Wednesday, February 23, 2011

Cara Letak Link Entry Dalam Komen Anda

Assalamualaikum,
  
Hari ini kita nak share sedikit ilmu yang baru di pelajari
ada 2 orang sahabat  yang buat pemintaan iaitu 
Cikgu Tie dan NM02  minta kita ajarkan cara 
letak link entry dekat dalam komen anda 

yang macam kita buat dalam komen sahabatlah
sebenarnya kita belajar ni pun dari Atty 
memang dah lama nak tahu pasal tutorial ni 
bila dah tahu terus kita gunakan sampai lani 

ini lah tutorial nya

Jom baca: <a href="http://wanati.blogspot.com/2011/02/bertemu-man-kidal.htm1">Bertemu Man Kidal</a>


yang warna merah tu sahabat semua boleh tukar 
ke link entry terbaru 
yang warna biru pula tukarlah untuk tajuk yang 
menarik dari entry sahabat semua

jadi caranya kena save dan paste bila setiap kali 
sahabat buat entry baru 
kita savekan dalam word dulu ...
so setiap hari hanya copy dan paste entry baru saje..
macam susah sajekan...tapi sebenarnya tak susah pun

jika ada yang tahu cara yang lain
sudi-sudikan share info tu wokey...



Selamat mencuba ....^___^
TQVM ... Atty !

37 comments:

cik nurussalwa said...

gud info :) nice..

kakngah said...

wa sudah hafal... sbb tiap kali msk kontes kan kene tgglkan link.. memudahkan penganjur jugak..

Hanis Azla said...

Alhamdulillah dpt ilmu di sini.. Thanks yer..

h4ni3 said...

buleh try ni
tapi macam malas jer nak kopipes
hehehe


jom baca: WW~Dipercayai Turun Temurun

Rinna said...

Wahh good toturial.. TQ for sharing.. :)

kakcik said...

Terima kasih Ati kerana berkongsi info. :)

CiK JuE said...

tutorial yang bagus....sharing is caring...

kakchik@ella said...

ella suka link2kan n3 org dlm entry ella. support mensupport sesama blogger. hihi ..

GreenAppleKu.com said...

Singgah sini jumpa kekawan..

miloais said...

gitu cara nya....

thanks ye ati....

sarah-najwan said...

tima kasih deh...nati ade keberanian..saya buat..hehe

Cikgu Tie said...

Terima kasih banyak-banyak ati!
berakhir juga penantian cikgu tie.

cubaan pertamaku...
Jom baca: rahsia di sebalik bulan kelahiran

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum...

tmeksh kerana berkongsi info ni
baru la tau camne nak buat =) ~

gadisBunga said...

nak terai jugak! tq akak! :)

niesz said...

niesz tulis kat whiteboard..kalau rase nk gune, salin je..ehe..nice kak.. :)

Daddy Ziyyad said...

timakasih for the tutorial..

sharing is caring kannnn

sal said...

mekasih krn memberitahu..
berkongsi info kita, moga berpengetahuan

nabilah_2908 said...

cara sy...download Apps. dari fire fox...lagi mudah...hanya sekali click..coding ini akan terpapar di ruang komen... :)

tk payah susah2 nak save coding ni.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : CITRA HATI ALIESHA KIRANA

kasihredha said...

ati
selagi tak cuba, selagi tu le masih blur...
kena praktikal dulu...nak kena try ni
biasa le dah "senior" lambat sikit nak faham....heh heh heh

sahromnasrudin said...

mmg payah cikit bg yg tak rajin mcm sy heheheheheee

cikceriacorner said...

terima kasih akak..heheh..bleh cube ni..hehhe

Penjejak Mimpi said...

kak ati, time kasih untuk info ni. mmg bergune betul.. :)

wahida said...

akak, kenapa mcm leceh je? huwaaaa!! tapi x pe, saya nak try jugak!!

NM02 said...

i try...

jom skodeng : kepingin terus teringin

NM02 said...

yey!!!! jadikkkkk

makaceh akak. sayang akak!!

atty's said...

welocme ati..kita serupa..nama kita serupa..hehehehehhe

qemaishak said...

terima kasih kak kongsi tip ni, memang qema nak tau pun..

nak try ni..

Jom baca: Kenapa Bali???

qemaishak said...

wah jadi la..terima kasih banyak kak..

cemomoi said...

senang... tapi masa je yang tak senang...

diana said...

untuk orang rajin boleh la..
saya malas banyak..
hahahah

Abd Razak said...

Salam..

Terima kasih berkongsi info

Anonymous said...

Mycket trevligt Jag kommer förmodligen hämta den. Tack

Citarasa Rinduan said...

selamat pagi ati

wah..thanks laling..
ayu dah lama nak belajar.insyallah..if kurang pekerjaan di CR..
ayu nak ikut tips ati...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, tq 4 the info..nanti boleh ler try.

~syue~ said...

wah. bagus2.dpt jugak dcni.
nak test :)

anyone can help me

Kay Masingan said...

tq..sangat membantu dan telah berjaya..:jadi budak-budak dulu

NinaIshak.DO said...

Jom baca: Check check