap besar, tapi saya dah pasang niat, aku ber blog sebab apa? sebab org lain kah?

bagi saya, yang penting kawan2 yang rajin beri komen, itu lebih bermakna. Saya hargai setiap seorang yang beri komen.

nurkass said...

aha..!
pernah terjadi kat kass jugak..
tapi takpelah..yg penting ikhlas nak menambah kenalan..terpulang la pd individu..

diana said...

haha...
saya pun selalu jadi gitu kak..
hari ni tengok ada..esok tak de pulak..
kalau follower kita seribu tak kan kita pun kena follow seribu blog??
tu belum campur yang kita follow orang dan orang tak follow balik..
aih..follow biarlah sebab ikhlas dan minat..
kalau sekadar nak tambah follower sendiri tak elok la..
follower ni penting sebenarnye..cuma kita jangan terlalu mengejar..

Princess Nur said...

takpela T..satu pegi spuluh mari :)

poyaty said...

kak ati, menda tu cam x berapa tepat je. kejap naik kejap turun. kita cam x dulik sgt. hehe. yg penting org yg komen kan kak ti :)

Queen said...

nik tak caye sangat dgn figure tu..selalu jugak berubah2...lagi2 kalau kurang dari nilai 5....

tapi kalau betul unfollow pun takpe..aiman tak kishah....

✿....rossa alina....✿ said...

maybe org tu dah capai limit follow..tu yg unfollow org lain kot..hmm.. :)

sarah-najwan said...

mende ni biasa terjadi
pernah baca masa bw

tapi kat blog saya rasa xpernah
kot2 saya xperasan xtau la..ehhe

tapi xpe ati..sorang pi 100 dtg nati..

Amy Syaquena said...

macam2 la.sabar la erk amy pun pernah terkena jugak , biarkan je la hilang satu sepuluh lagi mai..

Dee said...

dee x kisah sgt kalo follower berkurangan..tp bila kita click kt situ xde link..rasa x bestlah kan..mcm kita nak balas budi org yg sudi follow blog kita tp x tau camana..kdg..byk sgt blog..smpi tak tau yg mana satu aktif..huhu..

♥♥syahadah♥♥ said...

saya pernah hilang 10 follower..
mula2 private sbb sakit tetiba 1o hilag..haish...tapi tak kisahlah

Cik Pah said...

sape lah yg unfollow tu yer.. tapi bukan cik pah yer..sebab i alwaz folloooooowww u..

toyolkiut said...

hal kecik je tu kak..
klau TK, x kisah pun..
hehe..

kasihredha said...

owwwhh boleh unfollow ke?
Baru tahu

bujal X said...

dia da berenti berblog kot~~he~~jangan marah makcik~~

Ayuraza said...

ala..lantok ler...heee :P

kak..meh release stress dtg tgok belon dari 17 - 21...bawak anak2 jalan k..

kak Erna said...

assalam Ati..betul tu..akak jugak suka follow mana2 blog yang akak nak baca..senang.
tak pe ati..satu unfollow..akan ada pulak yang lain akan follow..

rasp said...

i tak kisah sangat bab2 follow unfollow nie...biorlah follow seikhlas hati...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sedih jugak kalau jd camni kan..mungkin dia ada sebab musabab sendiri yg tak boleh dibagitau kut..
tp takpelah..ilang 1 ada 10 jd pengganti..folo² ni kita x paksa pun kan..kalau suka folo x suka x perlu folo..yg penting kita mau follower yg betul² follow..

sahromnasrudin said...

ASSALAMUALAIKUM..

setakat sy tulis entri ini, ia dah cecah 540 kan

PuRpLe LaDY said...

adduuhai.. ada juga ke insan begitu.. mengfollow hanya krn ingin difollow.. adduuhhaaii..
cam2 perangai la org ni

wahida said...

kak, saya byk kali je dpt org unfollow saya ni...mula2 saya heran jugak, lama2 saya jadik x kisah, sbb ptgnya tgk dah tambah balik..selalu mcm tu kak, bila ada yg unfollow, ptg tu mesti ada yg follow balik...hehehe.....

Hanis Azla said...

gitu pun boleh yer.. takpe ati.. sorang taknak terus follow ada beratus lagi yg setia.. klu tak dah tak ikhlas nak terus berkawan takpelahkan.. kita tak rugi apa pun..

cikceriacorner said...

ehehe..

pada kali ni sy suke berblogging..sy xkisah ada follower ke x..heheh..

asalkan sy ada kawan2 yg sudi berkawan ngan sy..alhamdulila..hhehheh

hehehe..ceria selalu akak..selamat berhujung minggu..:)

Lyana@Mely said...

ish..yana dah follow akak lame dulu dah..tapi pesal takde dalam list follower tu ek????

bukan kat akak je kene..ramai lagi...google ni musti ade prob..huhuhu

ohh bukan saya yg klik unfollow itu..tak penah klik kat sape2 lagi stakat ni..hahahah

takpe i follow balik