Thursday, February 24, 2011

Mengidam Seri Muka

Assalamualaikum,

Kita memang suka kuih seri muka
tapi perasaan mula teringin nak makan kuih ni 
bermula semasa kita mengandungkan Farah
teringin sangat sehingga dari office di jalan sultan ismail
tu hubby bawa kita cari ke chow kit road ...tak ada
pergi pula cari ke kampung baru pun tak ada...
kat makcik-makcik  jual tepi jalan pun tak ada juga

kita pun pulang dengan rasa hampa sangat
rasa macam nak menangis saje...
malam tu kakak kita yang duduk di kedah 
turun mai ke KL ...bersamanya ialah kak iparnya 
yang pakar memasak dan orang kedah ni pun 
suka jamu orang makan... rupanya dia ada bawa bekal

depa pun pelawalah kita ni makan bekal 
yang depa bawa mai dari kedah tu 
bila kita buka saje bekal tu ....alangkah terkezutnya kita 
ada kuih seri muka dalam tu...apalagi senyum 
sampai telingalah kita dan hubby pun mula 
buka cerita pasal hal siang tadi...
rezeki orang mengandung dan rezeki baby dalam perutkan

kak ison iaitu SIL kakak kita buat kuih seri muka
yang paling sedap kita pernah makan pula tu 
jadi mulai hari itu hanya kuiih seri muka itu saje
yang kita suka dan berkenan dek tekak ni ...
dia bagi resepi kuih ni ...cara membuat memang remeh
banyak bahan dan kena bakar pula jadi kita yang rajin ni
hanya akan buat untuk hari-hari tertentu saje macam 
hari jadi ke...hari raya ke...rajin sangatkan...hihi

2-3 hari ni teringin sangat nak makan kuih ni
jadi kita pun susah payahlah membuat kuih malam tadi
sebab hari ni pun hari special gak... sebabnya...
nak kena jumpa doktor pakar pasal kes hari tu...huhu
8.30 pagi ni kita akan terpacak lagi di depan   
hospital serdang untuk 2nd appointment


kita panggil kuih hodoh..coz bila bakar atas dia mcm burn je...tapi terbaikkk !  I LIKE.. ^__^



hopefully dah tak ada lagi ...tak mau kena bedah walau kecil pun...huhu




31 comments:

Penjejak Mimpi said...

arghhh tidak... entri ni telah membuatkan sy mau mencari kuih seri muke ini di kantin nanti...

kakcik said...

Semoga Ati telah pulih sepenuhnya dan tiada yang perlu dibimbang lagi. InsyaAllah. :)

qemaishak said...

sedap seri muka nih..terliur.

Semoga kesihatan akak baik sepenuhnya.

kakngah said...

mudah2an tiada apa2 yg membimbangkan..

kite pn suke seri muka. suke makan tp xpandai nk buat sndr..

♥MAMASYAZA♥ said...

org kedah panggil, pulut sekaya, memang sedap

sarah-najwan said...

saya pom suka kuih tu..hehe
harap2 semua okeh dan sejahtera blakow..

miloais said...

kena kena bakar plak???
bukan kukus ker???
iols tak penah plak makan kueh seri muka bakar neh!
dah teringin plak nak rasa!

ati - hope everything turn out fine and well....
my pray for you dear!

pipoq said...

wow..baru hari ni dapat tau ada kuih seri muka bakar..

ape pun sy doakan semoga result checkup kak ati tu okay saje..

Lyana@Mely said...

yana pun sukeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt seri muka..tapi buat2 tak penah jadi..huhuhuh...

semoga takde ape2 lah kat sepiatl nanti..

sahromnasrudin said...

saya pun suka kuih tue tapi manis sgt arr..sesekali ok kot huhuhhh

gadisBunga said...

kawan GB penah mengidam nak mkn apam eno masa dia pregnant. sampai ke sudah tak jumpa. padahal kalau tak cari tu ade je jual. pelik kan?

Cikgu Tie said...

Cikgu Tie lebih suka kalau tidak dibakar.
Citarasa berbeza kan!

cheqna said...

semoga akak kan baik2 saja...

Kakzakie said...

Klau dulu mengidam serimuka kerana mengandung mungkin in satu lagi tanda-tanda kot.

2nd appointment tu check sekali kot nak tambah ahli keluarga dan syahmi nak ada adik :)

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Saya pun pengemar kueh tu..

cemomoi said...

sibbaik lepas meeting ada gak makan-makan... kalu dak... terliur juga

nabilah_2908 said...

sy pernh try buat kuih ni..

tapi tak bape menjadi..lembek...lagi satu bau hanyir telur tu tak hilang.. :)

moga semuanya ok la hendaknya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PENYAKIT LUPA

h4ni3 said...

tak tau lak ada seri muka bakar

tapikan
kuih seri muka kat pasar malam seksyen 4 bangi... memang mantap! tepung dia yg hijau tu lembik2 jer... slurpppp

diana said...

saya kurang suka kuih2 gini kak..
saya kalau yang goreng2 tu suka la..

Hanis Azla said...

sedapnya seri muka.. saya pun suka.. harap2 segalanya berjalan lancar hari ini..

CiK JuE said...

jue tak suka...tapi kalau tengok org makan jue suka....
jue doakan yang terbaik buat akak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

suka jugak seri muka tapi.......................................... PULUT !

angin. Mau nak pecah kepala lepas tu.


huwaaaaaaaaaaa...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

harap dah takde lagi !

kakchik@ella said...

kat rmh kc ada sorg ni .. dia buat seri muka sedap sgt. terbaik lah.

harap2 ati ok.

Rinna said...

Hmm..suka jugak makan kuih seri muka.. lemak2 manis.. :)

Harap ati cepat sembuh yer.. jgn culas makan ubat tau.. :)

kak long said...

seri muka bakar?
bukan kukus ker?

hehh...tau lak ada yg bakar....heheheh!!!

niesz said...

sedap nye kak..selalu dpt seri muka ni time puasa je sebab ade jual kat bazar ramadhan..ehe..

wahida said...

walaupun akak kata hodoh, tetap menggiurkan saya...


semoga akak diberi kesihatan yg baik...amin...

Queen said...

aiyookk..sekarang saya dah termengidam ini seri muka....ekekke..ape kata akak buatkan utk saya..nyum3

Cik Ezy said...

bln pose je mkn kueh tu..
bln2 laen pyh nk dpt.. huhuu

ShUhaDaH said...

nsib akak ngidam bnda y sedap n snang . huhu ~