Wednesday, January 19, 2011

2 IN 1

Salam,

selamat pagi rabu semua

semalam pergi shopping di tempat
kesukaan kami iaitu Carrefour, Alamanda
hanya nak beli barang-barang makanan saje 

seperti biasa kita mesti buat list dulu 
kalau tak buat list alamatnya ada saje
barang yang terlupa nak beli 
juga aggaran berapa jumlah semua
kan financial controller di rumah..hehe

setelah siap tawaf seluruh pasaraya tu
dan sudah cukup semua barang 
hubby akan take overlah untuk seisi 
membayaran di cashier counter 
dan kita pula kena berjogging mengejar
syahmi yang suka lari sana sini

hubby datang sambil menunjukkan 
resit sambil bertanya 
"mumi beli barang apa sampai harga macam ni?"
kita pun tengok...mak ehh..kenapa sampai RM200.35
padahal beli barang makanan saje 
tilik-tilik resit ...rupanya si cashier tak sengaja 
telah menekan Natasya Pro Diet 
rm75.00 ....banyak tu!

dah lah mereka salah..kita pula kena 
isi borang untuk mendapat semula wang
takpe..takpe...janji dapat duit balik

on the way ke parking kereta 
syahmi nak minum air solivite
yang kita beli 2 paket ...so bukakan
dan bagi dia minum tapi dia terus reject 
sambil kata "yekk...bucuk..bucuk!"
apa punya emak lah tak check dulu..
memang air tu bau busuk

pergi balik ke pasaraya tu nak tukar
nak tahu apa depa cakap
"oh..tadi tempat air tu rosak..jadi semua 
mesti sama tak payah tukar refund duit saje"
dah tahu rosak ...buat apa jual
kan... dah menyusahkan orang
itu hubby cakap pada kitalah

kami pandang same sendiri 
sambil angkat bahu dan  kening...
di sebabkan dah fenat..tak kuasa
nak bising-bising!

balik selepas dapat semula duit 
buat kali ke-2 dan tanpa kata MAAF
pun dari mereka juga kali ke-2...uhhh!


kalau jadi kat you all ..camne...marah tak...ahak!

41 comments:

♥ manje ♥ said...

salam

mmemang marah... sebab benda mkn tu... nsib baik dpt duit balik kn ~

Kakzakie said...

Salam Ati,

Kalau kakak pun marah. Bukan masalah dapat balik duit tu tapi etika kerja dan tanggung-jawab mereka yg jelas cuai dan mengabaikan.

Kaseh said...

mmg meradang kan bila jadik camni..atleast kalau dorg ckp sorry pun dah sejuk ati kans.. org susah payah kena datang balik nak pulang barang n refund bagai..iskk...

Poyaty said...

kalau yaty dah ngamuk dah kak ati. melampau betul lah mereka tu. bagi sebijik baru tau kot. hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam ati, kalau saya memang marah tahap meroyan lerrr

sahromnasrudin said...

mmg marah tp mungkin rezeki takde kot huhuhuhuh

rasp said...

kalo jadik kat i...mesti i dah sound awal2 kat dorang sis...
nie anak u yg keluar terus nak minum...dpt le refund..
kalo those yg dah balik rumah..tak kan dorang nak patah balik...isk isk isk...

noor said...

dah xelok dijual jugak..
apalah kan..xpatut btl

ainnoraini said...

bukan marah lagi ati oii...
meroyan agaknye ..kat situ hehehe...saboo jer ler...

nur said...

ikutkan hati mau nak saman bila baca ni.. tapi org kita i kan baik2 aja..
Jemput keALL IN ONE

kakchik@ella said...

kalau ela pun ela marah ati. mana leh buat customer camtu. tak baik tau. apa la diaorg ni.

Ati Masrif said...

manje,
haruskan

kak zakie,
depa ni kena hantar gi kursus kot

Ati Masrif said...

kaseh,
betul tu..budi bahasakan budaya kita

yaty,
sabaq..sabaq..
anak dara tak elok mengamuk..huhu!

Ati Masrif said...

bsb,
marah tahap meroyan...brutal tu..ahak!

sahrom,
best juga kalau sahrom ada sebelah..
boleh tolong marahkan..hihi

Ati Masrif said...

rasp,
tulah..nasib hari tu mood taknak
marah..kalau tak..huhu

noor,
carrefour patut hire person yg pantau
kerja staff buat kerjakan

Ati Masrif said...

ain,
tu yg cabut cepat2 tu
sabor saje..hihi

nor,
wow..mesti lawyer ni..ahak!

suri solehah said...

ish-ish apa punya kes lah macam tu cara kerja..kalau kita mau hilang sabar tu..pas ni tak payah dah pegi situ ati..tp apa depa kesahkan..huhu

wahida said...

of coz marah...menyusahkan org!! nasib akak check balik resit tu, kalau x, rugi rm75...solivite busuk lak tu..huh!!

sarah-najwan said...

lol..tu mall femes tu..
rasanya saya xpenah kene lgi camtu..

jika kene gtu..mmg marah sgtlah..ttg yg syahmi minum tu..buatnyer jd ceri beri guaner..huhu

DrSinga said...

heh!!
teruknya!!
ngok!
dah tau rosak...jual jugak!
saman!!
:)

CGG said...

kak:)
betul kak..
cgg kalo gi mall pun ..bila hubby byr dia akan tanya 'NAPE U BELI CIKIT TAPI HARGA MELAMBUNG"..
TERUTAMANYE brg basah...ikan ke..mak aik..
harga sgt mahal nowadays

Queen said...

kalau yabang die dah campak dah benda tu atas kaunter...

Amy Syaquena said...

Mesti la marah benda makan tue,nasib la boleh dapat duit balik kalau tak..tak tau lka apa jadi..

deCrewz said...

Marah2 jugak tapi nak wat cemana.. marah pun xguna klu dah diorg boleh lagi buat derk je..hu3

h4ni3 said...

uikkk
pukul baper pegi?
kita kat alamanda malam tadi
beli hadiah kawen.. hehe

Al - Mu'allim said...

Maaf. satu ungkapan yang sangat sukar dilafazkan.

tidak jatuhnya harga diri kita dgn mengungkapkan perkataan itu bahkan menunjukkan ketinggian akhlak kita.

sama-sama renungkan dan selamat beramal.

Daddy Ziyyad said...

1- saya baru tau bahawa Alamanda ada byk kedai2 yg best bila ke sana 14 Jan lepas. Dulu pegi rasanya kecik aja.

2- Boikot C4, sila ke Tesco. Hihihihi..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhh harus hangen satu badan kak....sekurang2nya say sorry la..sejuk skit hati kan....

iwan_dextrous said...

hihih..nseb bek bkn iwan yg kne..law x habis r..hihihi

Rinna said...

Ikss..sure laa benggang kalau dia org wat gitu.. sabo je laa..

ana said...

mestilah marah...apa la servis camtu

Lyana said...

lor..macam kan..seb baik dapat duit balik...

Citarasa Rinduan said...

nasiblah kak atie dapat balik wang tu

masa ayu ke usj, singgah lhat anak saudara baru,.,singgah ke maiidin..tu dia..ayu belanjer sampai rm262.00
baru betul...banyak gak borong kelengkapan sekolah umai..hehehe

cemomoi said...

kalu nak kaya cepat saman je nih

nabilah_2908 said...

Carrefour baut hal macam tu..? ish..tak patut...kalau supermarkt biasa2 tu faham la juga..

1 satu hal...bab yg tak minta MAAF tu lagi la tak patut...ish...

jom ke APA KATA HATI pulak,
POPULAR ??

::..Dia daYa..:: said...

salam
Daya follow sini

memang tak bertanggungjawab
tapi sabar jew laa kan

Cik Pah said...

mmg kalau kat carefour diorang mesti takkan banyak tanya terus refund duit jer..

slalunya mmg pais jer isi form tuh..malas lah nak isi walaupun hanya letak nama /adress jer

Yan said...

Emmm k alau akak, sure dah keluar tanduk dah.. sure keluar segala perkataan.. memang menjengkelkan...

atie said...

salam kak..waaa..dah lama atie tak pergi alamanda!!teringin nak pergi tp mls nak memandu dr shah alam ke sana..huhu

diana said...

kalau saya memang kena dah depa tu..
agak lama tak pi carrefour sebab tak selesa nak membeli.barang tak tersusun..
dekat rak bau lipas..
ada barang makanan yang pecah2
macam tak ambik kesah...
tu kat carrefour seberang jaya lah..
kat tempat lain mungkin okey..
sekarang kalau nak beli apa2 beli kat tesco jee.

Miss Yaty said...

teruknya..macam ni dorang buat kat customer..memang lah maaf tu dah bagus tapi salah punch harga barang dan jual air dah basi tu memang tak patutlah..

yaty pun penah kena cashier salah punch harga..dari rm0.80 samapai jadi rm5.90..

ish3..tapi bukan kat carrefour..ganu takde carrefour.. :)