Thursday, December 9, 2010

Di Atas Awan

Selamat Petang,

cerita pasal pergi ke Genting Highland 
kami dapat First World hotel

inilah pertama kali datang ke hotel ini
rupanya hotel ni ada dua blok
di panggil Tower 1 dan Tower 2
dan setiap blog tu ada empat lapis
sebab itu lah sahrom kata ada bilik tak ada 
tingkap, sebenarnya ada tapi tingkap tu 
mengadap antara bilik ke bilik lah

terjawablah soalan kita bagaimana hotel tu 
boleh memuatkan enam ribu  buah bilik
tapi kami beruntung kerana dapat bilik yang 
tepi sekali, so ada dua tingkap yang view
ke lereng bukit...nice tapi menakutkan juga..hihi

check-in sahaja ambil masa tiga jam
sebab ramai sangat selepas ambil nombor 
giliran kita boleh pergi jalan-jalan dulu
lepas tiga jam datang balik daftar masuk

pengalaman pertama check-in hotel 
begitu punya lama tau 
tapi semua itu berbaloi bila dah dapat
masuk ke bilik yang bersih dan suasana 
yang sangat nyaman

di first world hotel ni kita dah tak perlu
nak keluar ke hotel lain untuk bermain indoor games 
kerana semua ada didalamnya ada 
bermacam-macam games cakap saja
semuanya ada di sini cuma kena sediakan wang saja..huhu!

sebuah kota yang tak pernah tidur
malam pun macam siang saja..meriah
tapi kami ambil keputusan untuk 
bersiar-siar di luar ....ambil udara 
di depan genting hotel...nun diatas sana
suasana sejuk, aman, berangin 
memang kena pakai baju tebal....uhhh...best!

sambung esoklah...kita layan gambar dulu..


genting highland ...kami datang...
di atas awan...nyaman saja
beratur utk ambil no.gilirin saja dah panjang tau
dah 3 jam..lembik dan ngantuk dah..
finally dapat masuk bilik
best..biliknya bersih
malam sesak di dlm ...aman di luar
sejuk betul di luar ni
depan Genting Hotel..hotel yang pertamakan
sejuk...balik syahmi terus kena flu



















36 comments:

kakcik said...

Macam kat obesi gitu! :)

gadisBunga said...

wuihhh...seronoknye berdekatan dgn awan...!

akak perasan tak akak tulis 'blok' as 'blog'? comel la kak...blogger sejati. hihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xg holiday dekat Genting...

nabilah_2908 said...

comelnya syahmi... :)

patut la kaya raya owner hotel ni...hotel2 lain..mana ada kena beratur macam ni kan..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
NASI GORENG AYAM

Amy Syaquena said...

As'salam..

amy dah lame tak gi genting , jeles la pulak tengok pic2 tue happening je...

Ati Masrif said...

kakcik,
tak fhm ler..apatu

GB,
laa..yeke...lalok lagi kak ati ni..hihi

Ati Masrif said...

purple,
best juga..mcm di negara lain

nabilah,
mesti kaya raya...penuh yg amat!

Cik Pah said...

comelnye syahmi pakai penutup telinga tuh..beli kat sana jugak ker

kakchik@ella said...

lama tak overnight kat genting. biasanya balik ari je.hehe ..

Ati Masrif said...

amy,
ajak lah cik abe dtg sini pula
sesekali tukar angin best tau

cik pah,
beli di sana lah...cantik2 dan warna-warni tau

DrSinga said...

comel..siap dengan ear muff lagi!!
mak nya pakai jugak kah??
:)

Ati Masrif said...

kakchik ella,
kita pun dah belas tahun tak overnight sana
tapi bestlah rasa suasana mlm dan awal pagi tau

Ati Masrif said...

DRSinga,
dahulukan anak2...hihi
mak pak pakai bj sejuk je..boleh bertahan lagi

Dee said...

suka gi genting time budak sekolah je..org x ramai sgt..hehehe..

kak ina mail said...

seronok nak pergi genting dapat bonus nanti, kalau dapat.comel budak-budak tu.

Ati Masrif said...

dee,
betul ramai..tapi meriah lah

kak ina,
insyaAllah dapatlah tu

noor said...

cutenyer gbr ank akak..sukalah tgk yg pakai kt telinga tuh..nor dh 5 thn x ke sana

Aanas said...

salam ati,
obesi yang kak cik kata tu ialah oversea... heheh..
takpe eh kak cik, saya tolong kasi line clear..

bestnya bercuti.. kita yang tukang nengok ni pun rasa teruja...

Ati Masrif said...

noor,
dah lima tahun ..lama tu
sebelum habis cuti..moh pi genting

Ati Masrif said...

aanas,
ooo...mcm tu ke..
hehe..TQ aanas..jd jurubahasa
best sgt..jom!

sarah-najwan said...

nmpk best sgt..mcm kat obc you....saya xtau bole pi bilo..huhu..

* baru on9 nih..tadi ada hal PAC..

Amy Syaquena said...

As'salam..

amy tag sini harap sudi la melaksanakanya ye he3...

link nya :-

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jom-join-blog-larian.html

wahida said...

saya last gi genting tahun 2007...huhu...lama dah...jeles la tgk akak gi genting...huwaaaa!!!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam ati, BSB dah lama tak p genting. dulu2 p masa bujang jerrrr.

Ati Masrif said...

sarah,
amboi..hal PAC lagi..serius tuh

amy,
insyaAllah..nanti kak ati dtg deh

Ati Masrif said...

wahida,
taklah lama sgt..
jgn sedih..start keta pergi jele..huhu

BSB,
oh..lama tu ..bila nak naik lg

cemomoi said...

hui cam nak masuk spital lak amik no.

sekamar rindu said...

salam...

memang sejuk....wah bestnya..:)

azieazah said...

Wahhh bestnya menikmati sejuk dingin nyaman. Mesti tido pun lena, kan?

Lama tunggu tu sebab orang ramai di musim cuti sekolah.... Takpa, asal berbaloi.

kak wan said...

Last pegi genting 2007 ..tapi tak tidur sana..naik ngan cablecar.

Ati Masrif said...

cemomoi,
no. kita 485 tapi no. di sana baru 200..kalah hsptl tau

SR,
mmg sejukkk...

Ati Masrif said...

azie,
lena tapi kalau tak dpt selimut tabal mau tak boleh tidur

kak wan,
skyway...tapi lg takut naik tu

Cik Tom said...

seronoknye...cik tom xpernah lg pergi genting..bila la berpeluang..

ainhany said...

wowooooo kat puncak upernyer bercuti2..
bestnya bila dapat bersama di tempat sejuk. Hubungn anak beranak pun makin mesraa..Semuga kekal bahagia dan rezki berterusan. Amin

Lulu caldina said...

eheh..betul2 mcm gi obersi...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

grrrrrr....

lagi ketar tengok gambar2 kat sini...