Monday, January 3, 2011

Sibuk Mengalahkan Cikgu

Selamat Petang,






baru tahu bagaimana guru-guru penat tanda 
buku-buku murid...

sampai senget jari-jemari kita 
lengoh tangan menulis 
sibuk mengalahkan cikgu pula ..huhu


petang nak pergi daftar sekolah agama pula...nasib ada tempat lagi

28 comments:

cemomoi said...

coti ke? kalu nak g keja, nak isi borang lagi maunya kalut nih...

kakcik said...

Bab2 mengisi borang ni selalunya memang kerja wanita yang bergelar ibu/mak/mama dan yang sewaktu dengannya. Nama di buku rampaian anak2 pun, mak yang tuliskan! :)

Ati Masrif said...

cemomoi,
tak cuti ke..
bz sokmo..hihi

kakcik,
sebab rasanya handwriting wanita
ni lagi kemas kot..hihi

nabilah_2908 said...

hehe...xpe..pasni...suruh anak akk urut tngan.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ENTRI MAKAN-MAKAN

gadisBunga said...

errr...saya paling tak suka isi borang. hahah!!

azieazah said...

Tip sebelum nak buka sekolah di awal tahun:

Fotostat siap-siap segala dokumen bebanyak, sebab memang banyak nak guna.
Beli buku awal-awal so tak berebut dgn orang yang suka last minit.

Ciklinn said...

hihiihih byk borang nak ken aisi yer...

Cik Pah said...

mmg betuk..kalau banyak menulis mmg sampai kemek jari jari .hehehhe

Cik Pah said...

mmg betuk..kalau banyak menulis mmg sampai kemek jari jari .hehehhe

NM02 said...

kita suker kerja2 mengisi borang. lenguh jari jemari??.. hubungi lah saya di talian... tut tut... akekekeke

CGG said...

sebok jgn sampai lupa nak makan kak:)

Daddy Ziyyad said...

Teringat pesan my mom(she's a school teacher). "jangan letak nama anak panjang2, nanti penat budak tu nak tulis nama dia"...hehehe...

Panjang tak nama anak u?

mamalieyna said...

salam tahun baru! awal2 tahun ni penat mcm2 urusan kan..hehe..

sarah-najwan said...

kita serupaaaaaa...penat isi borang anak2..macam2..
ditambah2 isi nama budak dlm register..hahahaaa..

suri solehah said...

salam ati..

bz sungguh tu..tu baru anak tiga orang ye..

Yan said...

Sama cam akak ni Ati, ada nak kena buat lagi utk sorang lagi tu..

h4ni3 said...

isi borang kah?
kalau nama anak2 panjang berjela... laaaaagi rasa mau patah semua jari jemari.. hehe

Ati Masrif said...

nabilah,
tukang kecah lagi ado..hihi

GB,
tu pasal kita tak jadi cikgu..huhu
byk paper work yek..

Ati Masrif said...

AA,
noted!
kalut skit pasl tukar sekolah

ciklinn,
byk tak byk..sampai merah dan senget jari

Ati Masrif said...

cik pah,
betul..mcm ada experience je..hihi

nmo2,
tahun depan boleh ler..hand over
kita calling2 yek..ngeh3

Ati Masrif said...

cgg,
tq dik..
part tu pasti tak lupa
org bg breast feed ni cpt lapaq tau..huhu alasan baikkkk

daddy ziyyad,
betuilah awat tak habaq awai2..

Nor Fareena Insyirah
Nor Farah Izzati

ambikkk...
belum campur nama pak lg.. hahaha

n.hasleena said...

salam kak ati...
hehehe...mmg kak, bab2 menulis ni mmg jenuh jari jemari :)

maCy said...

cikgu2. huhu

StrewberiManis =) said...

Hye cekgu Ati
heheheh :)

awal2 buka sek ni memang macam2 borang kena isi
so, selamat mengisi borang ye :)

noor said...

kak ati
lenguh tgn yerk ngisi borang
lg2 yang kotak2 tuh

ana said...

marking apa tu?

Papa Mifz said...

wah mcm byk jer kerja tuh...semua buku2 tuh untuk disemak ke kak..huhu

Mimi Jazman said...

hm.. memang penat.. isi borang ape tu??