Tuesday, January 18, 2011

Rojak Selera Kita..


Salam,

cerita pasal Rojak yang sedap di Serdang
sebenarnya bukan di restoran tau
hanyalah di gerai tepi jalan saje
rasanya pula kalau ikut tekak kita ni
memanglah sedap..tak tahu pula 
macam mana rasa tekak sahabat pula...hihi

pada kita rojak yang sedap 
paling penting ialah kuahnya
dan rojak kat sini rasa kuahnya 
bagi kita dan hubby umm..cukup segala

semalam pergi makan di sana 
selepas lama tak pergi makan 
rasanya tetap sama dan pelanggan 
pun tetap ramai dan tak putus-putus
orang cina ramai datang makan sini
tahu sajelah orang cina bab-bab makan 
kalau sedap depa mesti datang lagi 

nama jalan tu kita tak tahu
tapi dia terletak di sebelah 
Universiti Tenaga Nasional
kat situ ada deretan gerai yang 
akan mula di buka pada tengahari


nampak tak nun deretan gerai..sebelah kiri uniten

inilah gerai rojak selera kita ler ^_^
inilah Rojak nye...yum..yum..kuahnya i like!
syahmi jadi model utk harga
lepas kenyang makan..harus tapou juga..pelanggan tak putus2
semalam sibuk...hari ni balas semua bw sahabat ^_^

51 comments:

Kakzakie said...

Salam Ati,

Tak cukup-cukup sampai tapau lagi. Ini memang confirm sedap....
Warna pun menarik mata memandang.

ainnoraini said...

mcm mengamcam jer ati...
sure sedap tu...ramai pelanggan kat situ..

nurkass said...

salam kak ati..
uihhhh..menggiurkan..hehe..
kuah nyer warna kemerahan ye kak..nama kedai pun unik..Rojah pasumbor..:)

~ yus ~ said...

Wah! nampak sedap tu rojaknya. Saya biasanya bukanlah penggemar rojak, tapi kalau sekali rasa kuahnya sedap, memang boleh licin sepinggan...hihi

noor said...

tgk pada warna cam best jer kak ati
mesti rasanya manis nih...

suri skaliskaLa said...

sedapnya kak rojak tuhhhh :D
tringinnya nk makan .hek3

nur aisya humaira said...

woww,nampk cam best je kak..:)
slamat kenal ye kak ati..;)

►AdamXis◄ said...

Salam...kak ati thanks follow sy...sy pernah makan rojak nie dekat serdang nie...sbb rumah kakak dekat putrajaya...slalu balik dr k.L singgah kejap sini...besh jugak

:: noremy anak rahmat :: said...

follow & blogwalking..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^__^)

Queen said...

tiap kali lalu sini metsi pelik kenapa ramai org...rupenye ada rojak sedap rupenye..hehehe

sarah-najwan said...

kuah rojak tu kaler merah ke?
salu bukn itam..hehee

rojak mmg best sb kuah dia..

Cik Pah said...

siap tapau.. mesti nak repeat makan petang petang kan..

syahmi.. mmg sesuai jadi model

JaSSNaNi said...

nyummm nyummm.. sedap makan cendol time panas2 kan... sejukkk je masuk tekak.. :) i like cendol..

rasp said...

yummylicious...siap tapau tu super sedap lah tu :)

miloais said...

kalo lalu jalan ni
memang selalu nampak gerai2 di tepi jalan tu
tapi tak penah le plak
berenti beli apa2 pun...

next time lalu.. mau singgah dan beli
hiks

azieazah said...

Nak pegi! Nak pegi!

Nak makan! Nak makan!

cheqna said...

telan air liur
sekian terima kasih =)

Queenie said...

Salam Ati..
betullah Ati..rojak kat situ mmg sedap..akak gerenti tapau lepas pekena puas2 kat situ tp tak puas sebenarnya..tu yg tapau haha...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

walaaaaa..

dah makan pastu tapau. Gerenti sedap.


Nanti kita PM kat FB tau..

nabilah_2908 said...

alahai...sedapnya.... :)

tp kan kak...sy tertarik dgn deretan buah durian...dah mula musim durian yer..? huhu...best nya....

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAGGI GORENG

Dee said...

nampak merah ye kuahnya..tp kalo dh sedap mmg ramailah org dtg x kira bangsa..

Ati Masrif said...

kak zakie,
org kat rmh nak makan gak

ain,
ngancam..cubalah

Ati Masrif said...

nurkass,
aha..nama unik..hihi

yus,
sesekali makan mmg licin

Ati Masrif said...

noor,
rasanya pedas byk ..manis sikit

suri,
cuba ler

Ati Masrif said...

aisya,
sedap dik..salam kenal ^_^

adam,
tq sudi dtg..
ha..biasa rasa tu..best kan

Ati Masrif said...

noremy,
salam kenal
insyaAllah nanti kak ati dtg ye

queen,
ha..nik
pasni ngidam rojak pulok..hihi

Ati Masrif said...

sarah,
rojak mamak ..merah kot
tapi sedap uiiiih

cik pah,
boleh ler ajak pais ke situ...huhu

Ati Masrif said...

jass,
cendul...eh..lupa lak nak masuk pic cendol..hihi

rasp,
ikut tekak hambo..sodap la..

Ati Masrif said...

milo,
hehe..mesti pelik yek
harus singgah pas ni wokey!

kak AA,
pergi..pergi..
cuba..cuba...^_^

Ati Masrif said...

cheqna,
sabaq na..
mai KL..dtg makan sini na..

quennie,
yess..ada jugak saksi yg mmg expert
bab makanan ni..
cayalah kak Q ^_^

Ati Masrif said...

rina,
sedap..oklah tu

nabilah,
pulak dah..durian pulok..huhu

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..mmg terbaek la rojak tue..ramainya org datang..pasti terserlah kelazatannya

deena farhana said...

salam...

deena pun terliur tgk...hmmm...nak jugakkk :(

diana said...

kat umah saya ni pun ada rojak sedap gak kak ti..
kalau rojak tu pedas dan pekat mesti sedap..
saya suka kalau kacang lebih..
dan mangga dia banyak dari buah lain..:)

redza said...

salam..

sy ni xmkn sgt rojak...fav sy mee/bihun sup huhuu

Daddy Ziyyad said...

Oooo....dekat dgn Uniten.....akan diterjah..akan dicuba..

h4ni3 said...

dulu kan
masa kita duduk hospital serdang kan
kalau kita malas masak kan
kita beli food kat sini la
mula-mula dulu sikit jer kedainya
lama-lama meriah pulak macam pasar malam
tapi kan.. dah lama kita tak pegi
nanti kita ajak encik apek cari jugaklah rojak tu
hehehe

suri solehah said...

salam ati..dgrpun dah sedap..kalau rasa tak tau la..tp kuah nya merah terang ye ati..syahmi dapat berapa share saham ye hehe

Cikgu Tie said...

sedapnya rojak....kalaulah gerainya di sekitar Alor Setar,petang ni jugak pergi cari.

wahida said...

kak, nampak sedap la kak...adeh la...nape jauh benar tmpt tu?

Kaseh said...

nanti nak try la..dekat je uniten tu..lama tak mkn pasemborr...nyummm ilang diet seminggu.,.lalala

Ati Masrif said...

waalaikumsalam sahrom,
bila balik klang nanti
bolehlah mai sini..wokey!

deena,
alahai..jauh lah pulakkan..sian dia

Ati Masrif said...

diana,
oh itu rojak buah..kuahnya lain kan
tapi susah nak jumpa rojak buah yg sedapkan

redza,
kak ati pun tak makan selalu dik ^_^

Ati Masrif said...

daddy ziyyad,
wokey tok dukun..pergi tau
dah siap tunjuk pic lg..

p/s: nak belikan.. tak tau pula
kedai DZ kat mana

Ati Masrif said...

h4ni3,
ahalah dekat je dengan hospital serdang
oh..jadi sebelum ni kena practical
di hospital serdang ye..baru juga tu

Ati Masrif said...

waalaikumsalam suri,
mmg merah..pedas2 manis..sedap
syahmi makan yg kosong skit je..

cikgu tie,
ala sian nye..takpelah mana tau ada
gi kursus ke putrajaya ke..dekat jelah

Ati Masrif said...

wahida,
jauh ke..ala sekitar KL gak..awak
duk mana tu

kaseh,
TQ sudi dtg ye
harus datang..takpe hilang diet
sekali sekala je ^_^

DDrfauziah said...

Aslmkm.
TQ kerana follow Kak G ya.
Hmmm Kak G pernah rasa rojak ni semasa berjalan ke sebelah sana.
Kita duduk sebelah PJ sini, so makan yang kat sini je le :) Lagi pula Kak G sekeluarga lebih suka kuah yang + kacang tu.

DrSinga said...

dia jual 'rojah' lah!!!
:)
bukan rojak!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sis...jalan nie yang nak ke nasi beriani tue nyek???

nuraitul said...

rojak kat sini serius memang sgt sedap kut..huhuhu..minta izin nak skit pic rojak dri entri nie ye..