Wednesday, February 2, 2011

Marathon..eh ... ntah jadi apa?

Salam,

semalam tersangatlah busy
hubby cuti tapi anak-anak tetap sekolah 

pukul 11pagi kami dah terpacak di Alamanda
hajat hati nak shopping sebelum 
semua pasaraya ditutup..tahu sajelah 
kalau CNI ni...habis semua kedai di tutup

shopping pun kena laju-laju sebabnya 
kena balik sebelum 12.30 tengah hari
beli 4 bungkus nasi ayam 
pick up anak-anak dari sekolah  
sampai rumah ..terus makan..solat ..then 
hantar pula anak-anak ke sekolah petang 

kami terus ke Tesco, banting 
sambung shopping barang yang tak ada 
di Alamanda tadi .. yang bestnya di sini ada
jual barang basah yang murah-murah

jadi kita pun beli ayam yg harga tak sampai rm4 sekilo
2 ekor ayam dapat harga rm16.50..hehe best!
yang tak best ...rupanya
tak ada perkhidmatan pemotongan time CNY

selepas beli beberapa lagi barangan di banting
kami pun bergegas balik untuk ambil anak-anak 
dari sekolah petang pula...sudahnya sampai 
ke rumah... kami kepenatan yang amat!

ini semua pasal idea hubby yang baik sangat 
hari ini...nak hantar dan ambil anak dari sekolah
di samping nak shopping barang lagi ...
sudahnya bermarathon kami anak beranak  

ayam di beli tu kenalah kita yang potong 
kerana hubby tak pandai potong ayam
akhirnya ...ntah jadi apa rupa ayam-ayam
tu kita kerjakan....haru betuiii..tau
dah lama tak potong ayam kan ...hihihi

CNY..semua kedai tutup.. kita semua ribut membeli barang.. ^_~

semalam  tak sempat online dan bw...hari ni...kita balas ok!

20 comments:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

tue yg risau tue..bayangkan kereta rosak time CNY..cemane nak buat coz semua bengkel tutup huhuhuhuhh

nabilah_2908 said...

hehehe..terasa kepenatan akk tu.. :)

potong jer la kak...kalau part yg keras..hentk pisau..part lebut2 gunting je... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

~ yus ~ said...

Bila cuti CNY mesti susah cari barang kan.

Yus dapat bayangkan mcm mana penatnya bermarathon tu, sbb yus pernah buat..hihi

miloais said...

kan??? bila time perayaan ni
memang banyak yg tutup!

anie said...

tesco banting...xjauh ke sampai ke sana

cikceriacorner said...

salam akak...

hehehe..xpe..kite kumpulkan stok kat umah..:)

ainnoraini said...

tak penat ke ati...

tapi mmg betul byk kedai yg tutup sempena CNY nikan..

CiK JuE said...

wah akak kumpul stok ye...

azieazah said...

ATI, kalu beli ayam, mana2 pasaraya pun biasanya ada servis potong memotong.
Tapi murah tu 1kg tak sampai RM4. Masak apa?

Sekali sekala marathon best gak. Pasni buat larian berganti tukar bathon plak dgn hubby. hehehehe

Zullism said...

time CNY ni la kena buat stok akak memang harga jatuh gila2

diana said...

selalu jugak saya beli ayam kat tesco kena potong sendiri..
lambat la nak tunggu dia potongkan..
kat tesco la lambat..
kat pasar malam saya suruh penjual tu je yang potong..

suri solehah said...

hehe..marathon sungguh tu ati..tapi berbaloi lagi..kita hari ni hubby beli sekor ayam tak besar mana pun RM 21 ..adoyai

Miecyber said...

Cina kuasai ekonomi negara kita, maka begitulah senarionya..

Rakyat Malaysia baca 2 buku setahun

asliner said...

kak ati..
potong macam mane pun still leh makan kan..hehe

Anonymous said...

Hi, i simply wanted to come here to let you know about a seriously cheap service that posts comments like this on millions of Wordpress blogs. Why you might ask, well you might wish to sell something and target webmasters or merely just improve the quantity of backlinks your web site has that will improve your Google rankins which will then bring your website much more visitors and cash. Take a fast look at this website for much more info. http://hellomotow.net/backlinks

sal said...

wah ceronok beli belah masa cny ya..

Daddy Ziyyad said...

Bila ke tesco, memang selalu kami beli ayam bahagian dada aje, yg dah siap di pack. Mudah, dan best sebab confirm banyak dagingnya...hihihi

Citarasa Rinduan said...

ati,,
patutlah jadi murah harga ayam tu...
sbb tak dikira caj potong ayam oleh penjual..hehehehe

h4ni3 said...

dari alamanda ke tesco banting???

apesal tak gi tesco kajang ke..
tesco puchong ke.. kan lagi dekat dgn alamanda tuh

errr.. duduk mana?

Poyaty said...

x jauh ke rumah akk ke banting. hehe rs cam jauh je