Monday, February 14, 2011

Menakutkan...Gambar Ini Menceritakan Segalanya...

Selamat Petang,



Di suatu petang yang tenang dan aman
angin bertiup...sepoi-sepoi...




ada seorang budak yang ketakutan...




pergi menumpang kat mumi dan papa pulak
orang lain semua tengah bergumbira dan ketawa riang
si dia masih tak mahu buka mata tu....




tak boleh jadi ni...sorok bawah meja pula
tapi mata dah boleh buka... terbeliak lah pulok...




dah tahap melampau dah ni... 
menyelit tengah kaki papa...
situasi bertambah kronik...kronik!!


tengah tengok apa agaknya syahmi ni....?





rupanya hantu yang Gadis Bunga review di SINI
datang melanda Bagan Lalang....
tak senang duduk hero kita tau ....huhu..



pelawok...pelawok...err.. blawok..blawok...penangan hantu kak limah oii.. ^__^

92 comments:

noor said...

kita bakor! kita bakor! kita bakor!
ce citer ce citer
hahahahah memang lawak ler

nabilah_2908 said...

hehehe..comel je syahmi...dlm2 takut tu..nk tgk juga.. ;)

ctpayong said...

salam

alah alah cian la dia.
hero mesti berani tau!

gadisBunga said...

hahahaaa!!!!

ceciter! ceciter!

hahahahaa!!!

laaa...kesian syahmi. tuh la, kak limah tak syampu rambut, tu pasal rupa dia jadi cenggitu...hihihi~

AdiaLuze said...

Tomeeeiinye gaya dier takut..Ahakss...Citer aper ni sis ? :D

Red Riding Hood said...

ape daa.. muke hndsm tp penakut .. buat segan aunty je tau nel...

Aanas said...

alololo .. anak nyantan kena lar macho .. malu ler kat kakak2.. heheh ..

..::SangRatoo::.. said...

cer cite cer cite cer cite..mengkeme mengkeme semuerr..janganlaa fenikkk..hehehe

atie said...

haha..saspen tgk gmbr mula2 td..haha

kakngah said...

bes ke hantu k.limah??
kite tak tgk lg..

Daddy Ziyyad said...

-pelawok! pelawok! pelawok !

-gambar 1st tu kat bagan ke?

sarah-najwan said...

ati..bukn pelawok deh..hhee

blawok..blawok..blawok..hehe..

HKLBR ni kelakar giler..nak2 time kak limah nyanyi..enjit2 semut..hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahaha kita bako jerk..kita bako..hahahah sengal kan cita nie...

h4ni3 said...

kak limah terlepas dari spital lagi ker? pegi makan seafood kat bagan lalang pulaks.. ekeke

Red Riding Hood said...

bila nel + mummy nak blanje aunty die plak??

rasp said...

kita bakor je, kita bakor...
bakor apa ce citer...
bakor ikan utk makan le hehehehe..

Cik Pah said...

enjit enjit semut..sapa sakit naik atas.. hahahaha

Rinna said...

Alaa tomeinyaa dia..nyorok2 yer...takut yer.. :)

Hanis Azla said...

ingatkan apalah yg ditakutkan.. ceciter..ceciter.. hantu kak limah rupanya.. ha..ha.. takut2 pun muka comel jgk..

wahida said...

ingatkan apa lah yg ditakutkan...hehehe...kak limah rupanya...
hantu kak limah mmg lawak...lawak giler...
err, akak dah ok ke? harap akak sihat sentiasa...bykkan doa ye...

sarah-najwan said...

hehe..
kalu akaklah..blawok tu menipu..
biasa kat klate tu la maksudnya

miloais said...

dalam takut2... nak gak tengok tu...
tengok dari celah jari plak tu!
heheheh

iols tengok kat panggung - tapi tak bawak anak2 - just me n hb
lawak sungguh hoccay!~

kakchik@ella said...

kelako ke seram cite tu ati. Ela lum terjebak lagi nih. hihi ..

kakcik said...

kat rumah kakcik, cerita ini telah diulangtayang berkali2 - beli dvd cerom punya! hahaha... kita bakooooo jeeeee..... ;-)

Dee said...

hahaha..penakut eh..anak2 dee x takut..tp dorang tgk citer puaka tebing biru aritu leh lak takut..kak limah tu lawak tau..

Cikgu Nurin said...

cer citer cer citer....nape dok kat pehe...dok la kat wheelcha...

kasihredha said...

ingatkan takut apa le tadi
suspen je...
tau2 hantu mak limah
hihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

along siap pesan. ibu jangan bukak citer hantu nanti kitorang tak boleh tido malam, kena tido bilik ibu.


jadinya, takde citer hantu lah untuk diorang.. tapi hari tu di rumah emak tengok DVD ngangkung.. nasib baik lawak; takdelah dorang takut sangat.

Zullism said...

muahahah....kaka limah ker akaka...patutla...

touya said...

cara takut yang menakutkan ..eh ?

Queenie said...

hahaa...cute lah anak ati tu...

Cikgu Tie said...

Sejak 2 menjak ni ati asyik buat suspen ajer ye!Sib baik cikgu tie tak ada sakit jantung.hehehe....

sal said...

ciannya dia..takut rupanya..pujuklah dia supya jgi normal balik..

Yan said...

ramai org kata best cite tu. tp tak penah tgk lagi..

hee.. lawak lah bujang tu..

cikceriacorner said...

heheheeh...

kesian dia..

JuanYuan said...

pelawok pelawok pelawok..hahaha

The Crow Empire said...

Err.. Wajah Syahmi Daniel macam perempuan la. keh2.. Mula2 ingat anak perempuan. Skali tgk pic kat tepi, lelaki rupenye.

Come on Syahmi. Jangan takut. Kite kan The Bujang boys. Kene berani. hehe.. (^___^)

ch@ said...

ahahaaa, harusla seram, kita tengok pertama kali pun seram. gelak-gelak gak. tapi memang syok citer ni.

anitaare said...

alahai ciannye dia..takut yang comel..kalu kat umah mesti tutup muka ngan bantal..haha citer ni mmg lawak seram tgk kat astro first

Sham said...

salam maulid...

hehehe syahmi boleh gengla dengan shahmin...hero yang 'segan' kat hantu...

suri solehah said...

salam hehe..sian si syahmi tu..

diana said...

aih..
cemana nak jadi hero ni??
hehehe..

aNIe said...

Ati...sian budak tu...heheheh... comel je...siap sembunyi bawah mejalll

DrSinga said...

saborrr je lah...

pipoq said...

salam kak ati..

awat sampai nak nyorok tu..anak sy si Qiqi tu banyak ngikut DNA sy kot..kalo tengok citer seram seram ni punya la khusyuk..hehehe

Yati said...

hehhhe... comel la dia. Takut-takut pun tengok juga, bawah meja. :)
Anak saya ni, tengok-tengok juga, tapi dok bawah ketiak kita dengan tutup muka dengan bantal busyuk... :D

sissyira said...

salam

nasib siang3 hari komen kat sini, kalau malam hari maunya terkejut tengok hantu tu..hihi

AdiaLuze said...

Oooo...Citer Hnatu kak Limah ke..hehehe...Bukan lawak ke citer tu...Ahakss

Ati Masrif said...

noor,

hehe..dah tengok juga ye

Ati Masrif said...

nabilah,

itulah dia...nakk jugak tengok..hihi

Ati Masrif said...

ctpayong,

syahmi ni berani tau..kalau ors semua kat bwh..dia boleh naik sorang2je ke atas ^_~

Ati Masrif said...

GB cayang,

ceciter2...ngeeee

tulah...kak ati rasa mcm nak dandan
saje rambut dia tu..gerammm :P

Ati Masrif said...

adialuze,

cite hantu kak limah tu...geeee!

Ati Masrif said...

RRH,

nak wat camne ...syahmi ikut pangai
maktam dia...huhu

Ati Masrif said...

aanas,

dia saje je..nak manja...:P

Ati Masrif said...

sangratoo,

mengkeme tu ...apo maksudnya yek?

Ati Masrif said...

atie,

ada rasa jantung berdebar-debar... ^_~

Ati Masrif said...

kak ngah,

tolonggglahh...tengokk...lugi..lugi
tatak lengok oo..

sape lg nak support filem kita :)

Ati Masrif said...

DZ,

sutah lengok HKLBR...kat wayang ke..
bawa ziyyad ke...huhu

yes ...bagan lalang..corner kiri pulak wokey ^_~

Ati Masrif said...

sarah,

ropanya blawok ye..
bunyi mcm pelawok..

bila tahu maksud tu lagi jadi lawak deh...

menipu..menipu..menipu...huhu

Ati Masrif said...

purple,

sangat2 menghiburkan yek.. :)

Ati Masrif said...

purple,

sangat2 menghiburkan yek.. :)

Ati Masrif said...

H4ni3,

aha lah...terlepas

dia gi tengok org makan seafood je :)

Ati Masrif said...

rasp,

ye..bakor ikan gerut-gerut..yeeeeh

Ati Masrif said...

cik pah,

mesti pergi tgk kat wayang kan..

amacam lg happening ke?

Ati Masrif said...

rinna,

hihi..dia yg nk tgk juga..hihi

Ati Masrif said...

hanis,

budak kecikkan...auranya besaq..
wat apa pun comel lg..
cuba kita yg buat cam tu..huhu

Ati Masrif said...

RRH,

no prob...cuma org nk dblnja tu
dok sampai2 ke rmh :P

Ati Masrif said...

wahida,

lama tak mai...majuk kita tau..

alhamdulillah ...nanah dah stop
but bengkak ada lg..nx appmnt dr pakar
tgklah camne result..kena operate gak ke
or not :(

Ati Masrif said...

sarah,

blawok..blawok..blawok..

menipu..menipu..menipu..hahha

Ati Masrif said...

milo,

tulah pasainya..ketegak betui lah..

best tak kat wayang..riuh??

Ati Masrif said...

ella,

harus tonton wokey..
komedi seram je..sgt3 menghiburkan..

5 BINTANG!!

Ati Masrif said...

kak cik,

kami d rmh ni pun dah ulang 3x
but still gelak besar juga..

Ati Masrif said...

dee,

alah..syahmi ni takut bunyi2 tu kot..hihi

Ati Masrif said...

cikgu nurin,

ayat wheelcha tu yg asyik teringat2..hahha

Ati Masrif said...

kasihredha,

ada tutup mata jugak tak...:P

Ati Masrif said...

reen,

ala...cite komedi lawak je..

tak ada takut sgt
lawak lagi ada tau...harus tgk wokey!

Ati Masrif said...

zul,

awatnya..

zul pun tutup mata mcm syahmi ka?:)

Ati Masrif said...

touya,

kalau mcm tu..
menjadik le apa yg kita buat...
hahahha....

Ati Masrif said...

kak Q,

dah blk cuti yer...senyap2 je

TQ!

Ati Masrif said...

cikgu tie,

bak kata ben...tajuk mesti membunuh
ahak!

Ati Masrif said...

kak sal,

lepas tu dapat makan lala je
dia ok dah..hihi

Ati Masrif said...

kak yan,

balik dari cuti ni ..gi cari dvd
best sgt ...harus tonton ok!

Ati Masrif said...

CC,

ala..cik ceria kan ada...ceriaaa :)

Ati Masrif said...

juan,

kwn kak ati kata..bukan pelawok ropanya
blawok..blawok...hehhe

Ati Masrif said...

crow,

boy le..coz rambut dia kerinting golong2
kak ati saje biar panjang dulu..hihi

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahaha
sama cam anak sedara kite.
tgk antu je nyorok bwh meja. hahaha

Adinda Amy Sensei said...

as salam akak...

apa khabar..
moga baik selalu..

akak..

saya wat blog baru ni sebab blog lama akaunnya tak bole nak akses..so terpakse bikin blog baru..kalo akak free nanti..dtglaa melawat yee...

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

terima kasih...

MULAN said...

oucchh... silap tertengok gambar yg paling bawah... adoyai tak leh tido la nnti..

kesian syahmi.. mcm aunty la tu..

ana said...

hahahaha...sian syahmi.

Cik Wanie said...

la ingatkan apalah yg ditakutkan,
rupanya citer hantu yer,
kalau wanie pun,
maunya menjerit dulu,
hihihi:)

asliner said...

ala..
comelnye syahmi..
erm..
kak ati..
jangan kata budak2 jer takut..
kawan kita yang dah besar panjang pun siap tutup muka sebab tgk cite hantu kak limah nie..
katenye terkejut..hehe