Monday, December 27, 2010

Bagaikan Pesta

Salam.

Hai..mood bercuti lagi ke..
Alhamdulillah perancangan kami 
nak ronda 360 semalam menjadi 
walau penat tapi adventure juga
buat macam tu sesekali kan...

destinasi pertama ke Pantai Morib
yang baru selesai di ubah suai 
menjadi lagi moden, bersih dan teratur
memang dah lain dari Morib yang lama

suasana bagaikan pesta layang-layang
tua.. muda.. yang kecik pun bagai nak rak
bermain layang-layang 
seronok juga layan sekali sakala ni
angin pun memang berderu-deru 
best betul! layan saja....


destinasi 1st kami...dari arah Banting

tengah mengecek nak beli layang-layang

sifu mengajar anak murid main layang2

yang hijau tu syirah yang punya!

syahmi dah hebat sangat main layang2 terbalik gitu ...

kan dah kata ...yang tua pun nak main gak..huhu

ramai betul orang datang ke morib ni ...bersantai2 saja ..angin pun best
air laut nun..saujana mata memandang ...mlm baru sampai kot

kami lepak di sini  dalam sejam saja 
sebab perjalanan masih panjang lagi 

marilah jalan-jalan ke Pantai Morib ...suasana yang baru!

24 comments:

A.D.A.M. said...

waa. Kak ati mmg salu2 jln2 kan. :)

kakcik said...

Kakcik selalu ke Banting tetapi belum lagi terlajak sampai ke Morib! :)

kakchik@ella said...

wah .. blh la saya masukkan dlm destinasi percutian hujung minggu saya. hihi ..

sahromnasrudin said...

as salam..ABC kat citu sedap kan...

Yan said...

Selalu dah tgk N3 pasal ke Morib ni.. Ingat nak p gak lah nanti. Akak p pun rasanya20 taun dulu.

Yan said...

Selalu dah tgk N3 pasal ke Morib ni.. Ingat nak p gak lah nanti. Akak p pun rasanya20 taun dulu.

~ yus ~ said...

Wah! Mesti seronok anak2 tu dapat main layang2. Tambah seronok bila layang2 nya terbang tinggi, kalau terbang rendah je, frust lah kan...:)

Cik Pah said...

ok ker pantainye..sebab dulu dulu pantai dia kotor.

n.hasleena said...

salam kak ati...sy tak pernah lagi sampai kat situ...best juga ye..kena try one day nnt :)

gadisBunga said...

saya penah ke pantai bagan lalang, tapi morib tak penah singgah lagi. kene la singgah nampaknya pasni. :D

Dee said...

lama x pegi morib..

Daddy Ziyyad said...

Errrrrr..baca entry ni teringat kes Sosilawati....

Anyway, singgah Bagan Lalang tak for seafood?

Ati Masrif said...

adam,
jalan meluaskan pandangan...hihi

kakcik,
harus melajak kan diri ke morib..dah cantik tau

Ati Masrif said...

ella,
awak kan suka baca buku..sesuai sgt lah dok bwh pokok sambil bc buku..hehe

sahrom,
ABC kat mana tu sahrom?
tak tau pun ...share ler
kalau cendol banting mmg fofularr..

Ati Masrif said...

yan,
uhh..lama benor tu..mai la jln2
pas tu boleh ke bagan lalang..mkn2

yus,
best giler...layang2 semua naik tinggi
berlumba2 dgn org lain punya ^_^

Ati Masrif said...

cik pah,
kawasan persekitaran dah cantik
pantai nmpak cam ok je
tapi tak tau la air ok kek tak
pasal kita tak mandi sini...mai sat ja

Ati Masrif said...

leena,
okla..boleh nk bersantai2 dgn fmly

nk tnya yg di FB tu ..leena ke yg jual kek tu..psl nama sama tapi nk tegur takut org lain lah?

Ati Masrif said...

GB,
kak ati tgk semalam ramai budak2 muda
cam GB usung kamera besar2 ...snap2 pic
kak ati pandang2 gak kot2 GB ada ke ..mana tau GB kenal kak ati ke..hihi perasan je kita ni :P

Ati Masrif said...

dee,
boleh lah gi nanti

daddy ziyyad,
kita ada lalu tau tmpt TUT!
ada snap pic lg..

bgn lalang harus gi

n3 ..esok kita tunjukkkan ok ^_^

noor said...

kak ati dh lain yer pantai morib skrg
last pegi 5 thn lps
dh lawo skrg

wahida said...

teringin jugak nak ajar anak2 main layang2...lama giler x gi Morib...last pergi masa tahun 99 dulu..huhuhu..

Ati Masrif said...

noor,

lani dah berubah..
bersih dan moden

wahidah,

lama tu..
rombongan sekolah ke tu..hihi

nabilah_2908 said...

tahun lepas sy sempat ke morib...tp tkde pape yg menarik sngt la..tido semalam kt impiana morib... ;)

kali ni dh bnyk perubahan ye kak.. :)

Zullism said...

akak pun join skali main layang2 best tu...tak pnah sampai area sana lagi...