Thursday, January 6, 2011

SENANDUNG MALAM

Salam,

Pagi yang damai dan sejuk...
hujan...Alhamdulillah rahmat dari Allah

pernah pergi makan seafood di Bagan Lalang 
pasti ramai yang pernah pergikan

dalam banyak-banyak kedai yang 
kita pernah makan di sana 
ada satu sahaja yang berkenan dek 
tekak kita dan family
kira paling sedap ah..masakannya

nama kedai tu 
Senandung Malam
tak glamer pun...tapi kalau datang lambat 
mahu kena beratur tunggu meja tau
tak percaya...cubalah datang 

pernah dengar ikan nama 
Gerut-Gerut ?
ha..harus cuba..sedap!
tak mahal macam harga ikan yang popular


inilah kedainya...buyuk je! depan pantai...



ini ikan Gerut-Gerut...msk 3 rasa sedap..lauk2 lain xpyh tunjuk ..dah biasa tgkkan


mengantuk je..sejuk2 ni...bye ^_^

33 comments:

kakchik@ella said...

Pernah rasa kat Pulau Pangkor dulu. mmg sedap ikan tu.

kakcik said...

Teringin pulak rasanya nak makan! :)

cheqna said...

ikan gerut2??
ape tu??
tapi nampak macam besh r kak...

Ati Masrif said...

ela,
sedapkan ikan tu..

kakcik,
boleh lah cuba..yum-yum

Ati Masrif said...

chegna,
nama ikan mmg pelik
tapi sedap..nanti gi cari ye

ainnoraini said...

tak pernah try lagi mkn ikan tu...
harus ku cube...sedap ye ati..

Ati Masrif said...

ain,
cayolah...sodappp!!

Kakzakie said...

Salam Ati,

Ada pulak ikan gerut-gerut. Istilah lain apa? Tak pernah kakak dengar pun nama ikan ini. Saja nak buat suspen ke?.....

Ati Masrif said...

kak zakie,

tak wat suspen eh..
mmh nama tu je yg ati tau
nama nick name lain tak tau...hihi

noor said...

kak ati
tak penah try..
nanti nak cuba msk apa sdp kak

Rinna said...

1st taim dengar ikan gerut2 nie.. tak penah plak makan lagik.. nampak cam sedap jek tuh.. :)

Ati Masrif said...

noor,
3 rasa, msm manis..bakar pong sodap

rinna,
sodap cayolah..hihi

sarah-najwan said...

saya ni..ikan xtau nama sgt
yg biasa tau hnya siakap dan merah

yg saya tau..makan je..hehee

gadisBunga said...

ikan gerut2? adakah sisiknya menggerutu? hihihi~

Dee said...

kalo gi bagan lalang wajib cuba ni..

Cik Pah said...

tak pernah makan ikan tuh..

tapi skang perut aku dah gup gup bunyi..heehhe

Mimi Jazman said...

hehehe.. terus lapar tengok gambar tu..

Amy Syaquena said...

Kedai tue memang best pun , makan sedap harga pun murah..

Daddy Ziyyad said...

pernah makan disini, not bad.

selain kedai ni, tekak saya serasi juga dgn BaganLalang Seaview

Pala Maldini said...

pernah gi senandung malam ni last month.. first time. memang crowded la.. ramai pengunjung

azieazah said...

I suka lagu Senandung Semalan...

Suka tengok filem Dayang Senandung.

Tapi katakan restoren Senandung Malam, Bagan Lalang pun tak pernah sampai lagi. wuaaaaa!

Ati Masrif said...

sarah,
kita pun sama tp pasal nama ikan ni
pelik terus lekat dlm ingatan

gb,
tak gerutu lah
cam ikan biasa yg warna putih

Ati Masrif said...

dee,
lepas ni boleh lah gi

cik pah,
ammboiii..pantang
nampak makan na...huhu

Ati Masrif said...

mimi,
salam kenal

amy,
eh..pernah sampai yek..
hebat lah amy dari KB ni..hihi

Ati Masrif said...

daddy ziyyad,
seaview tu yg dekat kanan hujung sekali kah?

pala,
nampak buyuk je..
tapi sedap kan ^_^

Ati Masrif said...

kak AA,
kita pun suka lagu tu..

plan lepas ni baleh ke situ
sambil piknik2 ..best

nabilah_2908 said...

mcm mana rupa ikan gerut2 tu kak..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG BUSUK

wahida said...

kak, siyes x pernah dgr nama ikan tu...ikan sungai ke ikan laut tu?
tapi mmg nampak sedap la kak, dia mmg sedap masak 3 rasa je ke atau boleh masak lain?

Ati Masrif said...

nabilah,
kak ati bukan tahu sgt nama2 ikan ni
tapi ikan ni ingat psl namanya pelik

rupa mcm ikan jenahak je!

wahida,
dah dekat laut ..ikan laut lor..

kita tak makan ikan darat ..hihi

StrewberiManis =) said...

terasa nak try la pulak
hehehe

mahai x kak?
sekor bape ringgit?

Ati Masrif said...

strewberiManis,
ikan ni paling murah dari ikan2
yg selalu ada kat kedai seafood tau

tapi sedap sama standard!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kena bersenandung sambil makan lagi sedap agaknya...


hehehe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

baru dok plan nak g bagan lalang..cam best jerk...ikan gerut2 nyek....