Thursday, February 24, 2011

Malu aah... Di Hospital tadi

Assalamualaikum,

sakit perut memulas-mulas dari siang tadi
membantutkan niat kita nak buat n3
penyakit orang perempuan setiap bulan ni
uhh...nampak kecik je laptop ni tadi...
nak gi lawat sahabat pun tak habis
lepas makan ubat tahan sakit terus zzzzzz.... 

kisah di sepital tadi sungguh melucukan 
bila nombor dah naik je kita pun terus masuk 
bilik doktor pakar tu dengan senyum meleret
tetapi... sebaik saje nampak kat dalam bilik tu 
ada 4 orang doktor lelaki ... terus dengan tak sengaja
kita tutup muka...adehhh...camne ni ...

kalau masa sakit memang kita tak peduli dah 
doktor lelaki ke...janji dapat rawatan cepat
tapi nasib dapat doktor perempuan masa tu 
tetapi bila dah rasa tak sakit lagi ni ...uhhhh
tak sanggup kita buka TUT...dan di tekan-tekan 
oleh doktor lelaki tu....ohhh tidakkkk...maluuuu
laki kita takpe gak...huhu

nasib le doktor yang baik tu faham sebaik saje 
tengok kita tutup muka dengan tangan sebelah 
ala-ala terkezut gitu...dia terus cakap ...
malu ye..nak jumpa lady doktor ke 
kita pun cakap boleh ke doktor ...then 
dapat le jumpa doktor Melati ...lepas check doktor kata
dah clear tapi jangan garu nanti jadi balik...
Alhamdulillah ...syukur sangat dan rasa lega!

semua ni berkat doa orang-orang yang kita sayang
dan juga sahabat semua ....terima kasih banyak-banyak ye!

8.45pg dah ramai orang..no. kita 1138...dah 20 minit tunggu ni

terima kasih Hospital Serdang...tak payah dtg lagi...yahoooo!

Selamat Hari Jadi buat Dr Singa yang sempoi dan ceria tu  ^___~

bila dah lega rasa nak menyanyi lagu maher zain je...Alhamdulillah...alhamdulilah....


32 comments:

Kaseh said...

kalau kaseh pun maluu wooo kak...muehehe..alhamdulillah akak da sihat dahh,, :)

diana said...

tak payah gi spital dah ye kak..
dah sihat la tu..
alhamdulillah..
tak de apa2 yang jadi..kan??

kasihredha said...

Alhamdulillah
semoga bertambah sihat dan ceria selalu..

CIK TOM said...

alhamdulillah akak dah sihat n ceria...jgn sedih2 lg ye akk...kitaorg akan sentiasa support akak wlpn kita hanya kenal didunia blogging tp sentiasa doakan yg terbaik buat semua rakan blogger ^_^

echah mashuri said...

pehhh.nsb bek dktor tuh phm .kalau dia buat2 xphm cmne;p

Ati Masrif said...

kasih,

maluuu jugak kan...
maceh yek ^__^

Ati Masrif said...

diana,

alhamdulillah ..tak yah dtg lagi

jgn tido mlm tgn ni gatal nak garu sudah..huhu

Ati Masrif said...

kasihredha,

macehhh kak kasih...muahhh

Ati Masrif said...

cik tom,

sukalah cik tom datang ....^__^

macehh yek adik maya kak ati
dari gannu kite ..muaahhhh

Ati Masrif said...

echah,

kalau doc tu wat2 tak fhm
terpaksa gak buka bra renda2 ni ha..wakaka

^__~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

doktor tu senyum simpul tak ?
hehehe...

shahrul said...

Alhamdulillah...
kalau orgpun malu nak jmpe doc laki...

Penjejak Mimpi said...

mmg malu woo... :)

ana said...

best nyer boleh pilih doktor...tapi bab2 tu memang patut pun kan.

Lady Lavender said...

nasib baik dapt tukar lady doc. Dapat doc laki maluuu..Apa2 pun alhamdulillah dah ok semuanya :-)

S..U..D..@..I..S said...

pernah cakap ngan nurse nak lady doc..kalau kes2 yang melibatkan malu..hehe

nurkass said...

salam kak ati..
alhamdulillah..
pasni kenalah jg pantang larang..hehe

Kakzakie said...

Alahai Ati, kalau sakit memang tak malu apa dah. Tapi syukur juga dapat doktor Perempuan.

Syukur juga dah tak perlu jumpa lagi. Dah sihat la tu....

anie said...

alhamdulilah..
semoga bertambah sihat n ceria selalu ok..

poyaty said...

kak, yaty x ngajuk dgn akak. sory, mmg tgh bz. tahu akk x sihat ari tu. da sembuh eh? take care ye kak ati :)

miloais said...

alhamdullilah...!

sometimes - ada sakit yang rasanya - nak doktor perempuan jugak!

teringat iols masa pregnent anak sulung - masa pemeriksaan bulanan dapat doktor lelaki - masa bersalin pun doktor lelaki - ya allah... tak tau dah nak cakap camne! kebetulan le plak - memang tak de doktor perempuan on-duty masa tu... kalo tak bleeding masa tu - mau gak rasanya pi carik hospital lain!

kakngah said...

syukur...
jgn lupa jaga makan jugak yer..

Rinna said...

Alhamdullillah dah sihat yer.. bagus laa gitu..tak payah gi sepital lagik kan.. syukur laa.. jgn garu2 plak yer.. :)

qemaishak said...

Alhamdulillah..kalau sakit bab2 'secret' ni mmg kn jumpa dr.perempuan la kan:)

cemomoi said...

tu la... oang pompuan takmboh jadik doktor... yang lelaki brebut nak jadik doktor sakit puan... susah la bini koi nok bersalin

Cik Ezy said...

alhamdulillah..
=)

Daddy Ziyyad said...

Teringat masa saya jaga wad bersalin dulu..ada satu patient ni, dah nak bersalin betul..dah dilate 7cm..masih insist nak doctor pompuan..padahal mana ada doctor pompuan on duty masa tu...~haha

h4ni3 said...

rindu tempat kerja lamaku!


kalau saya still keje kat sana, mesti dapat jumpa kak ati
hahaha... anda sanggup???

ieda said...

hehehe...teringat sorg patient saya.masa tu saya cuti.doktor lelaki yg ganti.bila masuk bilik doktor tgk doktor lelaki,sakit org perempuan dah tukar jadi sakit kepala.esoknya dia datang semula nak ambik rawatan utk sakit sebenar.

ShUhaDaH said...

lucu la akak neh . sib bek leh jumpa lady doc an . lau x . jeng jeng . hehe

Cikgu Tie said...

Alhamdulillah....
semoga kesihatan itu akan terus berkekalan.Tak yah duk penat p hospital lagi yer!

Miss Yaty said...

alhamdulillah...bersyukur sgt...yaty doakan akak bertambah sihat ye.......insyaAllah...amiin..


p/s: sowey akak sebab yaty dah lama tak jenguk sini...sibuk dan kebetulan bb kena block sebab tak byr bil...=,="