Saturday, February 12, 2011

Perhatian...Untuk Semua KAUM WANITA...Mesti Baca Ini !!

Assalamualaikum sahabat semua,

terlebih dahulu kita nak ucapkan ribuan terima kasih 
buat Daddy Ziyyad yang bersusah payah membuat 
n3 khas yang sangat berguna untuk penyakit yang kita hidapi 
sekarang ini dan juga untuk rujukan semua wanita okay!

dibawah ni adalah sedikit sedutan dari pada n3  tuan doktor 
yang sangat merendah diri dan suka membantu rakan-rakan ini... 


Semoga Puan Ati Masrif cepat sembuh.

Assalamualaikum kawan -kawan..

Entri ini saya tujukan buat rakan blogger saya, Puan Ati Masrif yang kerisauan 2 -3 hari apabila timbulnya satu bengkak bernanah di breast beliau. Baca cerita lanjut beliau disini.


Dan saya rasa, sebab majoriti rakan rakan blogger saya ialah kaum hawa, maka saya harap sedikit info ini boleh memberi manfaat buat anda semua.


-yang dihidapi oleh Ati ialah acute infection of breast tissue, yakni jangkitan tissue buah dada.
-sebagaimana mana mana jangkitan tissue, tisu di kawasan breast pun boleh dijangkiti kuman.
-layman term(bahasa biasanya) boleh dipanggil bisul lah. 




untuk semua kaum wanita dan juga lelaki yang punya isteri dan ibu...

jika anda sayangkan diri anda juga mereka ...

tolong ambil berat kesihatan dan tolong baca 

cerita selanjut yang lebih terperinci di blog Daddy Ziyyad
Jom kenal dan lawat blog beliau!

sekadar ingin membantu dan menyebarkan ilmu yg baru di pelajari ^_~

61 comments:

kakcik said...

Kakcik dah baca semalam kat blog Dr DZ tu... satu perkongsian yang sangat baik dan berguna. :)

nurkass said...
This comment has been removed by the author.
nurkass said...

salam kak ati..
aduhhh..
takutnye..meremang bila baca..haihhh. minta simpangla..
ari tu ada juga bengkak..bila gi check,doc ckp bengkak kalenjar..tu pun dah berdebar2 tak tentu arah..takutttt..

atty's said...

Okeh nak g terjah,mesti amik tau,cegah sebelum parah

ati takecare ya

Kakzakie said...

Ati... sebagai wanita kita sama-sama kena peka tentang ini semua. Buat mammogram setiap 2 tahun sekali bagi yg dah pernah melahirkan. Kalau belum tapi sudah 40 tahun pun kena juga....Takut ye...

pipoq said...

wifey saya pun aritu mengalami bengkak pada breast gak..tapi tak teruk sangat..bila pegi check doktor, rupanya just sebab baby yang dah tak berapa nak baby tu extreme sangat menyusu..hehehe..

diana said...

jom2 terjah dia..

atie @ ejay said...

tak tau pun ka ati sakit..
smg cepat sembuh..
insyaAllah

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

sy dah bace blog Dr itu..memang bagus peneranggannya..semoga sdri cepat sembuh ya

sal said...

ATI menyedarkan saya tentang penjagaan kesihatan.. kadangkala terlupa nak gi check yg dalam2 tuh dan ambil mudah tentang kesihatan payu dara ni..maklumlah...terlalu malu rasanya, tnks atas info tersebut..

So Shy Lady said...

saya pun risau juga bab2 ni. tiap2 tahun mmang buat ujian bkala...

harap cpat smbuh ye...t.pnh ke cuba buat urutan tradisional?

Adinda Amy Sensei said...

assalamualaikum kak atie...

saya singgah melalui blog daddy ziyyad...dan tahu akak tengah sakit...dan kebetulan ini lah pertama kali saya singgah di sini..
semoga akak akan cepat sembuh hendaknya....itulah dugaan dari Allah...moga akak tabah dan sabar...

salam kenal akak..

kakngah said...

kite dh terjah smlm...
thanks for sharing sekali lg.. mmg info yg berguna.

cemomoi said...

kalu sakit memang le susah cuma sokmo kita buat tak kisah time sihat (huuuu ni dok ingatkan kat diri sendiri ni)

moga segera sembuh

gadisBunga said...

sharing is caring kan kak? :)

take care ok. :)

♥cik cahya♥ said...

thanks ur info. kita pmpn slalu kena check kt hspital tiap2 bulan. lg2 mcm sy ada ketrunan cancer. mmg slalu buat buat medical checkup tkut ada cncer.

Cikgu Nurin said...

Umang aiii...takut akak.....macam macam penyakit kita ni...

Ayuraza said...

time kasih kak...gud info..terjah blog dd ziyad skunk ok..:)

Hanis Azla said...

Thanks Ati berkongsi info ni di sini.. semoga kita sama2 dpt menjaga kesihatan kita dgn baik.. Minta dijauhkan sebarang penyakit yg bahaya itu..

Daddy Ziyyad said...

TQ Ati.. :)

Adzriel AB said...

ngeri dah tadi..takut penyakit kanser ni. moga cepat sembuh ye..

muss said...

tanggunga jawab semua orang utk sebarkan info ni..

Cikgu Tie said...

Dah baca info nie...
Memang baik untuk pengetahuan kita kaum hawa.

qlah said...

As salam . terima kasih ye :)

kasihredha said...

TQ...good info
akak dah baca blog Daddy Ziyyad..
harap2 kita semua di jauhkan dari penyakit2 yg menakutkan ini.

rasp said...

syukur lah sis....
sbenarnya i pun pernah lalui nie..
tapi sib baik, ianya hanyalah bisul..
lepas dari kejadian tu...
i lebih peka skit bab2 nie...

Ati Masrif said...

kak cik,

info yg amat berguna utk wanita

Ati Masrif said...

nurkass,

sekarang ni ..mcm2 ye
anak dara pun dah kena juga

Ati Masrif said...

atty,

betul tu cegah sebelum parah or terkena ^_^

Ati Masrif said...

kak zakie,

banyak dugaan jadi wanitakan kak..

belum 40 pun boleh tak..ingat nk gi chk?

Ati Masrif said...

pipoq,

itupun kak ati pernah kena dulu..

anak gigit kat nipple jadi lukakan

Ati Masrif said...

diana,

ayuh..terjah dan kenal Daddy Ziyyad!

Ati Masrif said...

atie,

terima kasih ye doakan kak ati ^_^

Ati Masrif said...

sahrom,

bagus tu sahrom..
info utk wife dan saudara perempuan ok!

Ati Masrif said...

kak sal,

sama2lah kita ingat mengigatikan..
lebih lg bab kesihatan ^_~

Ati Masrif said...

SSL,

kita pun ada buat self exam juga

tradisional tu tak beranilah kalau part ini..hihi

Ati Masrif said...

adinda amy,

terima kasih banyak2 ye..

salam kenal kembali ^_^

Ati Masrif said...

kak ngah,

sama-sama..

kita nak share dgn sahabat2 yg belum
tahu blog DZ
lagipun info ini amat berguna

Ati Masrif said...

cemomoi,

samalah kita mengingatinya...
bila dah sihat byk yg di pelajari
dan mahu di perbaiki

Ati Masrif said...

gb cayang,

yes! sharing is caring...
TQ ye.. ^___^

Ati Masrif said...

cik cahaya,

itulah ..lepas ni kenalebih peka

thanks ye my dear ^_^

Ati Masrif said...

cikgu nurin,

apa nak buat ..dah jadi org pompuan ni ye.. beware sajele

Ati Masrif said...

ayu,

sharing is caring ^__^

sila lah ke blog DZ tu...

Ati Masrif said...

hanis azla,

sama-sama

minta di jauhkan dari kita semua..

Ati Masrif said...

daddy ziyyad,

kita yg patut ucapkan
banyak2 terima kasih daun keladi..
lain kali boleh beri penerangan lagi ^____^

Ati Masrif said...

adzriel,

mmg mimpi ngeri tau..
minta di jauhkan lah!

Ati Masrif said...

muss,

iya ...betul tu..
sebar2kan lah ye ^___^

Ati Masrif said...

cikgu tie,

mmg amat berguna buat kaum hawa

Ati Masrif said...

qlah,

waalaikumsalam

sama-sama ^_^

Ati Masrif said...

kak kasih,

baguskan kak ..penerangan yg terperinci utk kita

ya..minta di jauhkan

Ati Masrif said...

rasp,

mesti perasaan pun sama mcm kita ye..

mmg lepas tu rasa lebih menghargai semuanya..

The Crow Empire said...

Sy sebenarnye takde kekuatan nak bace entri2 macam ni. Nauzzubillah..(-__-)

Tidak akan di beri sakit dan tenat pada manusia, selain ujian dari Allah supaya dekat padanya. Harap akak tabah menghadapi. Dan di setiap ujian pasti ada rahmat disebaliknya. Yakin dan tetap hati. Insyaallah.. (^___^)

Sham said...

salam kenal...

benda penting begini perlu baca dan sebarkan...

sarah-najwan said...

tenkiu ati..ari ni baru kita bukok blog sb smlm pi KL..

nati nk kenal la dr tu..

skrg mcm2 nyakitkan..minta kita semua sihat sejahtera...

C I K . F Y Z A said...

mintak semua dijauhkan daripada penyakit berbahaya yang lain jugak..

saudari ati masrif terpilih untuk menyertai 'CONTEST 50 FOLLOWERS CIK FYZA'...kalau sudi sila lah join ye..

ikan emas said...

salam,

terima kasih.

info yg berguna.

cantik rumah ni

ainnoraini said...

terima kasih ati..dgn info ni...
mintak2 kite semua dijauhkan penyakit yg merbahaya ni...

atie said...

akak dah ok ke?atie pun bc daddy ziyyad ye entry ari jumaat aritu..bgs2..

Yati said...

Dah baca. Juga di blog daddy ziyyad. Memang penting bagi semua perempuan untuk alert benda-benda macam ni. Thanks kak Ati for sharing.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud info sis..thanks 4 the sharing....

cikceriacorner said...

thanx akak..:)