Tuesday, February 22, 2011

Inilah Puncanya...

Assalamualaikum,

Teman semasa belajar menjahit 2 tahun lepas 
mengundang ke majlis perkahwinan anak sulongnya
pertama kali datang ke rumah kak esah
yang terletak di kampung Bukit Changgang
sungguh meriah dan grand juga melihat 
suasana majlis ini dan ada live band 
juga ada jemputan khas pemuzik ternama

khemah dan meja buffet glamer habis 
ala-ala majlis ayu raudhah yang baru 
kita tengok dalam majalah harmoni
pelamin pun wow... cantik !
makanan pun bermacam jenis dan sedap belaka
biasalah orang jawa kalau buat kenduri 
memang dia orang jamu bersunguh-sunguh

hati berbisik ....mesti berhabis puluhan ribu ringgit ni
selepas bersalam kaut dengan kak esah
bertemu dengan seorang lagi teman
semasa berjalan  ke kereta kata teman ni ...
kak esah dapat menantu seorang berpangkat Datuk
oo...patutlah bertuah badan kak esah sekeluarga


live band berehat sekejap...azan zohor

tak sempat nak ambil gambar di meja makan...kat sini pun oklah

cantikkan...berkenanlah.. hihi...

gift untuk tetamu biasa..VIP punya lain... ^__^


tapi sebenarnya kita nak cerita 
inilah puncanya sampai kita kena cuti blogging semalam
balik saje dari kenduri malam tu syahmi kena demam panas
sampai hari ini... memang panas masa pergi kenduri tu...


nak buat camne ...kena angkut jugak anak2..bukannya ada bibik ^__^
 

47 comments:

~ yus ~ said...

Memang cantik! Ala moden kan kak Ati..

Jemput baca 2 entri terakhir yus ...:)

Cik Pah said...

eh,teringin nak bersanding lagi ke kak ati .. hehehe

NM02 said...

pelamin skang mcm2 style kan. suker je tgk kalu pegi memaner kenduri..

bujal X said...

uhh~~~dia punya gift bagi cawan lah~~

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..tgk pelamin sekarang nie takut..dh mcm istana

kakngah said...

skrg sume pelamin style cenggitu..
sweet la..

Kaseh said...

lawa pelamin dia.. menantu datok tua ke muda kak ti? hehehe.. get well soon syahmi...

wahida said...

wah..menantu pangkat datuk lagi gitu...

semoga syahmi cepat baik...akak kena rajin tuam dia ngan ais tau!

cikceriacorner said...

cantiknye kak..

moga syahmi cepat sembuh..:)

qemaishak said...

cantik pelamin..untung dpt menantu Datuk tu hehe
semoga shahmi cepat sembuh ye kak.

Kakzakie said...

Demi kenangan sepanjang hayat. Memang cantik, grand. Kalau berduit semuanya boleh Ati....

Syahmi dah demam. Kesian dia. Moga cepat sembuh.

nabilah_2908 said...

wah...cantik la pelamin tu.. :)

kalau VIP sure lagi grand door gift nya kan..? :)

kesian Syahmi...skrg ni mcm mana..dah ok..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
AUTOMATIK PING BLOG

cik nurussalwa said...

lawanye pelamin tu.. nmpak mcm best je..

Daddy Ziyyad said...

-dapat pakej menantu tua ker? `haha

atty's said...

bertuahnya badan dpt menantu datuk kan..

syahmi dah sihat ke belum..getwell soon ye ..

nurkass said...

hai kak ati ku cayang..
amboiii..mmg grand..gift pun hebat gak..kalah artis..hehe

Hanis Azla said...

mmg grand majlisnya.. pelamin dia cantik.. dpt menantu org ada2 yer kwn akak tu..

DrSinga said...

kihkihkihkihhhhhhhhh...
tak hagak-hagak soklan Dr DaddyZiyyad!!!!!

Ati Masrif said...

yus,

cantik..

ok dah baca ..semoga semuanya dipermudahkan

Ati Masrif said...

teringin jugak nak sanding atas pelamin
yang cantik mcm tu..anniversary ke...hihi

Ati Masrif said...

nm02,

nilah pelamin yg paling cantik
kak ati pernah tgk live tau

Ati Masrif said...

bujal,

hehe..melawak nampak..^__^

Ati Masrif said...

sahrom,

pelamin saje ...mahu lebih 5k

Ati Masrif said...

kak ngah,

pelamin ayu raudhah pun mcm gitu gak

Ati Masrif said...

kaseh,

emm.. nampak mcm sama baya dgn bapanya

Ati Masrif said...

wahidah,

TQ...suara dah serak gitu

Ati Masrif said...

CC,

masih ada kesempatan lagi kan...

TQ CC cayang...

Ati Masrif said...

qema,

tuah manusia ..siapa tahukan..

Ati Masrif said...

kak zakie,

takut tgk kenduri org sekarang ni kan..
iya..demam yg panas sgt..TQ..

Ati Masrif said...

nabilah,

harus lagi glamer...seglamer khemah
utk vip ..pun lain gak

demam lagi nabilah..TQ

Ati Masrif said...

salwa,

mmg best kalau ada kenangan
atas pelamin mcm gitu kan..

Ati Masrif said...

DZ,

begitulah kiranya...huhu

pakej je..pandai aje :P

Yan said...

Orang sekarang kalau buat majlis berabis betulkan.. Mudah2an mereka berkekalan hingga akhir hayat.

cheqna said...

tgh menservey2 yang mana cantik..murah..simple b ut nice..hehehehehe

Penjejak Mimpi said...

kak ati, yang bese2 punye pon cantik juge gift die.. apatah lagi untuk VIP..

Adinda Amy Sensei said...

meriahnyeee..kenduri tu

miloais said...

iols pun kalo gi kenduri memana pun... memang bawak anak2 sekali...
kita sama nok... tak de maid!
hiks

gadisBunga said...

soalan dedi ziyad macam siot. hahahaha!!!!

kite ni jgn kata menantu datuk, yg bukan datuk pun belum dapat bagi lagi kat mak ayah. hahaha!!

Dee said...

wow..grand tu..menantu org kaya..patutlah grand..

Cikgu Tie said...

Cikgu tie teringin nak tengok pelamin ati bersanding dulu.hehehe....

Rinna said...

Cantik laa..pelamin dia.. :)

diana said...

ada beza lak vip dengan orang biasa ye..
ustaz saya pernah bagitau cara ni tak boleh buat..
hehhe..
sorry pada yang tersentap..
wakakak...

kasihredha said...

cantiknya pelamin tu...

Zullism said...

owh cuti sebab kenduri boleh dimaafkan..tapi kalau cuti bblog sebab malas kena banned nanti hehehe...lawak je akak:)

sarah-najwan said...

owh..patutnya menyepi..
pi kenduri rupanya..

sarah pom demam dan semput..huhu
kita pom xde bibik..terpaksa letak kat nursery jugak..huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

macam nak naik lagi sekali kan ?


hihihi...

niesz said...

cantik nye pelamin :)