Friday, November 26, 2010

Swimming Pool Di Putrajaya

Salam.

Hari Jumaat dah tiba
esok dan lusa dah cuti lagi
jom jalan-jalan di Putrajaya

Rasanya ramai yang masih tidak tahu selain swimming pool 
di presint 16 ada lagi satu lagi swimming pool untuk awam yang 
lagi besar dan selesa di presint 6, berdekatan dengan PICC.

Hanya dengan bayaran RM 2.00 seorang, kita boleh mandi 
sepuas-puasnya selama 2 jam setiap sessi. Kolam untuk
kanak-kanak sahaja ada dua, yang satu buat kanak-kanak yang 
kecil dan yang  lagi satu untuk kanak-kanak yang besar sikit .
Paling best sekali adanya hari khas untuk wanita sahaja.

Di tepinya pula ada tasik yang yang cantik sesuai untuk 
berehat seisi keluarga. Riadah macam ni tak mengeluarkan 
modal yang banyak tapi tetap seronok.


Jadual waktu untuk mandi

Kolam renang dewasa..besar!

swimming pool untuk kanak2 kecil

swimming pool untuk kanak2 besar
tingkat 1,boleh lihat pemandangan ..masamnya syahmi tu..
di tepinya ada stadium

boleh tengok orang main papan luncur


tak pernah mandi pun ... baju mandi tak adalah  (^_^)

34 comments:

rynas said...

ohh ada ekkk walaupun tinggal kat Bnagi tapi tak pernah tahu pun. bleh bawa anak2 lepas ni

sekamar rindu said...

salam..

tak tahu ada kolam renang..

tq atas info ini..

ana said...

menarik tempat tu...tp jauh la.

sahromnasrudin said...

salam kak..boleh la pi MAHA kat serdang kan???

Ati Masrif said...

rynas,
mmg ramai tak tahu..sbb tmpt tu dari luar nmpk sunyi jer..tapi meriah didlm

salam sekamar rindu,
boleh lah cikgu pi berenang kan..hehe

ana,
kalau weekend kan boleh bw anak2 jln di putrajaya sambil tu leh mandi

salam sahrom,
kalau rajin leh pi, sahrom pun nak pi ka

CGG said...

waa....
boleh try next time

ummu said...

Atie,wah cantiknya pemandangan di sana. Biasa lalu je.yang penting, masa bersama anak-anak kan, Atie.membuatkan anak-anak gembira, menjadikan kita pun bahagia.

sarah-najwan said...

kat kuantan pom saya salu bw anak mandi kolam..lagi murah..sehinggit je..hehe..

..::SangRatoo::.. said...

beshnyeee mandi kolam.. :P hehe.. jom gi MAHA ;)

Queenie said...

Salam Ati..

Ee...akak tak tau pun ada kemudahan ni..thanks for the info ya...Q.

Cik Jue said...

EEE KAT SINI MEMANG BEST ..PULLMAN...

Lyana said...

bestnye kak..pemandangan pun cantik..

Cik Pah said...

teringat zaman dulu dulu..waktu tuh form 3 cik pah belajar swimming kat dbkl punya pool.skang dah jadi pavilion..

kak ina mail said...

Bestnya kat putrajaya, kolamnya besar ye.Kalau kat tempat akak ni harap kolam MPK je, tak besar sangat.

nabilah_2908 said...

bestnya.... :)

syahmi mmg bawa kemana2 yer teddy tu..? comel la...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
UNDERWATER LIFE

Ati Masrif said...

cgg,
comelnya dia ni..
bolehlah try..hari wanita tu

ummu,
betui tu yg penting anak2 gembira

sarah,
ada lagi yer yg murah..huhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya swimming...kita ada baju mandi..tapi dah lama xpakai..scary takut kang perut gendot lak..ahhahaha :))

Nadya said...

kite dah penah pegi sini..best nak berenang kuak lentang..huhu

Ati Masrif said...

sangratoo,
nak pi maha..susah skit

kak Q,
boleh bw anak2 ke tmpt2 lain pulakan

lyana,
nanti bila turun KL leh standby bj mandi anak yer

Ati Masrif said...

jue,
tahu sgt lah dia org putrajaya

cik pah,
skol st mary yek

kak ina,
bolehlah cuti skol ni bw firdaus jln2 putrajaya lak

Ati Masrif said...

nabilah,
kesayangan dia 2..1 bear tu..1 lg puppy yg akan diusung sana sini ^_^

purple,
haa..tang part tu yg takutt..hahah

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kena bawak anak2 jugaklah jawabnya ni...

tapi di Putrajaya jauh nau.... ke Bkt Beruntung jer lah kita...


hehe..

Pala Maldini said...

Presint 9 pun ada..

ainhany said...

Salam Ati,

Salam ukhuwah dan kunjungan balas.

hihii...teNguk boleh laa tapi tak ..tak tahu berenang..hihii.
Beruntungnya warga di sana, ade kolam riadah dan aktivity family..:)
Selamat berenng dan bercuti2...

Terimakasih

miloais said...

salam

tak tau pun kat putrajaya ada
public swimming pool...

Sidratul Muntaha said...

Tak pandai berenang.kalau masuk kolam renang selalunya berjalan,bkan berenang.hehe... :)

Ayuraza said...

kak ati..
pegi xajak..hehe
xpandai berenang la..kalo berenang itik tu pndai la..hehe

cemomoi said...

nice info bule gak cuba try test time cuti skuloh ni

psst: jangan sesegan amik lencana tau

wahida said...

ooooo, saya x tau lak ada tmpt mandi yg murah kat sini...selalu bawak anak mandi kat KLCC je...bole try ni...

eman said...

saye suuuuuuuuuuuke sgt berenang!!! hoh0..

azieazah said...

Mandi kolam... yeayyyy! best

Pakai kain batik bleh? Bleh buat pelampung. hehehehe

kak wan said...

Baru pergi petang tadi...Tapi kat tempat kakwan taklah secantik Putrajaya tu...dan harga tiketnya sama.

Dahlia Mohlisi said...

dulu budak bbgs byk blaja swimming kt situ

tina isya said...

kena pakai baju renang ke...bebas