Thursday, January 13, 2011

Senaman Tangan Dan Jari

Salam,

haii..semoga semua ceria dan gembira
janganlah boikot blog kita ni...
apa salah kita yek...hairan juga...hurm?

selalunya kami buat senaman ini
di Alamanda, Putrajaya tapi teringin
pula nak ke Banting...so hanya ada 
1 saje tempat di sana iaitu di belakang 
pasaraya The Store..1 tempat saje
kesian orang-orang Banting kan...

tetapi kedua-dua lift bangunan tu rosak 
jadi terpaksa menapak naik tangga
ke tingkat 5... haruu tapi dah janji dengan
anak-anak kan nak buat cam mana

pada pihak yang berkenaan tu
silalah ambil perhatian ...daif sungguh 
banggunan tu walau tempat yang kita 
nak senaman tangan tu ok!
uhh..tidak lah akan ke sini lagi 
selagi tidak di perbaiki apa yang patut

sila-sila...tengok kita senam...^_^


bapa mithali..ajar anak2...huhu
org nak main.. syirah pun nak main gak...harap kasut je..ngeh3
sila beri perhatian ..org pro nak main ...alah...susun kaki pun tak betul..ahak!
mak bapak happy2..anak2 kebuluran....sian anak ku..
sila-sila...buat-buatlah macam rumah sendiri ye...
 muka buat2 suka....isshhh..bola asyik masuk longkang...lantai tu licin sgt! sila percaya ..

apakah salah ku...nak nyanyilah... tiada lagi ku dengar kidung mu...tiada lagi...hukhuk!

50 comments:

bujal X said...

emm~~saya punya average 202.

mahu lawan.

haha~~saya bohong~padahal pegang bola bowling pun tak pernah~~

ch@ said...

comelnyaaa akak. mcm syahmi juga laaa. takpe kak, exercise. kita selalu pnjt tangga 6 tgkt. hari-hari ;) *dah lama sungguh tak main boling.

Penjejak Mimpi said...

Salam..

da lame tak main boling... :(

sarah-najwan said...

nape yg psl boikot tu ati?...
saya tertinggal keretapi ke?

dah lama xmain boling..asik msuk longkang jek..buat malu eh..hahahhaa

last main masa mek sarah umo 4 bulan kot..ada game antara guru..dipaksa masuk..hahhaa..

~ yus ~ said...

hehe...

ingatkan senaman tangan apalah...

Saya pun dah lama tak main bowling, sejak pregnant dan ada baby kecik ni..huhu.

Yelah, boikot apanya tu? Kalau ada masa lapang, pasti saya jengah blog ati ni...:)

noor said...

kak ati
sonok main boling
yg xsonoknya penat naik tangga hihihi

Ati Masrif said...

bujal,
haa..tak pernah pegang bola pong
camtu bolehlah..kita lawan..huhu

cha,
ala...gambor je
sila jgn percaya..haha

Ati Masrif said...

penjejak mimpi,
moh le kita main...hihi

sarah,
itulah..haru...
tak tau nape..takpelah kita ni bukan
standard dia dah kot..siapalah kita ni...hukhuk...

Ati Masrif said...

yus,
lama tu..harus pergi weekend ni
besarkan tgn mcm Popeye..hihi

noor,
naik tangga..senaman kaki pulak..huhu

nurkass said...

salam kak ati..
amboi seronoknyer main boling..dah lama tak main..

erkk.sapa yang sesuka hati boikoi blog kak ati nih..nak kena blasah ni..erggghhh..

wahida said...

kak, sapa yg boikot blog akak ni? x patut betul la...ke salah faham je ni kot kak?
kak, syoknya satu family main bowling...dah lama giler saya x jengah cik bowling ni...huhuhu...

kakcik said...

Kakcik sangat pandai memasukkan bola ke dalam longkang! :)

NM02 said...

bukan lantai licin tapi bola tu tak bulat. hahaha

miloais said...

lama dah tak main bowling...
konpem skill baling bola masuk longkang
dah berkarat kalo cenggini :nangis:

mama ju, said...

Aslkm

Wah bestnya Ati..

Queen said...

menapak tingkat 5?...huhu..kalau nik tak naik dahtu...tak koser la..huhu

suri solehah said...
This comment has been removed by the author.
ainnoraini said...

main boling ni anak2 lg ok...maknye ni asyik masuk longkang jer..pas tu sakit jari2 ku ini....

cikceriacorner said...

saya juara longkang..hehhe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..main kat ne tue....happening shopping complex tue...mesti meriah kan

nabilah_2908 said...

la..sape yg nk boikot blog akk ni..?

bowling...hrumm...sy pernah main sekali je...pastu serik xmo main lagi..hehehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 55TH BIRTHDAY !!

Aanas said...

huhu.. memang tak pandai main boling.. apa sport pun tak pandai, jogging buleh la kot.. jogging kira sport gak ker? heheh...
senaman tangan kat dapor je ler nampak gayanya..

d_tieah said...

Wow, seronok main boling together2 kan..
Hahaha.. *Nak family's day lah..

Kakzakie said...

Bila bowl masuk longkang kata lantai licin pulak dah. Ha...ha... memanglah kena licin kalau tak bola sangkut2 deh... Betul la atie ni.

Best main dgn keluarga. Kakak tumpang suka juga...

Rinna said...

Aduhaii naik tangga sampai tingkat 5..adess..longgar lutut kalau cam nie.. dah tuh nak senam lagik lutut dan tangan ekk..

Bestnyaa dpt main ngan family kan.. :)

h4ni3 said...

sape yg boikot??
jom kite boikot dia balik.. ngeh3x~

anyway, bola tu kite penah usap2 jek.. tak penah baling2 dia. penah baling pun yg kecik, yg kat tempat games yg kena pakai token tu... kweng3x~

Amy Syaquena said...

wah best-best lame amy tak main bowling dah...

SBC Admin said...

Salam kenal.
Saya pernah pergi sini ni.
Biasanya kitaorang parking kat atas sekali, kalau lif rosak, takdelah pening nak angkat bola bowling yang berat itu.

Ati Masrif said...

nurkass,
ehh..jgnlah belasah..

kak ati bgtau..@#$*%% ...
apalagi nurkass
TOLONG KARATE SAMA DIA...huhu

Ati Masrif said...

wahida,
tak tau lah yek...hurm..??
best2..main2 masuk longkang..haha

kakcik,
yehhh..high five..pop!..hihi

Ati Masrif said...

NM02,
errkkk..salah satu sbb jugak...betui2

milo,
harus pergi lepas baik demam..wokey!

Ati Masrif said...

mama jue sayang,
lama tak mai sini na..

queen,
paham2 ...masalah2 ibu ngandung ni..ahak!

Ati Masrif said...

ain,
itu psl di pgl senaman jari n tgn..huhu

cik ceria,
samalah kita ..yehhh
juara gak apa..huhu

Ati Masrif said...

sahrom,
kat pekan kecik je
dgn fmly..apapun bestkan ^_^

nabilah sayang,
dah sampai melaka ke..

kat sana mana tmpt bowling yek?

Ati Masrif said...

aanas,
jogging ok apa..
tapi bowling ni anak2 suka!

d_teah,
best..bila tu fmly day?

Ati Masrif said...

kak zakie,
tumpang suka je..
weekend ni tukarlah dari badminton
ke bowling..ok?

rinna,
harus..lama tak senam naik tangga tu..ahak!

Ati Masrif said...

h4ni3,
emm..kalau bgtau ..nk tolong karate tak..

oo..bowling kecik tu ..anak kita syahmi
baling pejam mata jo...muahaaha...

Ati Masrif said...

amy,
kat KB kat mana ada tmpt bowling yek

SBC,
salam kenal kembali
orang banting kah..
teruk betui banggunan tu sekarangkan..
awat jadi lagu tu na..?

FATIN MRAZ said...

kak ati: best2.. outing yg sehat bersama famili..

ingatkan cam senaman abg jem kat sinar pepagi tuh.. mueheheh ;)

wan nurul hezrina abd halim said...

lama dah kita tak g main bowling..btw mummy follow k..

last mummy main bowling masa mummy anak dara.hang out wit kengkawan.seronok..

nie nnt tunggu maira besar dululah baru layan alik bowling..huhu

asliner said...

nak plan main bowling dengan keluarge pulak la..=)

niesz said...

xpe kak, ley exercise..hehe..

syok nye main bowling.. :)

Papa Mifz said...

wah naik sampai tingkat 5...kira ni excercise kaki sekali nih..hehe

imHepPie said...

beshla leh men boling tingin nk ajak mak abah p men tp dorg bz huhu

en_me said...

sonoknyerr senamm kanns.. ehehe

Zullism said...

akak ati apa kata kita buat lawn bowling blogger2 ni best apa...heheh
banyak ker strike tu

Citarasa Rinduan said...

ati--
lama ayu tak singgah sini..hehehe
tu dia...sefamily layan boling..
bagus2..
mana tau..satu hari anak2 boleh wakil negara...

CIK TOM said...

bestnya main bowling ek..kalau cik tom konpem juara longkang...hehehhe..

DrSinga said...

saya senam jari walking2 kat blog je....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xmain bowling..bestnya...jom akak kita main bowling ramai2....