Monday, January 17, 2011

Drama Menyayat Hati

Salam,

Hari isnin yang ceria
baru saja balik dari berjogging
wah..rasa cergas sikit dari biasa

perasaan masih di buai oleh kisah yang 
menyayat hati semalam...ada tengok tak
drama La Ikro Ha Fiddin
di saluran Astro prima malam tadi

bunyi macam bahasa latin saje kan 
tapi sebenarnya bahasa arab 
yang membawa maksud
'tiada paksaan dalam beragama'

tanpa perlu aksi-aksi pegang dan peluk
tanpa perlu pakaian yang seksi
drama cinta dan pengorbanan ini
mudah difahami dan sangat menyentuh hati 
sampaikan leleh jugalah airmata ku ini.. huhu

kita memang jarang tonton drama-drama 
melayu tapi di sebabkan ada Sharifah Amani
rasa nak tengok pula...dan sangat berbaloi 
menunggu hingga habis pukul 12malam 

lakonan hebat Sharifah Amani dan 
Zach X Factor, kita juga suka dengan 
Razak Ahmad yang pada kita seperti
penganti arwah M. Rajoli untuk membawa 
watak orang alim dan sesuai dengan 
pengetahuan ilmu agamanya sendiri 



plan hari ini... nak pergi makan rojak di serdang...umm lama tak makan tau ^_^

36 comments:

~ yus ~ said...

alamak..tak tengoklah.

Dah dua blog cakap pasal drama ni..mesti best ni. Biasa Astro ada ulang tayang kan..nanti nak tgk kalau ada..:)

cheqna said...

lupa nak tengok sebab layan trilogi cinta malam tadi..huhuhuhu
selamat makan rojak la ye

♥ manje ♥ said...

salam

cerita yang penuh pengajaran.... kena banyakkan drama2 mcmni... (^_^) ~

Kakzakie said...

Ada kalanya mereka yg baru memahami Islam lebih kuat keimanannya dari yg lahir telah Islam....

miloais said...

salam kak ati...
how is syahmi??? ok dah???

iols jarang tengok drama2 bersiri kat tv..
1 - kurang berminat
2 - time siaran tak kena ngan time kelapangan iols
3 - jalan citer selalu lebih kurang jah.. muak sehhh!

eerr... byk lagi sebab-musabab sebenornya nak tulis
hahahaha

hahahah

bujal X said...

memula rasa nak sedih tapi bila baca razak ahmad adalah "pengantin" kepada m rajoli.saya LOL~haha~~makcik salah eja ke hapa?

Ayuraza said...

pagi2 BW dah banyak blog yg reveal sal la ikri ha fiddin..
rugi tol tak tengok sebab tgok astro first..
adoiiiii...melepas...

Ati Masrif said...

adussh bujal...

pepagi dah kena..:P
tocey si bujal nakal...ahak!

Ati Masrif said...

yus,
harus tgk ulang tayang
apakata call astro..maybe today kot

cheqna,
dah tak sabaq nak pi makang ni weiii..hehehe

Ati Masrif said...

manje,
betui2..kena perbanyakkan drama camni kan..^_^

kak zakie,
betul tu kak
yang byk bertopeng yang kita takut kan ..

ainnoraini said...

tak nengok la pulak rugi la pulak...sibuk mengemas brg suami nk gi outstation...mesti ade ulangannye kannn...

Ati Masrif said...

milo,
syahmi ..alhadulillah sihat sikit
oklah dari hari tu..Thanks dear ^_^

cite ni bukan drama bersiri tau
dan jalan cite lain dari yg lain
milo harus tgk ulang tayang nanti ok!

Ati Masrif said...

ayu,
boleh tgk ulangan nya nanti

ain,
mesti ada kot...best!

rasp said...

aiseyman sis, tak tengok le plak...
harus tgk ulangan nie...

# sis, aritu tanya pasal template blog free kan...sis leh check out :
www.thecutestblogontheblock.com
www.shabbyblogs.com
tak pun cam i guna je template yg ada kat blogspot tu...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..serdang ada rojak ke?? kat area mane???

nurkass said...

salam kak ati..
alamak..mlm tadi layan trilogi cinta..melepas..

azieazah said...

Ya, ada nampak beberapa orang blogger menulis tentang drama ini.

Kak Azie pun minat dgn Syarifah Amani. Zack XFactor tu bukan Islam...

Ya, Razak Ahmad tu memang sesuai watak sebegitu. Walaupun dia penyanyi/artis tapi imej dia amat dihormati sebegitu.

Yan said...

Tak dapat tgk semalam, family berrkumpul.

Akak minat kat Zack tu..

CGG said...

kak ati:)
cgg tgk..
suke..
banyak teladan dan pengajaran kan

Aanas said...

salam atie,
tak nengok ler.. perasan dah dia punya promo sebelum tuh, tapi tak tengok sebab masa tu tengah sibuk melipat baju yang setinggi gunung everest... heheh..

sarah-najwan said...

alamak..terlupa..smlm hajat nk tgk..

saya tido awal..jam 8.30 da ZZzZzZzz...huhu

nk tgk ulanganlah..

iwan_dextrous said...

x ad astro kt umah ni..huhuhuhu

noor said...

kak ati best citer tuh kan
lg nk btmbh tgk sbb berlakon kat klinik kg nor hihihihi

kakchik@ella said...

Best ke? Ella tak sempat tgk pun ati. tiap2 ari ada hal, tiap2 ari bz. hihi ..

wahida said...

alaaaa, nyesal x tengok!! huhuhu...

Amy Syaquena said...

Busy sangat sampai tv pun tak sempat nak tengok hu3...

suri solehah said...

terlepas lah ati..sebenarnya duk tunggu2 jugak masa diiklankan tp..mlm tadi tido awal plk..huhu

nabilah_2908 said...

tak tgk la kak..rumah sy xde astro..

di banned terus oleh En Ayah..huhuhu

semalam..layan cite Merlin..lepas tu CSI... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DENDA

Daddy Ziyyad said...

Ati - kat mana lokasi rojak power kat Serdang tuh???

-Malam tadi saya layan bolasepak, maka tak tengok drama itu :)

Dee said...

tgk dah mlm td..sedih dan sgt best cerita tu..

Cik Pah said...

terlepas tgk cite nih..gio tgk umah malam tadi..mmg dah awal ari tuh nak tgk..

sharifah armani tuh mmg hebat kan..tapi biler diluar filem mmg sexy ..suker pakai baju kemban kemban..

diana said...

tak tengok pun..
tengok bola ;)

Rinna said...

Best sgt..citer nie.. layan gak malam tadi.. pandai zack bawa watak.. nanges dia beriya2 betul..

Queenie said...

Salam Ati...
anak dah sehat?
akak jarang dpt tengok citer2 camni...selalu clash ngan tugasan..
Ati jaga diri elok2 ya...

niesz said...

betul3..xperlu nk pkai seksi n nk tunjuk kemesraan tu..bg niesz org skrg lebey suke cite yg mndekat kan diri pd ALLAH..n bnyk kpd islamic.. :)

Mysunshine Gift Shop said...

salam,
jemput join our giveaway & help rumah titian ashraful rohaniah

http://mysunshine-cupcakes.blogspot.com

kak zar