Monday, February 14, 2011

Inilah Gerut-Gerut

Assalamualaikum sahabat semua,


ingat tak lagi dulu kita ada cerita  disini pasal ikan 
yang jarang orang tahu yang bernama Gerut-Gerut

semalam kita ke Bagan Lalang lagi 
Alhamdulillah rezeki orang berpuasa
tiba-tiba saje hubby pelawa nak belanja berbuka
di sana...bagaikan orang mengantuk di sorongkan bantal saje 
mestilah kami anak beranak suka hati...

kita pun ambillah gambar ikan gerut-gerut
ini untuk tatapan semua sahabat wokey
harganya lebih murah kalau nak di banding 
dengan harga ikan-ikan lain yang fofular tu
sebesar yang kita makan ni hanya rm23.56 saje
murah tak.... ha...murahkan
dahlah sedap, enak, manis....hihi...cubalah nanti 


punyalah sedap...sampai tinggal kepala je ^__^


sebelum di makan ... masak masam manis..emm yummi!


sebelum di masak....hihi... hensem tak?


  wah...seronok you all ...esok cuti lagi ^__^

40 comments:

Kakzakie said...

Assalamualaikum Ati,

Kakak memang tak tahu nama ikan-ikan yg ganjil ni. Mungkin ada nama lain kalau di Johor ni....Kakak pun suka ikan masam manis.

bujal X said...

uh~~ikan mahal tu~sama harga dengan kerapu kalau kat tempat saya~

rasp said...

as salam...
hehehe gini ghupanya ikan tu...
akak nie tak pandai sgt nama2 ikan, nak nak yg lain skit..
tau amik masak je...
sedap tul tgk ikan masam manis tu...
yummylicious...

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

matanya besar eik... heeee ~

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

bagan lalang sekarang dah maju kan..dulu takde sape nak pergi citu sekarang dah jadi kawasan pelancongan..bagus tue..

gadisBunga said...

salam kak...aishh...gerut2 lagi...

sejak akak sebut gerut2 ni baru GB perasan ada ikan gerut2 dijual kat pasaraya. hehehe~

tapi tak penah beli lagi. mmg sedap ye akak?

My Little Diary said...

salam,

first time dgr nama ikan ni... huhu

~ yus ~ said...

oo ikan tu nama dia gerut-gerut aku. Baru tahu ni..huhu

atie said...

ooo..nama die gerut2 ek..hehe..org tak pergi pasar + tak suka mkn ikan..haha

Yan said...

Mak abah akak suka ikan ni.. Akak pun tak tau apa namanya.

Daddy Ziyyad said...

~ selalu ke B.Lalang...tapi tak pernah pun try ikan ni...

~ dah try pepahat kat sana?

nurkass said...

salam kak ati cayang..
oooo..camtu rupenye ikan gerut2..rasanye camne kak ati..

ainnoraini said...

pernah nengok tapi tak pernah makan...
nnt boleh la cube ye...

Kaseh said...

dah lama tak g bagan lalang...nati nak try carik ikan ni la..sedap eh kak ati...

nabilah_2908 said...

oh...ini rupanya ikan gerut2..mcm ikan gelama pun yer juga.. ;)

x seronok...esok keje...xde cuti..huhuhuh....(-_-)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

sarah-najwan said...

ati..kitakan tahu ikan siakap ngan merah ajo..hik hik..

kalu pi kdai pun..tau amik ikan tu je...

nurkass said...

kak ati kena tag tau..

http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

pipoq said...

fuhh..sedap tu..kalo siakap terkenal dengan masak tiga rasa, gerut gerut ni memang sesuai buat sweet sour..

azzey said...

Saya pnh ke Bagan Lalang dlm bln 5 last year utk berkursus, tp blom ada peluang nak makan kat situ lagi....

ika~~ said...

tau gak ikan ni..
sedap+mahal
mkn time msuk gaji he
hohoho..

Dee said...

oh..itu rupa mr gerut2 eh..rasa penah tgk..nama je x tau..

Queen said...

ooo..first time nieyh dengar dan tgk..hehehe

kasihredha said...

nama glamour dia...ikan geruk2 ye.
wah sedapnya ati

kakchik@ella said...

penah mkn ikan ni kat pangkor dulu. sedap!!

Aanas said...

salam ati,
nampak delicious.. harga pun boleh tahan jugak.. cukup ke sekor satu family.. heheh ..

miloais said...

ohhh... namanya ikan gerut2 ye...
selama ni tak tau nama ikan ni apa...

miloais said...

lupa :
sesetengah tempat panggil ikan ni - ikan kepala batu...
gamaknya kepala dia keras cam batu...

betul ke kepalanya keras cam batu????

Yati said...

Oooo ikan gerut-gerut ya nama dia? Saya bab nama ikan ni fail sikit. Lagi pun jarang beli ikan besor. Balik-balik, ikan kembung. Hehhe..

♥MAMASYAZA♥ said...

yup btoi, ikan ni memang sedap, gerutttt gerutttt

Cik Pah said...

mmg hencem..tergoda ai..amboi..rakusnye makan..sampai tgal kepala jer

DrSinga said...

tak hensemmmmmmm..
:)

Zullism said...

bakar lagi sedap...cicah ayer asam...fuhh...:)

Jiha said...

Kalo kat pd..ikan nih org panggil ikan serekut..kat sini nama dia gerut..hehe..

Ikan nih mcm ikan merah cuma isi dia keras skit..dan harga pun murah jer..klu kt tesco saya penah beli dgn hrga rm8 sekilo je ...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

gerut gerut kak?
never heard that. maybe i should try it one day:) nampak best cicah ngan air asam nii. yummy!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya sis...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

festaim dengar namanya .
Gerut-gerut; nasib baik lepas makan tak berkerut.

hehe..

cikceriacorner said...

bestnye akak..nak g sana jugak la..heheh

diana said...

wah..
saya tak pernah rasa lagi ni..
nak cari la nanti..

Cik Wanie said...

Wanie pun suka mkn ikan gerut2 nie,
kalau wanie pi mkn kat Restoran Nelayan,
wanie suka buat ikan bakar basah,
nyum nyum:)

Cikgu Tie said...

Cikgu Tie selalu makan ikan ni kat Restoran Tepi Pantai di Tanjong Dawai.Sedap sangat.....