Wednesday, January 5, 2011

Cukup Terkesan

Salam.

Selamat pagi semua 

nak kongsi kisah drama penyiasatan 
yang kita minati selepas drama CSI ..
kita cukup meminati drama bersiri Criminal Minds 
kisah penyiasatan team BAU (Behavioral Analysis Unit)
dalam kumpulan Elit FBI


pic dari Google!


mereka ni sangat hebat kerana boleh menganalisis
pemikiran penjenayah dengan memfokus tindakan
yang akan di ambil oleh penjenayah sebelum bertindak 
sekali lagi 

pada malam selasa lepas kita menonton 
cerita ini tapi tak ingat tajuk episod itu
tapi kisah malam itu cukup terkesan 
di hati kita ..

kisahnya team BAU di minta menyiasat seorang 
wanita yang membunuh suaminya ketika sedang 
tidur dan mengaku melakukannya...setelah di siasat 
rupanya wanita itu mengalami menderaan mental oleh 
suaminya di antaranya dia tidak boleh keluar rumah,
rumah kena sentiasa bersih dan tersusun dan
sering di keji dari segi penampilan diri 

pada kita kejadian itu boleh terjadi pada 
sesiapapun dan pengajaran darinya tanpa
kita sedari anak, adik, isteri, suami..
boleh terdera dengan sikap kita yang sentiasa 
nak perfect dalam setiap perkara

sangat buruk kesannya bila sudah berlaku
terlalu lama!

pernah terjadi tak....ha..renung-renungkan ye..



bye .. ^_^

36 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak pun suka ngan cerita CSI. cam betul betul je.

rasp said...

salam...i pun minat tgk Criminal Minds nie...
and yes episod nie pun membuat i terfikir...
mmg boleh membuat org hilang akal kalo tertekan camtu for a very looooonnnnggg time kan...

Hunny said...

Saya dah lama tak tonton CSI. Dulu minat juga. Sekarang dah kurang..:)

Ati Masrif said...

kak ina,

CSI ..bila tukar pelakon utama tu..
terus dah kurang minat

rasp,
bestlah ada geng ^_^

gadisBunga said...

cerita mcm ni buat kita berfikir kan? mmg ada logiknya. sbb tu kite pun suke tgk.

Ati Masrif said...

hunny,
mmg CSI mcm dah kureng ummphh!!

GB,
tonton cite cam ni buat kita lekakan
best gak..byk pengajaran

Queen said...

pernah!

Penjejak Mimpi said...

Salam.

Ati, dulu sy rajin gak layan CSI tapi lately da kureng. Pe pon, suke dengan Dr Reid. Kiut muke die kan?

Ckp pasal perfect ni, ce bace entri saye ni, ade kene sket tak? Cumenye takde le rase terdera cume kisah orang nak yang perfect sentiase.. :)

http://penjejak-mimpi.blogspot.com/2010/12/bos-oh-bos.html

Poyaty said...

wahhh,

jahat punya suami. bagus pun kena bunuh. padan muka

Yan said...

ALAHAMDULLIAH kita dikurnia suami yang serba memahami..

nur said...

selalunye layan CSI je.. pasni boleh terai nengok ni pulak
ALL IN ONE

kakchik@ella said...

kita pun suka. yeay .. kita geng!! give me five ati*pap* tampo skrin je la. hihi ..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Semua CSI tak pernah tinggal. Boleh cuba tengok citer yang baru ni.


hawaii-five-0 pun ok jugak !




* penat uruskan anak2 ni, 2 hari terlepas semua cerita. terlelap sebelum waktu.. hehe..

sarah-najwan said...

saya pom suka..csi miami, newyork, vegas..
tapi skrg cam dah xtgk sb dah abis season dia..huhu..

Kakzakie said...

salam ati,

penderaan mental yg terlalu lama memang boleh mengakibatkan sesuatu yg diluar jangkaan.

Rinna said...

Tak penah lagik tgk Criminal Minds tapi suka tgk citer ketiga2 citer CSI tuh..

Daddy Ziyyad said...

NCIS layan tak?

ainnoraini said...

dah tak nengok..dulu2 tak pernah tinggal...akhir2 ni byk citer lain ade kann...kadang terlupe pulak...

nabilah_2908 said...

ikuti juga cerita ni...sebelum tu layan cite the mentalist kt tv7..lebih kurang juga ceritanya... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TUESDAY NIGHT

Ati Masrif said...

queen,
holiday ..komen pong laju je..huhu

penjejak mimpi,
Dr. Spencer Reid...i like..
suka lelaki kurus dan tinggi..
mcm dia dan hubby kita :P

Ati Masrif said...

yaty,
hehe..padan mukakan...

yan,
Alhamdulillah ..syukur!

Ati Masrif said...

nur,
CSI ..lani dah kureng skit..harus cuba!

ella,
err..org sama bulan lahir ni..
byk betol persamaan yek..high five!

Ati Masrif said...

rina,
cuba..best tau..chnl 710
emm..hawaii 5 0..ok gak!

sarah,
tukar ke 710..
best tau!

Ati Masrif said...

kak zakie,
takut kalau kita lak terdera org
tanpa sedarkan

rina,
mcm criminal minds...lg best pulak

Ati Masrif said...

tok dukun,
NCIS..layan juga..best!

ain,
byk sgt pula pilihan yer..huhu

kella said...

yup! betul tu... bila tak tercapai dek akal.. semua boleh jadi..
ada tengok gak citer tu.. minat.. :)

salam singgah di sini.. :)

suri solehah said...

salam..ati

tak penah tengok cite tu,,tapi kalau csi ada juga tengok time hubby tgk..

~ yus ~ said...

Minat CSI juga, tapi dah lama tak berpeluang tgk..

Cerita yang ni lagi tak pernah tgk..:(

Amy Syaquena said...

amy pun suka dengan cerita csi macam betul-betul je..

Amy Syaquena said...

amy pun suka dengan cerita csi macam betul-betul je..

Cik Pah said...

tak pernah sempat lagi tgk cerita nih.. macam best jer .. nnt lah cuba cuba luang masa

iwan_dextrous said...

ad ea cte nie..hihi

Dextrous cyber life

asliner said...

lebih minat CSI..
erm..mungkin sebab belum pernah tgk criminal mind kot..hehe

Miss Yaty said...

wah! akak minat csi jugak ye..yaty pun minat csi tapi dah lama tak dpt tgk cite tu..kat umh takde astro..huhu

thanks akak share cite ni...memang cite csi ni byk pengajaran kita dpt bila tgk :)

Mimi Jazman said...

huh.. pernah jugak dengar cerita macam ni kat malaysia..tp xdelah smpy bnuh2.. last2..bini dye mintak cerai.. the end.. tapi,huh.. dahsyat jugaklah org macam ni..

Papa Mifz said...

papa mifz minat gila tgk criminal minds nih....cara dorang solve kan masalah mmg terbaik...